Zdravím Vás. Včera som si zaobstaral k môjmu Rolandu aj vokálny procesor TC Electronic Harmony M. Všetko som správne pozapájal, na Rolande som nastavil MIDI výstup a zvolil kanál cez ktorý odchádzajú MIDI signály (musí byť zhodný s nastaveným kanálov vo vokálnom procesore). A ako som začal hrať na klaviatúru, tak MIDI signály začali byť odosielané (na vokálnom procesore blikala kontrolka prijímania MIDI signálu), všetko fungovalo bez problémov - absolútna spokojnosť.
Nakoľko ale môj Roland prehráva MIDI súbory, tak som chcel nastaviť aj to, aby som nemusel hrať na klaviatúru a aby som si iba pustil MIDi súbor a aby tieto signály taktiež odchádzali do vokálneho procesora. Tak som si nastavil výstup cez ktorý budú odchádzať MIDI signály z prehrávaného súboru.
Zaujímavé ale je, že mám napríklad 10 MIDI súborov a z toho 8 súborov síce hrá, ale neodoselajú žiaden signál. Iné MIDI súbory zase napríklad začnú odosielať signál iba ak začne hrať určitý nástroj (napríklad INTRO je hluché a v SLOHÁCH signál odchádza). Je toto normálne? V čom môžu byť tie MIDI súbory rozdielne? Doteraz som sa v MIDI vôbec nevyznal, tak budem rád ak mi trochu objansíte situáciu. Ďakujem za každú radu,
Problém s MIDI (Roland RD700NX + TC Electronic HARMONY M)
Pravidla fóra
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s MIDI (Roland RD700NX + TC Electronic HARMONY M
Tak som sa teraz niečo dočítal o MIDI normách, takže predpokladám, že to bude súvisieť s týmto. Otázka je, ako zistím, ktorú normu MIDI súbou mám použiť, aby dostával harmonizér správne signály a ako zo stoviek MIDI súborov, ktoré mám v PC zistím, v akej norme sú vlastne robené? Ďakujem.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nebude to v normách (ty vycházejí v zásadě jedna z druhé a všechny mají stejný základ), ale v MIDI kanálech. Bylo by potřeba juknout do MIDI souboru a nastavit příslušný MIDI kanál na té stopě, kde jsou MIDI data, jež chceš odesílat do TCE procesoru.
P.
P.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
To je možné, ale to by bolo doať nepraktické aby som si ku každému MIDi súboru musel meniť kanál. Som sa dočítal niečo aj o tom, že teraz sa do MIDI súborov vkladá stopa, ktorá slúži iba na riadenie harmonizéru, no zatiaľ som o tom nič bližšie nezistil.pavlii píše:Nebude to v normách (ty vycházejí v zásadě jedna z druhé a všechny mají stejný základ), ale v MIDI kanálech. Bylo by potřeba juknout do MIDI souboru a nastavit příslušný MIDI kanál na té stopě, kde jsou MIDI data, jež chceš odesílat do TCE procesoru.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je také způsob. Původní otázka však je, co to je za MIDI soubory (tvoje, stažené..?) a pak následuje věc, že ať tak nebo tak nejsou uzpůsobeny pro práci s TCE. Čili o nepraktičnosti se tu potom moc nedá mluvit; věci nepřizpůsobené musíš přizpůsobit a věci nové již budeš od začátku dělat tak, aby fungovaly.
P.
P.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, dnes ma napadla jedna vec a dosť by ma zaujímalo ako by sa to dalo riešiť (ak by sa to vôbec riešiť dalo)...
Ide o to, že teraz mám jedny klávesy prepojené pomocou MIDI s vokálnym procesorom... Čo by ale bolo v prípade, že by som mal 2 kusy klávesov a a chcel by som aby mi vokálny procesor korektne fungoval pri hre na ktorýkoľvek z týchto klávesov? Dalo by sa to nejak prepojiť, alebo ako by to bolo treba riešiť? Ďakujem...
Ide o to, že teraz mám jedny klávesy prepojené pomocou MIDI s vokálnym procesorom... Čo by ale bolo v prípade, že by som mal 2 kusy klávesov a a chcel by som aby mi vokálny procesor korektne fungoval pri hre na ktorýkoľvek z týchto klávesov? Dalo by sa to nejak prepojiť, alebo ako by to bolo treba riešiť? Ďakujem...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Odhaduji dvě možnosti:
1. Použití MIDI Merge krabičky (aneb jak název napovídá . "slučovače" MIDI signálů)
2. Využít "Soft Thru" funkci, která ale obvykle není k dispozici v případě, že je nástroj osazen plnou výbavou MIDI konektorů (čili IN, OUT a THRU).
Jako jednoznačnou jistotu a korektní řešení bych viděl MIDI Merge,
P.
1. Použití MIDI Merge krabičky (aneb jak název napovídá . "slučovače" MIDI signálů)
2. Využít "Soft Thru" funkci, která ale obvykle není k dispozici v případě, že je nástroj osazen plnou výbavou MIDI konektorů (čili IN, OUT a THRU).
Jako jednoznačnou jistotu a korektní řešení bych viděl MIDI Merge,
P.