Technika levé ruky

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

když je blbě tak zabere o dost delší čas naučení se stejné věci řekl bych :)
a oni kteří se hudbou živí toho času na cvičení maj asi dost:)
impact

Příspěvek od impact »

Palec vzadu za krkem je hlavne při hraní klasiky, barré akordů a sólování.

Palec nahoře za krkem (takže vyčuhuje) je potřeba při vytahování (bendování) strun. Není to zlozvyk.

Navíc každej člověk má jinak dlouhý prsty, takže mu to vyhovuje jinak.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Gaudio

Příspěvek od Gaudio »

Nejsem zadnej supr kytarista ale co se tyce toho palce tak to bych vubec neresil.Je jasny ze v ZUS by to do tebe rvali ze nesmi precuhovat a tak ale je tady jedna vec a tu mi nikdo nevymluvi a je celkem prosta.Pokud se podivas na ty nejlepsi kytaristy at uz hrajou metal nebo blues nebo cokoli tak naprosta vetsina ne li vsichni maji palec tak ze precuhuje takze na nejakou ,,spravnou" polohu palce bych se uplne vysral.Proste jak ti to vyhovuje tak hrej...
Cliff

Příspěvek od Cliff »

to neřeš jestli je to zlozvyk pokuď se ti tak hraje líp tak proč ne kolik slavných kytaristů basáků má nějaké zlozvyky a tím se taky odlišujou :D ale jak má ten palec Stanley to je drsné tak bych moc neuhrál :D ale to je o zvyku.
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
pehve

Příspěvek od pehve »

já nevím, moc si palec nehlídám ale když se zaměřím, tak si dělá co chce.Dokonce sám zalízá za krk- pokud cvičím stupnice v boxech ve vyšších polohách. Jsem pro oboe, na kecy kašlu..jo a když jsme u toho palce, tak ten jsem si loni roztrhl o tupou cirkulárku až na kost a vypadal jako opečenej špekáček. 3 měsíce jsem roloval na open G :? a dneska ho mám kousek vykouslej :lol: fakt bych ho měl schovávat , ale vážně při smůle jinej prst by byl horší :cry:
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

KIWI píše:Já to nechápu ten palec vodorovně jak má Stanley na fotce...dyt to je uplná rpasárna jý nechápu ja kto tam možete mět :-D
Teď už ten palec mam taky rovně. Jen když potřebuju malíčkem klepnout třeba o dva pražce dál než je jeho pražec a musim se trošku natáhnout a nechci měnit polohu, tak se tam trošku natáhnu a takhle ten palec dam vodorovně, ale hned ho dam zas rovně :)
K tomu bendování: když benduju, tak si dám palec níž, skoro pod zaoblení krku a benduju směrem dolů a G strunu zas palec výš, skoro přečuhuje nad hmatníkem a benduju směrem nahoru, platí to jen u nižších poloh, tak do 4. pražce, pak už tim palcem nepomáhám. Palec by se měl přizpůsobovat technice ostatních prstů levé ruky, aby neomezoval. Omezující palec je právě ten vodorovnej a individuálně i ten lopatoidní úchop. :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Cliff píše:to neřeš jestli je to zlozvyk pokuď se ti tak hraje líp tak proč ne kolik slavných kytaristů basáků má nějaké zlozvyky a tím se taky odlišujou :D ale jak má ten palec Stanley to je drsné tak bych moc neuhrál :D ale to je o zvyku.
Je ale pravda, že se takhle víc nadřeš. Pak když se to ale odnaučíš, najednou se ti všechno zrychlí a zjednoduší. Tím nechci nikoho nabádat, aby to tak začal dělat, hraje se s tim blbě a ještě hůř se to odnaučuje, ale je to pak celkem rozdíl.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“