Problém s novými strunami

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
standa94
Bandzone: standa94

Problém s novými strunami

Příspěvek od standa94 »

Ahoj

Asi loni v listopadu jsem si koupil novou akustickou kytaru. Nevím přesný název (je to yamaha), ale myslím si že to není tak důležité. Zatím mi praskla jen dvakrát struna kterou sem vyměnil, ale teď sem si řek že už bych mohl vyměnit všechny. Tak sem ostatní vyndal, dal sem tam nový a začal sem ladit. A když sem došel k Éčku (tlustýmu) tak nastal problém. Struny drží takový kolík (určitě víte co myslím) a ten když začnu Éčko utahovat tak ho ten kolík prostě neudrží a vylítne. Zkoušel sem tam dát teda tu starší a tenčí strunu, ale tu to taky neudrží. Tak sem se chtěl zeptat nejdřív tady, než s tím začnu něco dělat.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s novými strunami

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Noo ono je možné, se ta struna zapře o ten kolík místo toho aby se držela o kobylku. Prostrč strunu tou dirkou, zastrč tam kolík a ještě než tu strunu uchytíš do mechaniky tak se jí rukou snaž vytáhnout. Měla by trošku povyjet a měl bys uslyšet zaseknutí o kobylku.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Většinou stačí, když strunu utahuješ, položit malíkovou hranu pravé ruky na kolík. Ten pak nemá tendenci se vytahovat.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Před pár dnama jsem taky vyměňoval struny a stačí,když si to podržíš palcem,než se trošku napne a mělo by to být v pohodě.Mně to tak teda fungovalo.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Proste tu strunu tam nesmi drzet samotny kolik, ale musi byt ukotvena zevnitr.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“