Moje Kytara me chce zabit! [Neladí - jak poznám křivý krk?]

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Lennycom
Kontaktovat uživatele:

Moje Kytara me chce zabit! [Neladí - jak poznám křivý krk?]

Příspěvek od Lennycom »

Ahoj umelci, prosim vas sem v uplnych koncich..... muj pribeh je zvlastni a muj mozek neni sto neco takoveho pochopit.... predstav te si vec.... ze doma si hrajete vymyslite skladbu nejprve nakej hlavni motiv a na to pak vymyslete sola a takove ruzne doprovudky k tomu... trenuji to na efektu loop station vyborna vecicka doporucuji.... no nic mene kdyz tedy zkomponujete vas novy song tak je naprosto ok vubec zadna fales hezky prijemny... ovsem tento song sem chtel hrat s mou kapleou a nechhapu proc proste to je falesny s nima.... ovsem doma ne.... ted je hned nekolik vysvetletni... za prve zda se mi ze ma kytara z niceho nic zacla hrat trochu falesne ovsem pozoruji to jen nekdy respektive jakoby struna g hlavne neladila pritom je naladena..... takze moznost cislo jedna.... mam ohly krk.... za dalsi ze kytarista ktery tam hraje muj doprovod ho hraje o neco rychleji tudiz je rytmicky byd te moc ale trochu rychlejsi tudiz to pak ovlivni i me.... moznost cislo tri..... jestli nevadi ze ja mam kombo lampove ve zkusebne a doma mam tranzistor tak ze ta lampa vykresly veskere neance ze to pak zni falesne kort kdyz druhy kytarista hraje na tranzistoru treba.... tak tot muj problem pravda je takova ze se mi zda ze ta kytara v posledni dobe hraje trochu jinak... nic mene jeste VAS PROSIM: MOHLI BYSTE MI PORADIT JAK ZJISTIM JESTLI MAM KRIVEJ KRK DEKUJI....

doplněn nadpis... Jana
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

To bude chtít mentos.

edit - nahraj si to na kazetu a pusť jim to ve zkušebně. Pak to zkuste zahrát jako podle té kazety.
Naposledy upravil(a) misadlouhy dne 1.12.2007 20:23, celkem upraveno 1 x.
Lennycom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lennycom »

no ted si mi pomohl to bude jiste tim
Lennycom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lennycom »

no dekuji oni to slyseli a proste to nejde nevim jestli to muze byt tim ze on hraje malinko rychleji ten muj rytmus tim padem ja se tam uz netrefim tak jak se trefim kdyz to hraju sam
misadlouhy

Hraje-li pravackou rytmus jinak nez ty, zkuste místo rytmu hrát jen první úhoz taktu. To zvládnete oba stejně, pak si do toho zkus to své sólo, a on už pak uvidí jak může rytmus dál rozvíjet, aby se to nepralo se sólem.
Lennycom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lennycom »

miss: jo to by slo tim se pak chyti ovsem myslis ze to nemuze byt tim ze mam ohly krk?
misadlouhy

Lennycom píše:miss: jo to by slo tim se pak chyti ovsem myslis ze to nemuze byt tim ze mam ohly krk?
To já nevím. Lidé se začínají hrbit při sedavém zaměstnání.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

misadlouhy píše:
Lennycom píše:miss: jo to by slo tim se pak chyti ovsem myslis ze to nemuze byt tim ze mam ohly krk?
Co to tu prosímtě valíš? :-D :-D
Sorry k problém use nemůžu vyjádřit, ale tohle je maso :-D
Naposledy upravil(a) KIWI dne 1.12.2007 20:46, celkem upraveno 1 x.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

misadlouhy píše:
:lol: to ma fakt pobavilo

Ale trochu k teme.. je to fakt zaujimave, ale pokial vravis, ze doma je to vzdy a stale ok a naladene (az na strunu G), tak by to malo byt aj v skusobni... skuste hrat vsetci s tym looperom. A nech sa vsetci aj naladia podla tvojej gitary..
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jen tak mimochodem, ladíte všici na 440 Hz? Rychlostně se musíte sladit, protože jinak spolu nemůžete hrát, od toho jsou bicí resp. metronom...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
impact

Příspěvek od impact »

To je dobrej poštřeh, zkuste všichni ladit podle jedné ladičky (i ladičky se občas mohou rozcházet).
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

Lennycom píše:no dekuji oni to slyseli a proste to nejde nevim jestli to muze byt tim ze on hraje malinko rychleji ten muj rytmus tim padem ja se tam uz netrefim tak jak se trefim kdyz to hraju sam
sakryš, nemůže hrát malinko rychleji, musíte hrát voba stejně! tedy, všichni... :roll: takže to asi bude chtít víc zkoušek... a taky cvičení - doma sami s metronomem na stejný tempo... a časem to půjde... pokud tedy jde o to, co by mohlo být rukama. :)
severin

Příspěvek od severin »

Hmmmm opytam sa:

Hrat falosne, znamená nepresne?!

BTW: ked mas dobru gitaru tak je jedno na com hras, setko znie rovnako co sa tyka intonacie. Ak vsak mas naprd gitaru, tak hlavne G struna ti to moze dost srat ten zvuk.
ROCK ON :):)
Popin

Příspěvek od Popin »

pozvi si kapelu domu :wink:
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

severin píše:Hmmmm opytam sa:

no, hrát falešně znamená blbě, hrát nepřesně znamená taky blbě, z toho vyplívá že hrát falešně = hrát nepřesně.....
no, a teĎ sám musím přemýšlet co sem to vlastně napsal..
jinak, každopádně to může bejt rozdílama v ladičkách, mi na zkoušce musíme taky ladit podle jedné
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Graywolf píše:
severin píše:Hmmmm opytam sa:

no, hrát falešně znamená blbě, hrát nepřesně znamená taky blbě, z toho vyplívá že hrát falešně = hrát nepřesně.....
no, a teĎ sám musím přemýšlet co sem to vlastně napsal..
jinak, každopádně to může bejt rozdílama v ladičkách, mi na zkoušce musíme taky ladit podle jedné
S tímhle nesouhlasím. . ře hraješ falešně,neznamená že hraješ špatně do rytmu. .!!
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

JJ hrat falesne je kdyz treba hrajes o prazec mimo,nebo to nejak blbe utlumis,podle me...
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Nebo taky když tě ještě zatim hnáty neposlouchaj a benduješ, i když nechceš, tak je to taky falešně.
Hlavně dodržovat takty a doby. Znám ''umělce'' co maj v taktech občas 7 osminek a někdy taky 9, prostě necítí začátek a konec taktu, zkuste to pomalu, podle metronomu, nebo si jen nechejte klepat hajtku.
Nalaďte se všichni podle jedné ladičky a hlavně si zkontrolujte a případně dolaďte oktávy, to taky hodně udělá. :wink:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Lennycom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lennycom »

zahada vyresena rozladene oktavy :P
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Lennycom píše:zahada vyresena rozladene oktavy :P
Paráda, tak aspoň jedna moje doměnka se potvrdila :D Gratuluju, asi máš dobrej sluch nebo ty oktávy byly fakt hodně extrémně rozjetý :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“