Zkreslení (symphonic metal kapela)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kony911
Bandzone: www.bandzone.cz/blackdolphins

Zkreslení (symphonic metal kapela)

Příspěvek od kony911 »

Zdravím kolegy kytaristy a zároveň prosím o radu, nebo tip zkušenějších :) Sháním nějaký pedálový efekt na zkreslení kytary vhodné do symphonic metalové kapely. Osobně bych si chtěl vykroutit zvuk do stylu Nightwish, Epica, Lacuna Coil. Aby jste měli představu co bych vlastně chtěl. Vyhlídl jsem si od Beta Alvin HM-100 - jaký na něj máte názor? ... má ho náš doprovoďák a má krásně hutný a tvrdý zvuk. Jen jsem vždy pracoval s multiefektovými procesory, takže ve šlapkách se moc neorientuji, tak proto prosím o radu. Jen prosím ne multiefekt - z těch jsem se poučil. Digitální procesor v žádném případě nenahradí analog :)
Předem díky za odpověď! :)
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 14.09.2012 8:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesněn název tématu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Zkreslení (symphonic metal kapela)

Příspěvek od Nero »

Cenový limit?

U těhle metalových kapel dělají zkreslený zvuk hlavně snímače a aparát. Takže automaticky bych tě popostrkoval spíš k nějakým simulacím (třeba TECH21). Co máš za výbavu ted?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

kony911 píše:Zdravím kolegy kytaristy a zároveň prosím o radu, nebo tip zkušenějších :) Sháním nějaký pedálový efekt na zkreslení kytary vhodné do symphonic metalové kapely. Osobně bych si chtěl vykroutit zvuk do stylu Nightwish, Epica, Lacuna Coil. Aby jste měli představu co bych vlastně chtěl. Vyhlídl jsem si od Beta Alvin HM-100 - jaký na něj máte názor? ... má ho náš doprovoďák a má krásně hutný a tvrdý zvuk. Jen jsem vždy pracoval s multiefektovými procesory, takže ve šlapkách se moc neorientuji, tak proto prosím o radu. Jen prosím ne multiefekt - z těch jsem se poučil. Digitální procesor v žádném případě nenahradí analog :)
Předem díky za odpověď! :)
To ses poučil úplně špatně, kvalitní modeling jen nestojí pár korun. Při úrovni současných technologií nemáš leckdy šanci poznat rozdíl (ve zvuku) mezi analogem a digitálem.
Co máš za aparát a kolik na to máš peněz?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja bych se na krabice vykaslal, poridil si lampovou hlavu (na bazaru se jich vali tuny za par supu)
doprovodny metalovy zvuk nehraje zadna krabicka na urovni prumerne hlavy, i kdyz se obchodnici neustale snazi kytaristy presvedcit o opaku a nekteri tomu dokonce porad veri :)
Na symfo potrebujes hodne prurazny zvuk posazeny ve stredech protoze to musi neustale bojovat s tim okolnim vsudypritomnym bordelem.
a kdybys mermomoci chtel krabicku tak treba tohle
http://www.tmart.com/JOYO-JF34-Distorti ... 45109.html
coz je kvalitni cinska kopie Suhr Riot uznavaneho prave pro "aparatovy" sound, jsou i dalsi varianty, ale cenove uz boutique (150-250 dolaru)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“