Zdravím za zhruba 10 dnů pojedu na půl roku do Turecka a tak nějak se nemůžu smířit s tím, že bych si nevzal nějakou svou kytaru. V poslední době slyším, že převozy nástrojů v letadlech jsou leckdy poměrně problematické, tak mně napadlo, že bych si vzal svého milého Stratocastra. U něj se přímo nabízí sundat krk a narvat ho do hlavního kufru mezi oblečení. Samotný krk bych si pak dal do příručního zavazadla Ale mám na vás zkušenější pár dotazů, protože si tu kytaru nechci zničit.
1)Jasně před sundáním sundat struny, předpokládám, že další věc bude odšroubovat šrouby, co dalšího mně čeká?
2)Při opětovném nasazení: mám si dát na něco extra pozor?
3)Co se týče výztuhy v krku, mám s tím nějak hýbat?
Moc děkuji za odpovědi.
Gibson Les Paul Studio 2014 Elkesar mod baryton strat (RM snímače) Furch Durango Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar píše:U něj se přímo nabízí sundat krk a narvat ho do hlavního kufru mezi oblečení. Samotný krk bych si pak dal do příručního zavazadla
A kam dáš tělo kytary?
1. místo šroubů zkus vruty
2.vrať tam krk, podložku a vruty (nezapomeň si vzít do letadla šroubovák a hlavně si vymysli důvod, proč si do letadla bereš bodnou zbraň). Hlavně dej pozor, abys zbytečně neorval lak na těle kolem lože krku. Fakt netuším jak tam ten tvůj krk drží. Některá kytara se rozpadne hned sama a u některé musíš pěkně zapáčit.
3. s tou bych asi nedělal nic.Ale nikdy jsem nesundaval krk na dlouhou dobu a tak jsem to neřešil.
Určitě poradí někdo jiný a je tady na fóru o tom vlákno (myslím).
Moc díky, tohle jsem potřeboval slyšet:) Samozřejmě jsem to popletl, tělo do hlavního kufru, krk do příručního:)
Gibson Les Paul Studio 2014 Elkesar mod baryton strat (RM snímače) Furch Durango Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Minulý rok jsem letěl do Řecka a kytaru jsem si také musel vzít s sebou. Holt jsem nechtěl platit za nějaké zavazadlo navíc a tak jsem se rozhodl ji dát do toho mého jednoho. Povolil jsem struny, odšrouboval 4 šrouby, které drží krk, zabalil tělo a krk do bublinkové fólie a šup s nima do kufru, v Řecku jsem akorát kytaru dal dohromady a nebyl problém. Hrála
Kytaru není třeba posílat kufrem (což bych se osobně i bál). Lze ji převézt jako nadměrné příruční zavazadlo, letušky si to vezmou k sobě podobně jako třeba kočárky, vozíky, golfové hole a podobně.
Bohužel hodně záleží na letecké společnosti. Někdy s tím dělají docela dost problémy. Většinou se to dá uhrát, ale mému kamarádovi se stalo to, že musel koupit přímo na letišti sedadlo, což by v mém případě bylo dražší než kytara, kterou si tam chci vzít
Naposledy upravil(a) Elkesar dne 6.09.2012 10:10, celkem upraveno 1 x.