Korg M50 - kombinace

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Raziel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/tomraziel
Kontaktovat uživatele:

Korg M50 - kombinace

Příspěvek od Raziel »

Zdravím, hudební kolegové...
Potřeboval bych poradit s nastavením kombinací v korgu M50. Je to pár dní, co jsem si tento nástroj pořídil, tak se s ním teprve seznamuji. :)
Narazil jsem na problém ve vkládání jednotlivých timbrů do kombinací. Navolil jsem si asi šest různých zvuků (2x brass, 2x strings, bell a 2x hit), s tím, že jsem zvuk HIT nechal jen na levé polovině klaviatury, bell na pravé a ostatní zvuky nechal na celou klaviaturu. No a teď když zahraju dva akordy (jeden levou a jeden pravou), tak to oba akordy/ všechny nástroje nedokáže zahrát najednou. Neboli řečeno, když zahraju jako první akord levou rukou a potom akord pravou rukou, tak ten první akord buď částečně nebo celý přestane hrát... a to ho stále držím... Platí to i obráceně... :cry:
Máte s tím někdo zkušennosti? Můžete mi, prosím, poradit?
Pravděpodobně to bude v nastavení MIDI nebo Zone/Delay... ale nevím jak...
Děkuji za případné odpovědi a reakce... :)
Tom
Raziel
Korg M50
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Re: Korg M50 - kombinace

Příspěvek od Scorpi.03 »

Že by jsi došel za hranici polyfonie ? :D.
Je to jednoduché...když využívá jakýkoliv zvuk z té kombinace 2 oscilátory, čemuž se říká režim Double, tak se ti o polovinu srazí polyfonie. Což znamená z 80 na 40 hlasů. Když přidáš další zvuk, který využívá dva oscilátory, tak se to ještě sníží. Takže se 7 zvuky jsi celkem dojel hodně dolů :).
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Raziel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/tomraziel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

Díky za reakci... A jestli jsem to dobře pochopil, tak jsi mě moc nepotěšil... ;-) No a jediná možnost je teda nedávat tolik zvuků dohromady??? Zaráží mne teda možnost propojení až 16-ti zvuků...? Na druhou stranu, když se kouknu na nastavení již naprogramovaných kombinací v nástroji, tak ty fungují bez problémů... bez mých problémů, abych byl přesnější... :-D
Raziel
Korg M50
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

No jako zdá se mi, že je celkem blbost hrát na 7 zvuků dohromady, nevím o co se jedná, třeba to zní fakt dobře. Ale prudce se snižuje polyfonie, na takové počty zvuků se hodí nástroj s větší polyfonií (Kronos, M3, nebo také Krome, který bude přibližně za 25 tis.).
Na druhou stranu ano jsou kombinace, které mají 16 zvuků. Konkrétně The Orchestra, ale nevyužívá všech 16 zvuků najednou. Kdyby jsi zabrousil do Zone, Velocity a takových věcí, tak bys zjistil, že různé zvuky se spouštějí při jiném úhozu a nejsou zapnuté po celé klaviatuře. Ale i při těchto zvucích je ta polyfonie dost nízko a lehce se dá srazit :).
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“