Je Yamaha NP V80 Piaggero dostačující?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
vivianne

Je Yamaha NP V80 Piaggero dostačující?

Příspěvek od vivianne »

Chtěla bych poprosit o pomoc. Přemýšlím o koupi uvedeného piaggera. Už spoustu let hraju na klavír, teď jsem ale nucená kvůli hraní v kapele přesedlat na klávesy. Bohužel kromě autentičnosti klavíru potřebuji i dobrou databázi zvuků. Momentálně hraju na takové obyčejnější klávesy, databáze nějakých 500 zvuků by mi i stačila, ale pořád si nemůžu zvyknout na ten "plastový" pocit ze hry. U piaggera se píše, že by se klaviatura měla podobat skutečnému klavíru. Co myslíte? dá se na to zvyknout, nebo je to hrůza? Popřípadě jaký jiný nástroj (za ne moc vysokou cenu) byste mi poradili?
PtJaa
Moderátor

Re: Je Yamaha NP V80 Piaggero dostačující?

Příspěvek od PtJaa »

Klaviatura (Graded Soft Touch) se nepodobá skutečnému klavíru, je to lehká klaviatura. Klaviatura, která je podobnější klavíru je u Yamahy GHS (použito u DGX640, P95,...) a ještě lépe GH/GH3/GHE (použito u P155,CP33, digitálních pián,...).

Prakticky všechny klávesy s kladívkovou mechanikou jsou dražší než NP V80, a málokteré mají 500 zvuků. Z nejlevnějších mě napadá Casio PX330 nebo Yamaha DGX640 (to ale není stage piano a má midi jen přes USB). Casio má také výrazně inovovaný typ PX350, měl by se objevit v obchodech na podzim (v USA má být před koncem září).
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“