Volejte administrátora
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Šlo o toto http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=5022Enty™ píše:dotaz, proč jsou zde témata "důležitá" (konkrétně Výběr nové kytary ) když stejně téměř žádný odkaz nefunguje?
Problém byl řešen s vedením a lidmi z IT oddělení kytar.cz a došlo se ke zjištění, že forum bylo hacknuto a došlo k promazání databáze. Jako řešení byla přidána ještě jedna vrstva ochrany při vstupu do administrátorské sekce. Údajně je možné databázi obnovit, řeším s vedením jestli to je realizovatelné vzhledem k časovým možnostem a lidským zdrojům. Já samozřejmě stojím za obnovou za jakoukoli cenu. O případném vývoji vás budu informovat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- zumBeispiel
Zdravim, predne vzdavam hold Nerovi, ktery se funkce administratora zhostil velmi zodpovedne (a aktivne). Pomerne dlouhou dobu jsem forum nenavstivil, nejsem tudiz zapojen do laufu provadenych zmen. Vyuzivse moznosti jakehosi "pohledu zvenci" bych mel tedy jednu pripominku.
Ma oblibena "oddechova" sekce fora "Ostatni" (drzim se stareho oznaceni) byla zpristupnena pouze prihlasenym uzivatelum a umistena na snadno prehlednutelnou pozici, co se rozvrzeni uvodni stranky tyce. Je moudre takto odsunout ctvrtou nejnavstevovanejsi (soude podle poctu prispevku) sekci fora?
P.S. Sry, ze muj prvni prispevek po nekolika mesicich je tak kverulatnskej..
Ma oblibena "oddechova" sekce fora "Ostatni" (drzim se stareho oznaceni) byla zpristupnena pouze prihlasenym uzivatelum a umistena na snadno prehlednutelnou pozici, co se rozvrzeni uvodni stranky tyce. Je moudre takto odsunout ctvrtou nejnavstevovanejsi (soude podle poctu prispevku) sekci fora?
"What? Would you tell Picasso to sell his guitars?"
"Oh, my god! He's an idiot!"
- Nero
- Rádce
Předně děkuji za chváluzumBeispiel píše:Zdravim, predne vzdavam hold Nerovi, ktery se funkce administratora zhostil velmi zodpovedne (a aktivne). Pomerne dlouhou dobu jsem forum nenavstivil, nejsem tudiz zapojen do laufu provadenych zmen. Vyuzivse moznosti jakehosi "pohledu zvenci" bych mel tedy jednu pripominku.
S tou sekcí... Ono je to složité, snažím se držet jakéhosi smysluplného rozdělení, a pravdou je, že se v této sekci řešilo všechno možné a většinou to nemělo pranic společného s hudebními nástroji a hudbou. Proto byla odsunuta až za ty sekce, které jsou zde "hlavními". Toto je myslím věc pochopitelná.
Pokud jde o viditelnost, na mnohých forech se offtopicové sekce szneviditelňují, forum pak vypadá "lépe". Myslím, že by to nemělo nijak vadit, avšak pokud se sejde víc hlasů pro zviditelnění, budem o tom jednat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- zumBeispiel
To Nero: Rozumim Ti, taky mam rad vsechno tak nejak "pekny" (leckdy je to ovsem na ukor funkcnosti
). Rozhodne jsem pro, aby se "Ostatni" opet zviditelnilo. Fakt, ze se pred nahlednutim do teto sekce musim prihlastit, mi pochopitelne nikterak neublizuje. Neregistrovane uzivatele, kteri si napr. "vygoogli" odkaz do podobne znepristupnene casti fora, to muze ale odradit.
edit: Nechci na Tebe ale nijak tlacit, na zmenach netrvam, ber to jako me prispeni do diskuse o onom "zvyseni urovne fora"
edit: Nechci na Tebe ale nijak tlacit, na zmenach netrvam, ber to jako me prispeni do diskuse o onom "zvyseni urovne fora"
Naposledy upravil(a) zumBeispiel dne 1.12.2007 21:45, celkem upraveno 1 x.
"What? Would you tell Picasso to sell his guitars?"
- Nero
- Rádce
- Nero
- Rádce
Úplně tě chápu, já dával jen kytary podle ceny a dalo mi to zabrat, tys toho udělal mnohem víc... Zkusím je přesvědčit...jana píše:au... teď se na ty nefunkční linky dívám taky...co to dalo práce to shromáždit... - Nero, šéfům to prosím vysvětli tak, aby ty zdroje a čas na obnovu našli... díky!!!
PetrPeter 1975 - 2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
Měla by být, protože každý thread má svoje číslo - vidíš ho nahoře v adrese a nezáleží, kde je. Pokud odkážeš na thread který je v sekci El. kytary a pak ho přesuneš do Baskytary, bude stále fungovat. Ted by se ty thready vrátili taky, maximálně jen do špatných sekcí, což se dá přetřídit. Jediné, kde by mohl být zádrhel, jsou sekce, které se zrušili. To jest ale jen Světelná technika, Pískoviště, Zajímavé odkazy, Klávesové nástroje a asi Kytaristi. Kdyby se ztratili thredy v těchto sekcích, byla by to škoda, ale ne tak bolestivé jako ze zbytku fora.
PetrPeter 1975 - 2008
ach jo ach jo..
Aby se ""Zcela náhodou"" něco nestalo. Nedej bože, snad někoho ubylo
že musíte hned jak gestapo zamykat a mazat když se nám chudák snaží ukázat, jaký úlovek učinil ukořistěním nějakého programu... Jasně, není tady warez fórum, ale co? Bude to příště tak nemilosrdně smazáno, i když to někdo lépe slovně zakamufluje? Nepsal tam odkazy na ty torrenty ani jiné adresy. Jen jsme se s ním domlouvali
Výsledek je stejně takový, že kdo chce to už má, a ničeho se nedocílilo, kromě toho, že je to "na oko" vpořádku pro autority.... blecht
Stejně to určite bude nějaká vychcávka + k porušení pravidel už dávno došlo tím, že to někdo dal na torrent atd + ..
Já nevím, prostě mi to nedalo to sem nenapsat
Kéž pán dopřeje a bude stejně přihlíženo i k některým stejně (co stejně? MÉNĚ) důležitým threadům a kecům !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aby se ""Zcela náhodou"" něco nestalo. Nedej bože, snad někoho ubylo
Stejně to určite bude nějaká vychcávka + k porušení pravidel už dávno došlo tím, že to někdo dal na torrent atd + ..
Já nevím, prostě mi to nedalo to sem nenapsat
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
až ty nebo někdo z tvýho okolí zkrachuje a přijde o (skoro) všechno proto, že někdo takhle "kořistil", vesele se tím chlubil a ještě se dělil s ostatníma, třeba ti to dojde a změníš názor.Demilich píše:ach jo ach jo..
Aby se ""Zcela náhodou"" něco nestalo. Nedej bože, snad někoho ubylože musíte hned jak gestapo zamykat a mazat když se nám chudák snaží ukázat, jaký úlovek učinil ukořistěním nějakého programu... Jasně, není tady warez fórum, ale co? Bude to příště tak nemilosrdně smazáno, i když to někdo lépe slovně zakamufluje? Nepsal tam odkazy na ty torrenty ani jiné adresy. Jen jsme se s ním domlouvali
Výsledek je stejně takový, že kdo chce to už má, a ničeho se nedocílilo, kromě toho, že je to "na oko" vpořádku pro autority.... blecht
Já nevím, prostě mi to nedalo to sem nenapsatKéž pán dopřeje a bude stejně přihlíženo i k některým stejně (co stejně? MÉNĚ) důležitým threadům a kecům !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
![]()
![]()
do té doby prostě respektuj, že toto není žádný warezácký fórum, a nelegální software ani nic podobnýho se tu nabízet nebude. to, že se warez "stejně" šíří jinde, ještě neznamená, že umožníme, aby se mohl šířit i tady.
pokud máš konkrétní výhrady k jiným "threadům a kecům", buď konkrétní. a třeba tě potěší, že ve fóru (snad už brzo) přibude u každého příspěvku tlačítko, kterým budeš moct dát vědět moderátorům, že mají zasáhnout (vulgarity, flame, ...).
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
No, osobně se mi takové to "warezování" taky moc nelíbí, ale pravda je, že žádné pravidlo porušeno nebylo, Když si pořádně přečteš ten bod 8, na který ses odkazovala, tak zjistíš, že ani jednu z vyjmenovaných činností nikdo z nich neprováděl. Je to sice takové to argumentování "co není zakázáno je povoleno", ale i tak by se to v tom bodě mělo nějak upravit, aby se to příště neopakovalo.
- Nero
- Rádce
Takže, pokud se chcete hádat, slovíčkařit a kličkovat - nesnažte se, nemá to smysl.
Za 1) znění kodexu je (ted již) jasné. Ano, je to jen kodex, více méně nic neurčuje a když ho porušíte, tak se vám nemůže nic stát - nejhůře vás vykážeme z fora. Můžete se snažit hledat neúplné věty, ve kterých něco chybí, ale stejně
za 2) kde neplatí kodex, tam platí zákon. A tím se musí řídit všechno, protože porušení je stíhatelné. Takže se přečtěte toto (převyprávěný autorský zákon):
Máte-li s tím nějaký problém, asi vám moc nepomůžu, podle mě zde není o čem diskutovat...
Za 1) znění kodexu je (ted již) jasné. Ano, je to jen kodex, více méně nic neurčuje a když ho porušíte, tak se vám nemůže nic stát - nejhůře vás vykážeme z fora. Můžete se snažit hledat neúplné věty, ve kterých něco chybí, ale stejně
za 2) kde neplatí kodex, tam platí zákon. A tím se musí řídit všechno, protože porušení je stíhatelné. Takže se přečtěte toto (převyprávěný autorský zákon):
Tak... Připadá mi to téměř absurdní řešit to takto, ale na tomhle foru se zákony porušovat nebudou. Už jen kvůli tomu, že tady za to mám zodpovědnost a kdybych to tu nechal, tak se jistě dopouštím nějakého porušení zákona já (a určitě vlastník fora, kterej by mi to pak dal sežrat). A na tom fakt nemám zájem...neoprávněné užívání software:
- pronájem nebo půjčování software bez předchozího souhlasu autora
- instalace softwarového vybavení na více počítačích, než jak umožňuje licenční politika v návaznosti na počtu legálně užívaných licencí
- veškeré užívání software bez souhlasu autora a tudíž v rozporu s autorským zákonem
neoprávněné šíření software:
- instalace nelegálního software do prostředků výpočetní techniky a jejich případný prodej, pronájem nebo půjčování
- pořizování kopií z legálně drženého software v rozporu s autorským zákonem pro vlastní potřebu
- pořizování kopií z legálně drženého software v rozporu s autorským zákonem pro potřebu třetích osob (nejčastěji za účelem prodeje takovéhoto software)
- neoprávněné zveřejňování a tak zajišťování možnosti veřejného šíření software z počítačové sítě Internet
Máte-li s tím nějaký problém, asi vám moc nepomůžu, podle mě zde není o čem diskutovat...
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
To by byl zásah do zdrojovýho kódu, čili to nemůžu udělat sám, a ti nahoře ted maj dost jiný práce... Navíc snad brzy přejdeme na phpBB3, kde to bude vypadat trochu jinak, řešil bych to případně až tam...
Ted mohu pouze doporučit bud dávat větší pozor a pozorněji koukat anebo nastavit si upozornění na příchod přes e-mail...
Ted mohu pouze doporučit bud dávat větší pozor a pozorněji koukat anebo nastavit si upozornění na příchod přes e-mail...
PetrPeter 1975 - 2008
Mě to vždycky upozorní dost dobře protože na mě vždycky nepochopitelně vyskočí "automaticky otevíraná okna byla uzavřena"Nero píše:To by byl zásah do zdrojovýho kódu, čili to nemůžu udělat sám, a ti nahoře ted maj dost jiný práce... Navíc snad brzy přejdeme na phpBB3, kde to bude vypadat trochu jinak, řešil bych to případně až tam...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nero
- Rádce
Jo, přesně tak KIWI...
Jinak v tý phpBB3 bude asi zezačátku dost věcí ohledně změn v kódu, např. podtrhávání odkazů apod. takže tohle budu moc taky začlenit do požadovaných zásahů...
Jinak v tý phpBB3 bude asi zezačátku dost věcí ohledně změn v kódu, např. podtrhávání odkazů apod. takže tohle budu moc taky začlenit do požadovaných zásahů...
PetrPeter 1975 - 2008