Nejlepší ''signatůry'' za rozumné peníze?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší ''signatůry'' za rozumné peníze?

Příspěvek od haas12345 »

Ano poslední dobou, ale stejně preferuje tvar V a i poslední dobou hraje na Véčka, dokonce to říkal i jeho technik v interview k tou 2011, nebo 2012, teď nevím přesně (ta věta zněla: "Dave is a V guy")... A už tam ukazoval tu signature...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

McKozias píše:u te 200 jsem necekal zadny zazrak, ale doufal jsem ze ta 600 na tom bude lepe no :-/
Kdyby nová stála třeba 18 a ne 26 tyček, tak by jí možná mělo smysl řešit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Měl bych dotaz k názvu, co to znamená za rozumné peníze? :mrgreen:

Abych nebyl OT - Fernandes TE-115HT

Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: SC207

Příspěvek od Kinx »

SC207 jsem mel cca pred rokem v ruce a velmi prijemne me prekvapila. i s tema divnejma stock snimacema, za ty prachy urcite palec nahoru! nevim ale jak je to v ramci kusovosti, zkousel jsem jen docela dlouho jeden kus na vystave. v porovnani s drahejma kytarama se ale vubec nemusela stydet :)

K7 jsem mel, uz bych do ni znova asi nesel. Ten zvuk je kvuli snimacum a drevu ("mahagon", kdo vi co to ve skutecnosti je) hodne specificky a po case jsem zjistil, ze to neni to co hledam. Co na te K7 bylo fakt super byla ta mechanika (u bar jsem teda nepouzil ani jednou), od te doby jsem fanouskem ibanez zamykacich systemu :) Nakonec jsem ji prodal kamaradovi, ktery hraje technicky death a ten si ji nemuze vynachvalit.

Ted mam pujcenou sedmistrunku ESP/LTD (nikdo nevi poradne co to je, nejvic se podoba LTD H 207 z katalogu, telo ma ale z uplne jinyho dreva. nikde na kytare neni o LTD ani zminka, nema ani zadny seriovy cislo) ktera kamose stala cca 11 + cca 5 snimace (dimarzio crunchlab + liquidfire) a ta mi prijde o tridu lepsi nez ta moje byvala K7.

jinak nejlepsi signature kytara co jsem mel za posledni leta v ruce je urcite Ibanez Paul Gilbert Fireman (ta limitovana cervena verze). za ty penize (20 tisic nova) naprosta bomba. Jako supervyhodna signature kytara mi prijde jeste treba Squier J Mascis Jazzmaster, dle ohlasu je ta produkce celkove dobra - kousek ktery jsem mel v ruce byl opravdu bozi (vpodstate hotova kytara bez dalsich investic).
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Teorge píše:Měl bych dotaz k názvu, co to znamená za rozumné peníze? :mrgreen:
Podobnou otázku jsem měl právě taky na začátku tohoto vlákna. Bylo mi vysvětleno, že cena by měla odpovídat kvalitě. To ale pořád neřeší ty "rozumné peníze" a individuální požadavky na kvalitu.
Hodně odbočím - někdo dá klidně 180 tisíc za dovolenou v Číně a někdo jede na chalupu k lesu. Kdo z nich prožil "kvalitnější" dovolenou? To je silně individuální.
A "rozumné peníze"? To je termín, který jinak chápe student, který si na brigádě vydělá pár tisícovek a jinak rentiér, pro kterého peníze nejsou problém.

A abych nebyl OT, je tu nedávná novinka od Gibsonů - Billie Joe Armstrong Les Paul Junior Double Cut.
Kytara s lebkou a zkříženými hnáty :D
Obrázek
miro

Příspěvek od miro »

MilanT píše:
Teorge píše:Měl bych dotaz k názvu, co to znamená za rozumné peníze? :mrgreen:
Podobnou otázku jsem měl právě taky na začátku tohoto vlákna. Bylo mi vysvětleno, že cena by měla odpovídat kvalitě. To ale pořád neřeší ty "rozumné peníze" a individuální požadavky na kvalitu.
Já tu otázku chápu asi takhle. Většina signatur vychází z určitého "sériového" (uvozovky kvůli custom shopům) modelu. Většina signatur je také dražší než ten "původní" model. Ta otázka směřuje podle mne k tomu, zda se za takovou kytaru vyplatí připlatit, nebo je lepší zůstat u původního modelu.
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Momentalne je JEM-EVO podla mna najlepsia mozna signature gitara . Pojem "najlepsi signature" urcite splna, no ci je to za rozumne peniaze, tym som si uz nie isty. :lol:
Je to specialna limitovana edicia (bude vyrobenych iba 100 gitar) na oslavu 25.vyrocia spoluprace Steva Vaia so znackou Ibanez. Takze celkom rarita. Asi aj z tohto dovodu (nehovoriac o kvalite nastroja) je ta cena tak prestrelena. ($7999 :shock: )
Kazdopadne, podla tohto videa ta gitara zneje vazne vynikajuco a podla mojho nazoru charakterom zneje velmi podobne Vaiovej EVO. Nadhera. :)

http://licklibrary.ceros.com/iguitarmag ... 12/page/64

Za zmienku stoji tiez JEM 70V ktora vyzera tiez dobre a nezneje zle. :wink:
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tubular píše:Momentalne je JEM-EVO podla mna najlepsia mozna signature gitara . Pojem "najlepsi signature" urcite splna, no ci je to za rozumne peniaze, tym som si uz nie isty. :lol:
Je to specialna limitovana edicia (bude vyrobenych iba 100 gitar) na oslavu 25.vyrocia spoluprace Steva Vaia so znackou Ibanez. Takze celkom rarita. Asi aj z tohto dovodu (nehovoriac o kvalite nastroja) je ta cena tak prestrelena. ($7999 :shock: )
Kazdopadne, podla tohto videa ta gitara zneje vazne vynikajuco a podla mojho nazoru charakterom zneje velmi podobne Vaiovej EVO. Nadhera. :)

http://licklibrary.ceros.com/iguitarmag ... 12/page/64

Za zmienku stoji tiez JEM 70V ktora vyzera tiez dobre a nezneje zle. :wink:
EVO vypadá úžasně a zvukově zní skoro stejně. Rozdíl by poznal asi jenom Vai :D

Ty rozumné peníze bych chápal jako 10-15 tisíc, ale tam většinou jsou ty signature podobné pouze vzhledem. Já mám JP6 od Muscimana a nelituju ani jedné koruny, co jsem do něj dal :twisted: Hrál jsem i na JPM Ibanez a ta mi nepříjde tak povedená, ale pořád je na úrovni současných Prestige modelů.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Za rozumné peníze (cca do 1200 dolarů) má signatury Reverend Guitars. Například Reeves Gabrels II, nebo Gil Parris se mi osobně zdají jako jedny z nejvydařenějších z hlediska poměrů cen, výbavy, kvality. V obou případech vychází jejich konstrukce těla a krku z modelu Buckshot, osazením a fičurami se však již velmi liší.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Co jsem četl, tak hodně povedený je signaturovaný Jaguar Johnnyho Marra. Ed O'Brien z Radiohead na něj hraje (mám pocit, že ho dostal od Marra jako dárek a pak si koupil další) a chválil "nejčistší zvuk, jaký kdy slyšel". Bohužel, rozumná cena ne-e.. :/ :lol:
del

Příspěvek od del »

Tubular: Mě se teda víc líbí ta černá Vaiovka, které stojí asi "jen" 3500$... :D
impact

Příspěvek od impact »

Fender Eric Johnson Stratocaster. S trochou štěstí na dobrej kus se vyrovná Fender custom shopu.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to se da rict skoro o vsech stratech od nejaky urcity urovne (napr classic player) :)))

za me je momentalne mezi signature modelama (coz je stejne jen marketingovy oznaceni) nejlepsi pomer cena vykon u J Mascis Jazzmasteru.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

impact píše:Fender Eric Johnson Stratocaster. S trochou štěstí na dobrej kus se vyrovná Fender custom shopu.
No, však ale mezi ním a nejlevnějšími CS modely není zas tak velký cenový rozdíl ... Nehledě na to, zda lze cenu přes 50000 označit za rozumné peníze ... :wink:
Za mě Jimmie Vaughan Tex Mex Stratocaster. Taky kvůli Soft V krku a aspoň mně velmi vyhovujícím Tex Mex snímačům.
impact

Příspěvek od impact »

Nejlevnější modely custom shopu, to je jako jít do nejdražší francouzské restaurace ve městě a dát si tam to nejlevnější jídlo, co je na jídelním lístku. :D

Nicméně JV Stratocaster má určitě lepší poměr cena/výkon, o tom žádná. :)

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hm a proc ne, i to nejjednodussi jidlo prece musi bejt super ne? kdyz to ma tu magickou CS nalepku ;) uprimne, ani CS kytary za statisice mi nijak extremne neucarovaly. furt to je hodne kus od kusu :)
impact

Příspěvek od impact »

Obrázek

Chapman guitars Cap-10 - signatura Cpt. Lee (pokud sledujete https://www.youtube.com/user/RobChappers tak určitě víte, kdo to je; pokud ne - tady je recenze: http://youtu.be/c8QgYsMX4tw?t=9m ).

Lacodekany

Příspěvek od Lacodekany »

Škoda, že není na stejné cenové relaci jako ostatní chappersovy kytary, to bych o ní i uvažoval.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Skoro bez nadsázky mi připadá, že nejlepší signatůra za rozumné peníze je nechat si postavit u dobrého kytaráře vlastní kytaru, což platí obzvlášť pro naši Zakarpatskou Rus, aspoň dokud jsou tu kytaráři tak příjemně levní oproti zemím na západ odsud. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“