Schecter Revenger a Synyster Special

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
palix

Schecter Revenger a Synyster Special

Příspěvek od palix »

Ahoj,
píšu, protože se momentálně rozhoduji mezi 2mi kytarami a jsou jimi tyto:
http://www.schecterguitars.com/Products ... ecial.aspx
http://www.schecterguitars.com/Internat ... -6-FR.aspx

Základní požadavky pro mě jsou:
1. tvar avenger (splňují obě)
2. FR tremolo (také obě splňují)
3. Lepený krk(ta special splňuje, ale nevím nakolik relevantní a důležitý prvek to je a jestli to mám moc řešit)
4. pasivní snímače (na aktivy jsem nikdy nehrál, nechci riskovat)
5. vzhledový detail, více se mi líbí hlava od té special

Další hlavní prvek je ten že Revenger je o 14tis. levnější. Do kytary od Synystra jsem se zamiloval na první pohled, ale nejde mi o to ho kopírovat. Líbí se mi tělo, tremolo, hlava kytary, použité snímače. Žádné proužky a nápis SYN na hmatníku nechci.

Teď o co mi jde především. Projeví se těch připlacených 14tisíc nějakým razantním způsobem v projevu kytary, nebo je to jen příplatek za podpisovou řadu kytar? Vím že je mezi nimi rozdíl jak v uchycení krku, použitém dřevě, jiných snímačích, ale chtěl bych aby mi někdo, kdo se v tomto vyzná trochu více než já řekl, kde konkrétně má Synyster Special tu přidanou zvukovou hodnotu, pokud ji vůbec má, narozdíl od Revenger 6 FR.

Jestli jste se dočetli až sem, díky za přečtení a budu se těšit na vaše příspěvky :)
J.J.
Rádce

Re: Schecter Revenger a Synyster Special

Příspěvek od J.J. »

Tak nějak sis sám odpověděl. Cena se odvíjí od použitých materiálů a hardwaru. Mahagon je dražší než lípa, eben je dražší než palisandr, Floyd rose 1000 je dražší a kvalitnější než Floyd Rose Special, snímače originál Seymour Duncan jsou dražší a kvalitnější než SD Designed tedy kopie. V souhrnu by papírově měl ten Synyster hrát líp, ale jako u všeho můžeš narazit na kusy, který budou stát za h...o a naopak u toho Revengeru můžeš narazit na kusy, který budou hrát jako od pánaboha.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
palix

Příspěvek od palix »

Díky :)
Pokud tady někdo některou z těchto kytar máte, napište sem třeba názory na ně :)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Koukni na tohle a při rychlém jednání ještě litr sleva. Sice má aktivy, ale za tu cenu stojí alespoň vyzkoušet :).

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“