Ďakujem za rady, čo sa týka keyboardov som úplný laik
YAMAHA PSR-500
Pravidla fóra
YAMAHA PSR-500
Ahojte chcem sa spýtať na tento keyboard, stačí mi ako začiatočníkovi? Chcela by som ho využiť ako doma na precvičenie a oprášenie hry na klavír+nejaká vlastná tvorba, tak aj na live hranie (nie sólovo, ani nič výrazné, len ako doprovod kapely s 2 gitarami
aby mi vydržal aspoň pár rokov kým našetrím na niečo lepšie ak u hrania ostanem.
Re: YAMAHA PSR-500
alebo je lepšia PSR E423 ?
- Typ PSR-500 pochází z roku 1991, takže kromě možné zastaralosti (přestože Yamaha rychlostí vývoje rozhodně nevyniká) je otázkou i technický stav zařízení. Na druhou stranu, při stáří 20 let má možná PSR500 sběratelskou hodnotu, nebo aspoň zvláštní kouzlo pro milovníky popíku z 80.let?
PSR E423 bylo uvedeno roku 2010. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Yamaha_products .
- Uvedené keyboardy mají lehkou klaviaturu (narozdíl od kladívkové u pián) a jen 61 kláves (místo 88 u pián), takže s hrou na piáno nemají moc společného.
Jestli ti budou stačit záleží jen na tobě, doporučuji vyzkoušet aspoň to PSR E423 někde v obchodě.
PSR E423 bylo uvedeno roku 2010. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Yamaha_products .
- Uvedené keyboardy mají lehkou klaviaturu (narozdíl od kladívkové u pián) a jen 61 kláves (místo 88 u pián), takže s hrou na piáno nemají moc společného.
Jestli ti budou stačit záleží jen na tobě, doporučuji vyzkoušet aspoň to PSR E423 někde v obchodě.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Ou tak preto som skoro nikde nenašla dokonalejší popis tej Yamahy 500, zajtra skočím niekde pozrieť tú E423
ďakujem
ďakujem
423 mám jako druhé klapky a používám je na live hraní! Nebudu tady na ten nástroj psát ódy - je to docela obstojná, ale pořád samohrajka. Nicméně svou práci si odvede a má docela slušné zvuky!
Na tvém místě bych ale spíš mrknul na nový model PSR E433 - je cca o 1700.- dražší, ale trochu lépe vybavený!
http://kytary.cz/yamaha-psr-e433/HN132011/
Na tvém místě bych ale spíš mrknul na nový model PSR E433 - je cca o 1700.- dražší, ale trochu lépe vybavený!
http://kytary.cz/yamaha-psr-e433/HN132011/
S kapelou práve len začíname, tak váham či do toho toľko investovať, aby potom nesmútili v skrini, 423 som práve našla vinzeráte za 3800 čo sa mi zapáčilo, ale pán sa neozýva
btw keď spomínaš live hranie, kľudne napíš aj do message, dobré rady pre začiatočníka
vobec sa v tých strojoch nevyznám, aj hru na klavíri/keyboarde oprašujem po x rokoch a naozaj neviem kde mám začať
moc dík :
btw keď spomínaš live hranie, kľudne napíš aj do message, dobré rady pre začiatočníka
Ahoj nikde jsme to nenašel můžete mi pomoci ? Dá se vypnout u modelu PSR E433 dynamika ? díky moc
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - a k čemu to?
P.
P.
1. Stiskni tlačítko Functionjamiik píše:Ahoj nikde jsme to nenašel můžete mi pomoci ? Dá se vypnout u modelu PSR E433 dynamika ? díky moc
2. Pomocí tlačítek Category [+] nebo [-] nalistuj na funkci č. 008: TouchSns
3. Nastav hodnotu na 4
Kdes to hledal? Zkusils třeba manuál, str. 35?
No třeba hrát se zapnutou dynamikou zvuk varhan mu připadá stejné jako hrát na lehké mechanice s vypnutou dynamikou zvuk koncertního klavíru.pavlii píše:Mhm - a k čemu to?
P.
Anebo je harmonikář a hrát s dynamikou si ještě nezvykl.
Proč se ptáš?
Naposledy upravil(a) Nero dne 18.05.2013 21:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny 2 posty - nauč se používat Upravit :)
Důvod: Sloučeny 2 posty - nauč se používat Upravit :)
Make Synthpop Great Again 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ptám se proto, že to je z většiny problém "neumím s dynamikou hrát". Ale jako mohou existovat nástroje, kde to může být na škodu (minimálně třeba to jedno nastavení křivky dynamiky); tohle nemůžu posoudit, ale možná ty varhany jsou dobrý příklad - nevím.
K tématu - nevím a manuál jsem pro tentokrát línej studovat (za uživatele)
P.
K tématu - nevím a manuál jsem pro tentokrát línej studovat (za uživatele)
P.