FENDER 65 Deluxe Reverb
Pravidla fóra
Re: FENDER 65 Deluxe Reverb
Jestli chceš mít zaple vibráto, tak tam musíš dát konektor se zkratem - tak to funguje u všech Fender lamp.
-
Severin 852
Nechci zakládat nové téma, tak se ptám zde. Zajímalo by mě jak je to s preampy u kanálů normal a vibrato. V manuálu se píše, že normal kanál ma lampy: 4x12AX7, vibrato: 2x12AT7. Vibrato kanál je o poznání hlasitěší. Je to tedy tak že 2x12AT7 ma větší výkon a sjou citlivější? Nebo je to tak že 4x12AX7 jsou pro oba kanály a 2x12AT7 je pro ovládání tremola a reverbu? Sorry za matoucí dotaz, ale nevím jak to napsat 
-
Severin 852
Tak jesem zjistil že 4x12AX7 je preamp. Lampy 12AT7 slouží k ovládání reverbu a phase inverter circuits, podle tetičky wikipedie. Mohl by k tomu někdo napsat víc? Díky 
-
dlouhovlasac
Zdravím. Mám problém s Fendříkem. Druhej kytarista si koupil 212 reprobox mesa rectifier a najednou má průraznější zvuk, kterej mě před podiem přehluší. Což je problém, zvlášť když sóla hraju já. Sice jsem už hodil reverba na bazar, že bych ho vyměnil, ale stále se ho nechci vzdát, nějak jsem se do něj zabouch
Proto mě napadlo, jestli by můj problém nevyřešil externí 112 uzavřenej box. Ale nemám s tim zkušenosti, proto bych chtěl vědět, jestli to - alespoň teoreticky - není nesmysl, než se do toho budu pouštět.
Jestli ti sedí zvukově na 100%, tak bych se jej nevzdával.
Mě taky víc a víc začíná docházet, že na hraní v kapele bez zvučení jsou 112 komba naprosto na ho... Můžeš ale koupit 112 box a používat jej s reprákem v kombu, nebo to vyřešit 212 (412) boxem, přes který pojedeš, když kombo nebude samo o sobě stačit. Ono zase nemá smysl se hnát do nějakých mnohowatážních extrému kvůli hraní někde na zkušebně, když tě pak stejně v klubu zvukař hlasitostně tak spacifikuje, že máš chuť koupit si nějaký 5W single ended...
Mnohokrát jsem zkoušel připojit k mému 112 15w kombu další dvanáctku a nebo rovnou dvě a zvuk byl hned naprosto někde jinde - nejen hlasitostně, ale hlavně ten objem, ten je prostě nenahraditelný.
Taky bude brzy na trhu zajímavá záležitost - Bad Cat Unleash (řešilo se to už na foru v jednom témetu), kdyby nestačil zesík samotný, tak se to prožene přes tohle a člověk má k dispozici hnedko 100W, 2 master volumy přepínané FS, smyčku, slouží to i jako brzda, dost uvažuju o tom, že to pořídím
Mě taky víc a víc začíná docházet, že na hraní v kapele bez zvučení jsou 112 komba naprosto na ho... Můžeš ale koupit 112 box a používat jej s reprákem v kombu, nebo to vyřešit 212 (412) boxem, přes který pojedeš, když kombo nebude samo o sobě stačit. Ono zase nemá smysl se hnát do nějakých mnohowatážních extrému kvůli hraní někde na zkušebně, když tě pak stejně v klubu zvukař hlasitostně tak spacifikuje, že máš chuť koupit si nějaký 5W single ended...
Mnohokrát jsem zkoušel připojit k mému 112 15w kombu další dvanáctku a nebo rovnou dvě a zvuk byl hned naprosto někde jinde - nejen hlasitostně, ale hlavně ten objem, ten je prostě nenahraditelný.
Taky bude brzy na trhu zajímavá záležitost - Bad Cat Unleash (řešilo se to už na foru v jednom témetu), kdyby nestačil zesík samotný, tak se to prožene přes tohle a člověk má k dispozici hnedko 100W, 2 master volumy přepínané FS, smyčku, slouží to i jako brzda, dost uvažuju o tom, že to pořídím
Naposledy upravil(a) qwer dne 7.09.2012 15:44, celkem upraveno 1 x.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Pridavna bedna 1x12 urcite pomuze. Chce to ale, aby v ni byl dostatecne citlivej reprak, neco s citlivosti aspon stejne jako ma reprak v kombu (pokud je tam puvodni Jensen C-12K, tak to je 99dB).
Hraju výhradně na šrot.
-
dlouhovlasac
jo. takže třeba v30 by šlo. třeba H&K tubemeister 112. akorát, teď koukám na esopy, ty malý kostky jsou většinou 16ohm a já mám na kombu napsáno 8 ohmů. Takže možná bych si z reichu nechal poslat druhej jensen, wolfram mathematicu bych nakrmil údajema a spíchl si na koleně samodomo box...
Fendera je by mi bylo líto... koneckonců, kolikrát se člověku dostane do rukou aparát, kterej údajně patřil Andrštovi 
No myslím, že by byla velká škoda osazovat Deluxe Reverb Vintage 30 :-/ Kup radši druhý Jensen, co tam je, určitě nevyjde dráž než ten V30, popř. zainvestuj do nějakého alnica.
Já si teď všimnul zajímavé bedny na kytarách - mají tam od VHT otevřenou 212 dělanou (prý) z překližky, cena lehce přes 3t., je to sice osazené nějakýma těma jejich Chromebackama, ale ty vyndáš, za pár stovek prodáš a máš slušnou otevřenou bednu za dvojku
A jak to máš s přepínáním ohmů na tom DRRI? Nemá náhodou 8ohm napevno (tak jak většina Fenderů)... ? Pak by se k tomu další 112 připojovala docela blbě a byl bys odkázaný spíš na to používat jen box
Já si teď všimnul zajímavé bedny na kytarách - mají tam od VHT otevřenou 212 dělanou (prý) z překližky, cena lehce přes 3t., je to sice osazené nějakýma těma jejich Chromebackama, ale ty vyndáš, za pár stovek prodáš a máš slušnou otevřenou bednu za dvojku
A jak to máš s přepínáním ohmů na tom DRRI? Nemá náhodou 8ohm napevno (tak jak většina Fenderů)... ? Pak by se k tomu další 112 připojovala docela blbě a byl bys odkázaný spíš na to používat jen box
-
dlouhovlasac
No , nejspíš je to fakt napevno. Žádnej switch tam neni, prostě jen napsáno 8 ohm. to jsem taky nevěděl, jestli musím odpojit i repro z ampu. Doufal jsem, že to je nějak pořešený. No, podle tvý odpovědi mi to je to s tou impedancí jasný, žádnou 112tkou tam z toho zas 8 ohmů prostě nevykouzlim. Sakra :-/ Tak přece jen musí z domu...
A to ti nebylo blbý ho nabízet o téma vedle jako aparát, který se hlasitostí vyrovná Twinu?dlouhovlasac píše:Zdravím. Mám problém s Fendříkem. Druhej kytarista si koupil 212 reprobox mesa rectifier a najednou má průraznější zvuk, kterej mě před podiem přehluší. Což je problém, zvlášť když sóla hraju já. Sice jsem už hodil reverba na bazar, že bych ho vyměnil, ale stále se ho nechci vzdát, nějak jsem se do něj zabouchProto mě napadlo, jestli by můj problém nevyřešil externí 112 uzavřenej box. Ale nemám s tim zkušenosti, proto bych chtěl vědět, jestli to - alespoň teoreticky - není nesmysl, než se do toho budu pouštět.
-
dlouhovlasac
Ale já jsem nepsal, že se vyrovná twinu. napsal jsem, že to neni špatná alternativa k němu, pokud ten twin nebude vyhulenej na maximum. A taky neřikám, že mám problém s hlasitostí, ale s tím, že mě prostě překryje veliká metalová bedna od Mesy. A to hrajeme na docela velkým fotbalovým hřišti na samotě u lesa