Mám problém. Když dám zesilovač na větší hlasitost, ozve se mi z reproboxu takové nepříjemné pískání. Všechno je zapojeno dobře a nemůžu přijít na to, kde je chyba.
Díky
Pískání při vyšší hlasitosti
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pískání
Mikrofonická lampa v preampu. Tohle mi dělal Rockwell kdysi a teď něco podobného i Engl, akorát u Englu jsou ty preampovky staré snad přes 10 let
Měla by to být lampa na první pozici v preampu (ty malé lampy) nebo smyčková lampa. Vezmi tužku a při zapnutém zesáku klepej na každou zvlášť a až narazíš na mikrofonickou, ozve se klepání z reproduktorů.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Re: Pískání při vyšší hlasitosti
Pokud to není mikrofoničnost snímačů - víš, co jde?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to vcelku podobne, nedavno se mi to stalo s novym DM Cruchlab. Pruser potom je, kdyz to zjistis az na koncerte, protoze pri pokojove hlasitosti to nedelalo 
Akorat u snimace je to tak, ze bud je mikrofonicky nebo ne. U lamp k tomu dochazi vetsinou postupne, takze pokud nemenil ted nekdy snimac, tak to bude ta lampa.
Akorat u snimace je to tak, ze bud je mikrofonicky nebo ne. U lamp k tomu dochazi vetsinou postupne, takze pokud nemenil ted nekdy snimac, tak to bude ta lampa.
ta lampa hlavne casto houka i bez zapojene kytary / se stazenou hlasitosti. ostatne muze to zjistit zminovanou "tuzkovou" metodou, blbe by bylo mit mikrofonni lampu i snimac zaroven 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Aneb na pos*aneho aj hajzl spadne 
To me pripomina jednu zkusenost z dob ranneho mladi, kdy jsem na svoji 286tce vymenil procesor a 2 geaficke karty, nez jsem zjistil, ze mam ztmaveny monitor
To me pripomina jednu zkusenost z dob ranneho mladi, kdy jsem na svoji 286tce vymenil procesor a 2 geaficke karty, nez jsem zjistil, ze mam ztmaveny monitor
- Alternátor
To je jak když jsem se vztekal, že nemůžu nastartovat auto a asi půl hodiny jsem se v něm hrabal, abych zjistil, v čem je problém. Pak jsem zjistil, že je vypnutej tajnej vypínač
. Ale k věci, nemůže to bejt zpětná vazba? Nestojíš s kytarou moc blízko?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Jolana Diaman II 2020, Gibson Les Paul Traditional 2019, Gibson SG Standard 2016 T, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Mně to třeba začne dělat elka ve V2 při zahrání určitého tónu při vyšší hlasitosti a pak pomůže ji jen odpojit (přepnout kanál). Při ještě vyšší hlasitosti (a hlavně s vyšším zkreslením v modern módu) už pak rámusí sama, bez vyzvání. Je to ale jiný zvuk než když vazbí kytara nebo jsou mikrofonické snímače. U snímačů je to vyloženě pískání podobné zpětné vazbě z mikrofonu. U té elektronky je v tom trochu slyšet to sklo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● Cort Earth 70 W NS ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.