Mám problém. Když dám zesilovač na větší hlasitost, ozve se mi z reproboxu takové nepříjemné pískání. Všechno je zapojeno dobře a nemůžu přijít na to, kde je chyba.
Díky
Pískání při vyšší hlasitosti
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pískání
Mikrofonická lampa v preampu. Tohle mi dělal Rockwell kdysi a teď něco podobného i Engl, akorát u Englu jsou ty preampovky staré snad přes 10 let
Měla by to být lampa na první pozici v preampu (ty malé lampy) nebo smyčková lampa. Vezmi tužku a při zapnutém zesáku klepej na každou zvlášť a až narazíš na mikrofonickou, ozve se klepání z reproduktorů.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Re: Pískání při vyšší hlasitosti
Pokud to není mikrofoničnost snímačů - víš, co jde?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to vcelku podobne, nedavno se mi to stalo s novym DM Cruchlab. Pruser potom je, kdyz to zjistis az na koncerte, protoze pri pokojove hlasitosti to nedelalo 
Akorat u snimace je to tak, ze bud je mikrofonicky nebo ne. U lamp k tomu dochazi vetsinou postupne, takze pokud nemenil ted nekdy snimac, tak to bude ta lampa.
Akorat u snimace je to tak, ze bud je mikrofonicky nebo ne. U lamp k tomu dochazi vetsinou postupne, takze pokud nemenil ted nekdy snimac, tak to bude ta lampa.
ta lampa hlavne casto houka i bez zapojene kytary / se stazenou hlasitosti. ostatne muze to zjistit zminovanou "tuzkovou" metodou, blbe by bylo mit mikrofonni lampu i snimac zaroven 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Aneb na pos*aneho aj hajzl spadne 
To me pripomina jednu zkusenost z dob ranneho mladi, kdy jsem na svoji 286tce vymenil procesor a 2 geaficke karty, nez jsem zjistil, ze mam ztmaveny monitor
To me pripomina jednu zkusenost z dob ranneho mladi, kdy jsem na svoji 286tce vymenil procesor a 2 geaficke karty, nez jsem zjistil, ze mam ztmaveny monitor
- Alternátor
To je jak když jsem se vztekal, že nemůžu nastartovat auto a asi půl hodiny jsem se v něm hrabal, abych zjistil, v čem je problém. Pak jsem zjistil, že je vypnutej tajnej vypínač
. Ale k věci, nemůže to bejt zpětná vazba? Nestojíš s kytarou moc blízko?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Mně to třeba začne dělat elka ve V2 při zahrání určitého tónu při vyšší hlasitosti a pak pomůže ji jen odpojit (přepnout kanál). Při ještě vyšší hlasitosti (a hlavně s vyšším zkreslením v modern módu) už pak rámusí sama, bez vyzvání. Je to ale jiný zvuk než když vazbí kytara nebo jsou mikrofonické snímače. U snímačů je to vyloženě pískání podobné zpětné vazbě z mikrofonu. U té elektronky je v tom trochu slyšet to sklo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.