Přehrávání midi souborů z disket
Pravidla fóra
Přehrávání midi souborů z disket
Dobrý den,
vlastním keyboard YAMAHA DGX-300 s disketovou mechanikou.
Občas se mi stává, že při přehrávání midi skladeb z diskety mi zničehonic přestane disketovka tyto midi soubory načítat a píše Error (ani jedna skladba se nechytne). Tata disketa resp. midi soubory na ní nahrané bohužel již nejdou načíst (ani po vypnutí přístroje), proto musím vždy disketu zformátovat a zkopírovat z PC znovu všechny midi soubory. Pak opět lze z diskety přehrávat midi soubory. Midi soubory mám označeny pouze číslem, žádný text v názvu. Chtěl jsem se dotázat, zda toto nelze nějak "ošetřit" - např. osvědčenou značkou disket (používám Verbatim). Zkusil jsem disketu uzavřít proti zápisu, ani toto bohužel nepomohlo.
Díky za každičkou radu.
Romec
vlastním keyboard YAMAHA DGX-300 s disketovou mechanikou.
Občas se mi stává, že při přehrávání midi skladeb z diskety mi zničehonic přestane disketovka tyto midi soubory načítat a píše Error (ani jedna skladba se nechytne). Tata disketa resp. midi soubory na ní nahrané bohužel již nejdou načíst (ani po vypnutí přístroje), proto musím vždy disketu zformátovat a zkopírovat z PC znovu všechny midi soubory. Pak opět lze z diskety přehrávat midi soubory. Midi soubory mám označeny pouze číslem, žádný text v názvu. Chtěl jsem se dotázat, zda toto nelze nějak "ošetřit" - např. osvědčenou značkou disket (používám Verbatim). Zkusil jsem disketu uzavřít proti zápisu, ani toto bohužel nepomohlo.
Díky za každičkou radu.
Romec
Re: Přehrávání midi souborů z disket
ja myslim, ze jednim z moznych reseni by byla vymena mechaniky (prijde mi, ze nejake cisteni/oprava bude narocnejsi a mozna ani uz nepomuze), ale to by se na to musel podivat nekdo znaly problematiky (aby posoudil, jestli je to standardni mechanika, nebo se bude muset shanet nahrada u yamahy).
Trochu mě zaráží, že tatáž disketa s midi soubory např 10xnačte (bez problémů) a pak zničeho nic přestane všechny obsažené midi soubory na disketě načítat.
A v pocitaci tu disketu prectes (kdyz uz ji neprecte yamaha)? Jestli ne, tak ji ta mechanika v yamaze asi nejk pomalu maze... to neni nepredstavitelne...
v PC ji pak načtu v pohodě (a midi soubory přehraju) - je to tak trochu záhada.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak může se jednat o problém mechaniky - jak psal Paris. Mě to na tohle docela ukazuje...
P.
P.
Mě se také u mé Yamahy PSR2100 tohle stávalo..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
A vyřešil jste to?
Yamaha klekla komplet po 5 letech..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Tak já ji mám cca 10let, ale disketovku používám cca 1rok.
No ... uplne na zacatku (bez rozebirani cehokoliv) by se dala zkusit cistici disketa, ale podle toho, jak to popisujes, se neda predpokladat, ze by to tomu melo pomoct. Nezkazi se tim ale snad nic. Dalsi moznosti uz jsou spojene s rozebiranim - a to uz je asi jednodussi mechaniku vymenit (pokud je to bezna kompatibilni mechanika), nez se ji pokouset opravit.
Něco podobného de nám stávalo u Yamaha Q700, nesměl být poblíž mobil, jak se někdo přiblížil na dva metry a přišla zpráva - hotovo. PC vše načetl, data tam byly, ale Q700 ani ťuk. Museli jsme diskety mít ve speciálním pouzdře a to i nekolik kopií 
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Tak nějak podobně to mám i já. Myslíte, že mechanika je stejná jako u PC? A zkusilo se vyměnit za mechaniku z některého staršího PC?
Nejde ty mecaniky jsou dělané poze pro tohle. Závada ??? - neni to v mechanice, ale v produktu jako takovém, V dově kdy byla "NEW Q700" , mobily ještě nebyly a vysvětlení od výrobce zní : vzniká tam při volání sms přenos jakého si impulsu který se v jakém si magnetickém poli v mechanice Q700 změní v zase jiný, který to blokuje. Chrání to poze ty polatové krabky na 10 disket, ne ty černé, ale ty barevné, jsko z nějakého plastu a statika té krabky to ruší..... Prostě jeden s těch divů co ti pořádně nikdo nevysvětlí, ale takhle to prezentují jako " PRAVDĚPODOBNÉ !!! " Nelze ani u těchto starších verzí repase na CDR nebo jiné média ( nebo by to šlo, ale za cenu vyžší než nákup nového ) .
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
jste si tim jistý na 100% ze tam nejde mechanika z PC???? me do GEM WX2 plus sla naprosto v pohode z PC.Menil jsem 2x
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nebagatelizovat na příkladu zcela jiného nástroje (myslím tím výrobce)!
P.
P.
Podobny problem s disketovou mechanikou Yamaha 450.
Diskety v PC vse OK - po zalozeni do Yamaha = Error.
Nutno predem formatovat primo na zarizeni /Yamaha..apod. - NE formatovat v PC !
Diskety v PC vse OK - po zalozeni do Yamaha = Error.
Nutno predem formatovat primo na zarizeni /Yamaha..apod. - NE formatovat v PC !