Nové kombo na rock-hardrock do 30k
Pravidla fóra
- Alternátor
Nové kombo na rock-hardrock do 30k
Ahoj, po další anabázi, kterou jsem si prošel, sháním nový lampový kombo na styl rock/hardrock do 30 000,-. Podmínky, přes který nejede vlak, musí bejt nový a hlavně spolehlivý. Bazar vylučuju. Základem určitě repro 12", výkon není zase tak zásadní věc, ale mám ho na doma, takže pokud bude výkonnější, určitě něco s účinným master volume. Na počtu kanálů mi taky zase až tak moc nesejde, ale ocenil bych, kdyby se dalo docílit čistého zvuku stažením volume kytary při kanálu zkresleným. Třeba u LC30 to při vyšších hodnotách gainu moc nešlo. Kombo budu nejspíš kupovat až v listopadu po třináctým platu, ale rád bych si poslechl vaše názory, nápady. Sice mám pár favoritů, ale chci mít dostatek času zvážit všechny možnosti a neukvapit se. Díky 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Re: Nové kombo na rock-hardrock do 30k
Nemám osobní zkušenost, ale asi by mne z netradičních aparátů lákal Koch Twintone. Tak možná jako tip na vyzkoušení:
http://www.thomann.de/de/koch_twintone_iii.htm
Jo a je to trošku nad limit
Četl jsem v tématu o Marshallu, že sis pořídil malou JCM800, s tou jsi na doma nebyl spokojený?
Trochu nad ní uvažuju, tak by mě zajímali zkušenosti, postřehy
Trochu nad ní uvažuju, tak by mě zajímali zkušenosti, postřehy
SX Stratocaster
Škoda, že na základě špatné zkušenosti zavrhuješ bazar. U špičkových věcí (těch kolem 30 tisíc) je už většinou fuk, jestli je nové nebo 30 let staré. Nová věc za 30 bude standard, bazarovka už jedna z nejlepších věcí k sehnání. Za tyhle peníze by se dalo ještě s rezervou sehnat kombo Mesa caliber 50 (které samo o sobě hraje fajn i potichu) + thiel bednu s EVM. Musí jít o kombo nebo padá v úvahu i hlava a box?
proč? záruka?Alternátor píše:Bazar vylučuju.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
S tim jeho stestim je to fakt risk:-)
U nas neni skoro nic, za co bych dal 30 tisic. Randall prodej MTS ukoncil (ze zahranici by ale mel jit sehnat) Pak treba kombo od Pavla Horkeho...
Sel bych ale radeji cestou ojety box a nova hlava. Je to vyhodnejsi i variabilnejsi.
Nekde na e-shopu meli i brutalne slevneny rect-o-verb, ale nevim jestli to jeste plati...
U nas neni skoro nic, za co bych dal 30 tisic. Randall prodej MTS ukoncil (ze zahranici by ale mel jit sehnat) Pak treba kombo od Pavla Horkeho...
Sel bych ale radeji cestou ojety box a nova hlava. Je to vyhodnejsi i variabilnejsi.
Nekde na e-shopu meli i brutalne slevneny rect-o-verb, ale nevim jestli to jeste plati...
-
Teorge
bubuci: měli ho myslím na MusicCity, za tak skvělou cenu byl prodaný celkem rychle.
- Alternátor
JCM1 byla zvukově moc hezká, ale tam šlo zase o technický obtíže. Z nějakýho důvodu tam po určitý době hraní začalo lupat v repru a to dost hnusně, pak se to stupňovalo a bylo to nehratelný, tak jsem jí poslal zpátky na reklamačku s tím, že chci vrátit peníze. Do tří dnů od převzetí to umožňujou, tak teď nezbývá, než čekat. Navíc u těchhle malejch jednowattů mě štve, jak deformujou basový frekvence. S tím bazarem je to těžký. Když jsem koupil LCčko, tak při zkoušení taky nic nedělalo, začalo to vždycky až po nějaký době. Rád bych si prostě koupil novou věc, u který bych nemusel řešit nic a konečně jen hrát. Na kytary jsem měl povětšinou štěstí, ale s aparátama pořád nějak zápasím. Teď mi tu z nouze zase straší starej Marshall 30DFX a vypadá to, že tu chvíli pobude, takže už bych vážně rád šel na jistotu, abych se k němu pořád nemusel vracet. Ještě k tý hlavě s boxem, radši bych to měl v kombu. Stačí zvednout a jít. Kdybych časem měl kapelu, tak se to vždycky dá píchnout na externí reprobox, ale samotnej aparát bych měl radši vcelku. Jinak ten aparát samozřejmě nemusí stát těch 30, klidně bych vzal i něco levnějšího, bylo to braný jako horní strop.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
urcite chces kombo? jinak doporucuju Blackstar , do 30ti by ses mel vejit a hraje to super. sice jsem slysel ze je to postavene na SMD technologii (HT rada), takze oprava je problematicka, nicmene zvuk je super. Napriklad Blackstar Artisan 15 je tradicni technologii, je to teda jednokanal (dva vstupy - cistsi a spinavejsi) ale hraje jako prase ! na hrani s potakem idealni. Zkus toho HOTa, za ty penize by jste se mohli domluvit - to bys mel asi nejlepsi. jinak me toho moc nenapada, kdyby ses neomezoval na kombo tak bys mel vyber vetsi. treba ted jsou na audioteku akce na egnater 
kdyby sis ten bazar rozmyslel, tak napriklad http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= (VHT deliverance + 2x12 CAE bedna)
kdyby sis ten bazar rozmyslel, tak napriklad http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= (VHT deliverance + 2x12 CAE bedna)
odzkoušeno, zahráno přímo s p.horkým. pokud ti sedne zvukově, není co řešit! krásná artikulace, skvělá dynamika, a hlavně přirozený pevný a nevím jak to dělá, ale i poddajný zvuk!!!! mně jen nesedí charakter zkreslení jako u "všeho" ostatního, ale to není vada že jo. opravdu špička. oproti jedné zde na fóru protěžované značce z mého pohledu luxus. hlavně ten přirozený zvuk. to už se dnes pořád nenosíKinx píše:Zkus toho HOTa
kombo má jakési minimální výhody. sám to řeším, ale vždy si pak uvědomím, že raději přenesu 2 X cca 20 kg (box 212 a hlava) než 1 x 35kg. v šalině se kombo ale veze líp, o tom žádná.Alternátor píše: radši bych to měl v kombu. Stačí zvednout a jít.
Latam píše:Škoda, že na základě špatné zkušenosti zavrhuješ bazar. U špičkových věcí (těch kolem 30 tisíc) je už většinou fuk, jestli je nové nebo 30 let staré.
servisní prohlídka před koupí. většina prodávajících s tím nemá problém. reálné, jen si to oběhat. blbý je jen to, že ten 30.letý apec nemá 2-3 roky záruku z obchodu, který už narozdíl od toho komba, které kdysi kdosi kdesi koupil, ke dnešním dnům nepremává, protože neexituje![]()
dovolte mi malinký extrém - co tohle (street rod je dole):
http://www.splawnguitars.com/amps08.htm
ukázečka quickrodu - pokud to dobře chápu, tak hlava verze streetrodu:
http://www.youtube.com/watch?v=EFjKOpXLlRM
z ukázek mě to dost bere, ale praxe je mi nahony vzdálená. studoval jsem to na webech. většina ohlasů pozitivních.
Za 30000 a drobne byl bazar Mesa Boogie Mk.IIB co je hardrockkiller: jesli bazar nebrat ?
Blackstar je jina liga. A kde je servis te značky ?
Blackstar je jina liga. A kde je servis te značky ?
-
Teorge
To by mě taky zajímalo, i když ne, že bych ho zatím potřeboval.dalabo píše: Blackstar je jina liga. A kde je servis te značky ?
EDIT: ale když jsme u toho, kde ho má Mesa nebo třeba Fender?
- Alternátor
No u Blackstaru by Artisan moc nepadal v úvahu. Sice jednoduchej aparátek s oldschool zvukem, což by se mi líbilo, ale nemá master. HTčka jsem zavrhnul už dřív právě kvůli těm opravám atd. Series One na tom bude nejspíš stejně. HOT bude určitě zajímavá možnost, nad tím jsem původně ani neuvažoval. Bazar opravdu nechci, uvědomuju si všechny pro, ale to proti v případný skrytý poruše je pro mě pořád větší strašák.
-
Teorge
Tak jestli je ta opravitelnost jediná věc, která tě od series one odrazuje, tak co se jich na ty neopravitelné díly zeptat?
EDIT: mít ho doma, tak se dovnitř mrknu, ale jen kvůli tomu se mi nechce do zkušebny jet, když hrát nemůžu.
EDIT: mít ho doma, tak se dovnitř mrknu, ale jen kvůli tomu se mi nechce do zkušebny jet, když hrát nemůžu.
- Alternátor
Už jsme to tu někde řešili s Bummerem, teď nemám čas to hledat, ale v zásadě jde o řídící mikroporcesor a myslím, že zrovna tohle je věc, která se bude opravovat vážně blbě obzvlášť po skončení záruky.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ty k tomu pristupujes tak, ze se to zakonite posere... No po tvych zkusenostech se ani nedivim, ale taky jsi mel aparaty, ktere nejsou ani omylem etalonem spolehlivosti. Holt to chce zkusit poradny
aparat
aparat
Alternátor: Series One na tom je docela jinak. Koukej:
Tohle konkrétně je hlava S1 200. Takřka všude diskrétní součástky a čip nikde.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ale za Kochy palec nahoru - super aparátymiro píše:Nemám osobní zkušenost, ale asi by mne z netradičních aparátů lákal Koch Twintone. Tak možná jako tip na vyzkoušení:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No pokud chceš fakt něco spolehlivého a hlavně něco, co vydrží roky a bude se to dobře servisovat, tak kup něco postavené starým způsobem na očka nebo na turrety, případně hardwired, staré poctivé plošnáky taky ještě ujdou. Já to mám třeba tak, že aparáty, které mám momentálně rád bych nerad pustil a budu fakt vděčný, když mě vydrží nadosmrti.
Všechny ty Orange, Marshally, Blackstary (krom Artisan) a Fendery jsou na ty prachy co to stojí postaveny naprosto vyjebávkovým způsobem a je to už předem předurčený k naprosto blbýmu sevisování. Časem přijde doba, kdy budeš chtít měnit elity, patice lamp, přepínače, potenciometry a pak budeš rád za to, že seženeš takový díl, který tam sedne a nebudeš muset přemosťovat a nevím co všechno. Taky chci vidět, kdo se bude rýpat třeba v takovém Marshallu JVM až tam odejde nějaká ta jejich moderní fíčr...
Zvlášť nevěřím velkým evropským výrobcům (Orange, Marshall), to je prostě konstrukce mnohdy ani ne na úrovni lepší Číny. Jednoho Orange mám doma a nedám jej z ruky kvůli tomu, jak parádně hraje, ale konstrukce je prostě hrozná a určitě to není chyba kusu (Orange rádoby made in UK jsem měl doma 4 - Rockery a Rockerverba). Třeba Bogner, staré VHT (Fryette) a Mesa jsou na tom myslím o dost líp - tam věřím tomu, že by se to na očka stavilo asi blbě a pcb chápu, no patice lamp na plošňáku stejně ale dnešním výrobcům neodpustím.
Ale není úplně dokonalé. Teď nedávno jsem procpal keramickou patici koncovky přes její kovovou objímku a ohnul tak asi milion různých odporů v Bad Catu za 60t., 30W jsem zprasil jejich slavný Bad Cat reprák, který dle výrobce vydrží až 80W, jednu dobu jsem taky musel jejich kabinet všemožně vycpávat v mezeře mezi šasi a přední deskou všemožnýma věcma, abych zamezil nějaké podivné rezonanci. Asi mě s tím už někteří pošlou do háje, ale jediné aparáty, u kterých se mi nikdy nic nestalo, byly čínské Heritage Voxy...
Všechny ty Orange, Marshally, Blackstary (krom Artisan) a Fendery jsou na ty prachy co to stojí postaveny naprosto vyjebávkovým způsobem a je to už předem předurčený k naprosto blbýmu sevisování. Časem přijde doba, kdy budeš chtít měnit elity, patice lamp, přepínače, potenciometry a pak budeš rád za to, že seženeš takový díl, který tam sedne a nebudeš muset přemosťovat a nevím co všechno. Taky chci vidět, kdo se bude rýpat třeba v takovém Marshallu JVM až tam odejde nějaká ta jejich moderní fíčr...
Zvlášť nevěřím velkým evropským výrobcům (Orange, Marshall), to je prostě konstrukce mnohdy ani ne na úrovni lepší Číny. Jednoho Orange mám doma a nedám jej z ruky kvůli tomu, jak parádně hraje, ale konstrukce je prostě hrozná a určitě to není chyba kusu (Orange rádoby made in UK jsem měl doma 4 - Rockery a Rockerverba). Třeba Bogner, staré VHT (Fryette) a Mesa jsou na tom myslím o dost líp - tam věřím tomu, že by se to na očka stavilo asi blbě a pcb chápu, no patice lamp na plošňáku stejně ale dnešním výrobcům neodpustím.
Ale není úplně dokonalé. Teď nedávno jsem procpal keramickou patici koncovky přes její kovovou objímku a ohnul tak asi milion různých odporů v Bad Catu za 60t., 30W jsem zprasil jejich slavný Bad Cat reprák, který dle výrobce vydrží až 80W, jednu dobu jsem taky musel jejich kabinet všemožně vycpávat v mezeře mezi šasi a přední deskou všemožnýma věcma, abych zamezil nějaké podivné rezonanci. Asi mě s tím už někteří pošlou do háje, ale jediné aparáty, u kterých se mi nikdy nic nestalo, byly čínské Heritage Voxy...
- Alternátor
No přistupuju k tomu stylem, že se to podělá, protože se mi to vždycky podělalo. Dokonalým důkazem bylo právě to úplně nový JCM1. Nakonec bude asi nejjistější zkusit toho HOTa. Právě nad JVMkem jsem uvažoval, ale ta složitost aparátu mě docela odrazovala. Zvukově mi kupříkladu to LCčko od Laneye naprosto sedělo a navíc to konstrukčně nepůsobilo jako taková prasečina. Faktem je, že dneska už nevím, na co se obrátit kromě zakázkový stavby, Artisanů nebo série Handwired od Marshallu, která je na můj vkus příšerně předražená.