Taurus Amps

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Taurus Amps

Příspěvek od Nero »

Na kytarách.cz se brzy objeví produkty této značky (zatím spíš efekty), tak jsem s nimi musel trochu blíže seznámit. Docela mě zaujal koncept jejich kytarových zesilovačů, které v podstatě montují do šasi velikosti multiefektu.

Co si o takových zařízeních myslíte - revoluční novinka nebo slepá ulička?

http://www.taurus-amp.pl/

Obrázek
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Taurus Amps

Příspěvek od bubucci »

Nevím, jestli se to tady už někde neřešilo? Každopadně je to dobrý napád a navíc uvedený do funkční, a podle mě, líbivé podoby. Zajímavá alternativa ,v současné době hodně populárních, dig. simulací. Zvukově si to může zhodnotit každý sám, podle kvalitních ukázek samotného Taurusu.
Ono to všechno vypadá zajímavě, dokud se člověk nezačne pídit po tom, kolik za to ten Taurus chce. Já jsem dohledal cca 1.200 dolarů :shock: a to je pálka. Pokud by se cena pohybovala na úrovni low-cost lampových aparátů, mělo by smysl o tom uvažovat.

Ukázka :
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Možná padla zmínka v nějakém threadu tak nějak mimochodem, ale větší diskuzi jsem nenašel.

Tohle je ten nejvyšší model jejich Stomp Headů, u něj cenu nevím. Ale ten jejich základní 50W obyčejný dvoukanál bude stát asi 9000 Kč. Ono nemá smysl hledat cenu polských výrobků v USD, evropské věci tam jsou všeobecně dražší.

Ta myšlenka mi všeobecně přijde jako dobrá a pokud se jí chytne víc výrobců, dočkáme se možná zajímavých produktů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

Ja som sa s tým stretol už dávnejšie u Ola Englunda
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Nikde jsem to tam nenašel ale co je v power ampu ???
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Rohlajs píše:Nikde jsem to tam nenašel ale co je v power ampu ???
Má to tranzistorový konec, nebo snad někdo čekal při takových rozměrech lampu ? Podle mě je těch 70W maximum, aby se to dalo uchladit...
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Proto se ptám lampa mi nějak neseděla :)
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ty cisty zvuky zni dobre, zni sterilne a moderne, tam to nevadi. ale to zkresleni je plochy jak mila jovovich, humus.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Mi se hlavně nějak nelíbí idea, že zesilovač je to na zemi, do čeho musím kopnout, když bych chtěl přepnout kanál :) Jsou tam lampy a tak... A neříkejte mi, že všichni vždycky na pódiu mačkáte footswitche ladně jako legolas :wink:
Zvuk Olovy ukázky je k ničemu. Na co to nahrával? Na nějaký Zoom cosik... jinak se sedmou to zní alespoň konkrétně celkem, tak možná.
Stejně mě to ale nezaujalo...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Demilich píše:Mi se hlavně nějak nelíbí idea, že zesilovač je to na zemi, do čeho musím kopnout, když bych chtěl přepnout kanál :) Jsou tam lampy a tak...
Stejně jako v lampových efektech nebo podlahových preampech...

PetrPeter 1975 - 2008
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Koncept se mi líbí, dokážu si představit situaci, ke které mě inspiroval Tosin Abasi-na stage přišel s tříslotový gigbag s kytarami, v ruce kolečkový kufr, který obsahoval procesor, vysílačku a midi controler.
Takto bych tahal kytaru/y, vysílačku, popřípadě procesor, a hlavně Taurus, u kterého bych se na místě koncertu rozhodl, jestli použiju erární box, linku, anebo kombinaci obou zapojení.
Fenderman

Příspěvek od Fenderman »

hrál jsem na to na MusikMesse ve Frankfurtu 2012 a hralo to fakt dobre, zajimava je i koncepce :)
je parada jezdit na zkusebnu a mit tam treba jen bednu a vozit si takovejhle pedalboard :)))) nevim jestli by to bylo dostatecny na podia, hral jsem na to na veletrhu za znacne nizke hlasitosti :( ale ma to 60W celolampy tak by to melo stacit :) ale dodnes a je to prakticky rok, to jeste nikde v CR neni :( a basovy aparaty Taurus kupoval kolega na Muzikeru prakticky dva mesice po veletrhu :-o nevim co je spatne, ale rok po predstaveni produktu ho neprodavat mi prijde skoda :(
Kytara: MMG Custom Guitars (MS Goldie model) w/DiMarzio Illuminators pickups, MMG Custom Guitars Stratosphere (Stratocaster model) w/Tůma pickups, Telecaster MMG Custom Guitars (vlastní výroba) w/Tůma pickups, ...
Amp: Synergy SYN-2 Preamp + moduly MTS Angel-M, MarkUs, Camerock, a Mash-All, 1x12 kopie Mesa/Boogie Thiele w/V30, K1 preamp, Kemper PowerRack Amp + kopie Mesa Thiele w/1x Kemper Kone speaker, ...
Efekty: Eventide H9 Max, Nux Cerberus
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Taky to zkusil Crate ne? A asi s tím byl i dřív než Taurus (ikdyž je Crate asi trochu větší, ale ne o moc, to teď přesně nevím).
Obrázek
Nicméně to bude veliká výhoda ohledně cestování a přepravy, ale stejně se mi budou víc líbit normální hlavy :).
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Powerblock je podle mě podobný jen v mobilitě. Taurus je něco jako analogový POD HD 500 bez efektů.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Dělají toho víc, od obyč. dvoukanálu až po ty nejnadupanější, takže to bych netvrtdil tak všeobecně. V základu je to prostě kytarový zesilovač v malém šasi. A navíc Crate Powerblock se začal prodávat někdy v roce 2007 (podle recenze na muziskusu) a tohle vlákno založil Nero v r. 2012 a to je 5 let rozdíl. Pro elektroniku neuvěřitelně velký, takže bych mu absenci efektů a vychytávek nevyčítal, když bys snad? první takového typu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Powerblock je jen miniaturizovaný, Taurus má novou koncepci - zesilovač v pedalboardu.

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Powerblock už se nevyrábí a blbě se shání, ale teda ohlasy jsou velmi dobré.. chtěl bych si ho vyzkoušet
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

V tom případě se omlouvám, nepatří to sem :). Ale také jsem slyšel dobré ohlasy, ale vypadá to na tom boxu jako router :D
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

pigdestroyer píše:Powerblock už se nevyrábí a blbě se shání, ale teda ohlasy jsou velmi dobré.. chtěl bych si ho vyzkoušet
Nelítal jeden kousek někdy teď nedávno po bazaru? Aspoň mám ten dojem teda.

Jinak ohledně Taurusu, ať nejsem úplně off topic: Zajímavá myšlenka to rozhodně je, uvidíme, kam tento vývoj povede. Ale jsem asi staromódní, vidina aparátu/ hlavy se mi jeví jako ta ,,správnější,,(nevím jak to přesně vyjádřit. Prostě jsem konzerva). :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

právěže ano, utekl mi snad o deset minut :) moc se nevidí, lidi si pochvalují ten nakreslený zvuk, myslím že by se to dalo slušně kombinovat s krabkama..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“