Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
WhiteKeys

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od WhiteKeys »

gator .58 upravený víc do špičky je pro mě nejlepší trsátko co sem kdy měl :wink:
Prodám EHX Germanium OD->pm
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Nějaký čas uplynul, ale stále zůstávám u kamenného Achátu 2 - 3 mm :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To koukám :) A co struny? Jak to snášejí? Já to svoje achátové trsátko také pořád mám, ale nepoužívám. Na to jsou ty Elixíry moc drahé.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Struny na max dva měsíce aby ještě dobře hrály, jinak jsou v místě úderu poloviční a oválné :-) používám EB 09-42
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
bártič

Příspěvek od bártič »

já mám osobně americký Dunlopy 2 mm.....ale nevíte někdo kde seženu trsáko Ernie Ball Steve Morse?
casey

Příspěvek od casey »

Ja pouzivam Dunlop Max grip jazz III a moj najnovsi objav je Dunlop Hetfiled black fang 1,14...takze ich striedam podla gitary na ktoru momentalne hram
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
Dawe82

Příspěvek od Dawe82 »

Jim dunlop gels h (cerveny a pruhledny) pak ernie ball h coz je totez ale cerny a nepruhledny pak nejaky ruzne silny brainy a medium ibanez se smirglem ale nejradsi mam toho dunlopa.. Jinak sem koukal na trsatka dava.. Asi si jich par ruznejch koupim na test...
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

v poslední dodávce mi přišly 3 Davy, jedno to velký s kovovou špicí, jedno stejně vypadající s plastovou špicí a pak jedno takový malý černý s oranžovou špičkou, trochu jinej design. Všechny sou pro mě nepoužitelný, to kovový obzvlášť..
Prodám EHX Germanium OD->pm
Dawe82

Příspěvek od Dawe82 »

Tak sem koukal na ty davy a nejak se mi nezdali.. Teda ty 3 typy co meli v krame.. Tak sem dokoupil aspon nejaky pruhledny a tvrdy ibanez ktery je docela prijemny a pak jeste nejaky dunlopy zelvovinovy a ty mi sedi celkove nejlip..
Přílohy
DSC00084.JPG
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

slysite ty rozdily?

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

hyenik píše:slysite ty rozdily?

já teda žádný rozdíl neslyším :D
Mejla

Příspěvek od Mejla »

hyenik píše:slysite ty rozdily?

no lehce, ale občas jo, hlavně teda v tom riffu, v tom vybrnkávání to nepoznám...bylo by lepší, kdyby mezi každým trsátkem nedělal ty pomlky s kecama, co to je za prcátko...byl by líp slyšet ten přechod a rozdíl...takhle se ti pak zdá všechno stejný...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

MejlaSN píše:bylo by lepší, kdyby mezi každým trsátkem nedělal ty pomlky s kecama, co to je za prcátko...byl by líp slyšet ten přechod a rozdíl...takhle se ti pak zdá všechno stejný...
no jo, ale podobne rozdily zkuseny kytarista pozna klidne i za pul roku jak vymenil lampy...
(to byla ironie samozrejme)
typicka ukazka jak je nutne okamzite prepinani, kdyz rozdily jsou velmi male.
druha vec je, ze kdyz jsou takhle male, tak vlastne nema ani cenu je resit.
Drobne rozdily tam jsou, ale spis v ataku nez vlastnim tonu.
Podle mych zjisteni je podstatne dulezitejsi tloustka (tenke maji vic vysek, cim tlustsi tim min vysek), matros neni tak podstatny. Samozrejme dalsi detail je, ze hraje na zkresleny zvuk, tim se rozdily jeste vic stiraji.
Fnk

Příspěvek od Fnk »

Ja mam nejradsi DUNLOP Gator Grip s krokodylem :D
Art&Lutherie AL6C-AB
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Fnk píše:Ja mam nejradsi DUNLOP Gator Grip s krokodylem :D
Zdá se, že u nich také definitivně zůstanu. Každopádně, když jsem si kdykoliv myslel, že je to to pravé a trsátek jsem pár nakoupil, za chvíli jsem přecházel na tvrdší. To bylo ale logické, protože jsem hrál náročnější a rychlejší věci. Teď jsem u 2mm, takže to dál asi nepůjde, ale každopádně chvíli počkám.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
symar

Příspěvek od symar »

Proč by to nešlo. Co třeba tohle http://www.jimdunlop.com/product/Primetone-picks a spousta dalších. A ono je taky velký rozdíl tlustý a tvrdý. Takové karbonové tenké udělá parády víc jak tlusté, třeba nylonové.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Když už jsem u těch změn zvuku s trsátkama, tak možná jsem divnej (nebo se mi to zdá), ale já slyšim rozdíl i podle toho jakou hraju stranou trsátka. Tedy pokud mám jednu více "sjetou". Nejvíc je to poznat, když hraju na akustiku.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

trosku je to v tom videu pocut ale fakt len trosicku :lol: musel som to prehrat asi 3x
This account don't exist longer.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Wocass píše:Když už jsem u těch změn zvuku s trsátkama, tak možná jsem divnej (nebo se mi to zdá), ale já slyšim rozdíl i podle toho jakou hraju stranou trsátka. Tedy pokud mám jednu více "sjetou". Nejvíc je to poznat, když hraju na akustiku.
To nejsi divnej, to ja slysim taky. Ale do toho vstupuje jeste mnoho dalsich vlivu a tvych pocitu. Navenek to zas asi takovy rozdil ale nebude. Pak je primo filozoficka, co ma a co nema cenu resit, kdyz to slysis vlastne jenom ty :)
Lacodekany

Příspěvek od Lacodekany »

Co si myslíte o DUNLOP Hetfield Black Fang 1.14? Jenom marketingovej šit nebo slušný trsátka? :D já sem zatim nic jinýho než Dunlopy neměl a používám od 1.14 do 2mm :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“