Strat na spíš jemnější styl (Oldfield apod.)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Parki

Strat na spíš jemnější styl (Oldfield apod.)

Příspěvek od Parki »

Hraju pár let na španělku, ale při hraní některých písníček mi dost chybí rozsah a rád bych si svoje hraní trochu okořenil třeba i lehce zkresleným zvukem. Hlavní ale je kvalitní čistý zvuk, protože v typu písní, které bych rád hrál (hlavně Oldfield, časem další jemu podobní) se šumy a praskání neschová pod nějakým rámusem.
Navštívil jsem 2 obchody, celkem mě zaujal Cort G260 http://elektricke-kytary.heureka.cz/cort-g260/ - vypadá poctivě a přepínač ze singlu na HB se jeví jako praktický
Ale nějak extra mi nevadil ani všemi zatracovaný Squier Bullet Strat http://elektricke-kytary.heureka.cz/fen ... let-strat/

Ještě jsem se úpně nerozhodl, kolik vlastně do kytary chci investovat, nejsem a ani nechci být na nějak vysoké úrovni, mám to na domácí hraní. Prodavač mi doporučoval, ať jdu do nejlevnější kategorie a že po čase zjistím, co mi na ní nevyhovuje a vyměním ji ... zase se bojím, že špatný zvuk mě odradí od dalšího trénování.

Zkrátka bych rád kytaru, která splní účel, ale nebude stát víc, než bude potřeba :) Za každou radu budu vděčný.
baxa

Re: Strat na spíš jemnější styl (Oldfield apod.)

Příspěvek od baxa »

no podle meho nazoru by sis mel jit do obchodu a kytary zkouset. Znacce kort (aslepon ja si to myslim) bych se vyhnul a kdyz squiere tak bych sel spis do kategorie affinity nebo vintage modified. Tenhla strat (samozrejme zalezi na kusu) bude podle me docela dost hluchy a snimace nebudou dobre. Kdyz hrajes na kytaru delsi dobu urcite si najdes kytaru ktera bude mit dobry zvuk a padne ti do ruky ;-) chce to zkouset, zkouset, zkouset... ty squiery min. o jednu kategorii vis a dal hlavne ty vintage modified jsou vinikaci kytary a je na ne slyset jen chvala. ( samo ze jen ve sve conove kategorii) ;-)
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

baxa píše:Znacce kort (aslepon ja si to myslim) bych se vyhnul
Nevím jak u zančky Kort, ale značce Cort bych se nevyhýbal... Jejich kytary jsou v té cenové kategorii na té lepší úrovni (a taky je na ně dost chvály)...
Každopádně nejdřív bych si vytičil celkový rozpočet (včetně komba) a pak se můžeme bavit o tom, co kupovat :)
Dawe82

Příspěvek od Dawe82 »

Bullet strat je squela kytara pro pozdejsi upravy.. Volil bych hss a humbucker casem vymenil a zapojil ho jako rozepinaci.. Na jareho a oldfielda potrebujes spis cinkani nez narez.. Ale stejne pokud ti ta kytara nepadne do ruky je tahle diskuze bezpredmetna takze objed par kramu a vyskousej si vse co v danny cene muzes a pak se zeptej na par typu u kytar ktery ti sedely..
baxa

Příspěvek od baxa »

sorry, Cort - pisu to z bobilu :D Ja mam doma jeden Cort ale ten je za 15 000 to jde ale myslim za tyhle penize asi moc slusny nebude... No to je jedno to je veci nazoru :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

baxa píše:sorry, Cort - pisu to z bobilu :D Ja mam doma jeden Cort ale ten je za 15 000 to jde ale myslim za tyhle penize asi moc slusny nebude... No to je jedno to je veci nazoru :D
Miluju tyhle "úzké" názory, které bych přirovnal k drbům a většinou se nakonec člověk dozví, že to někdo někde slyšel a nebo četl a nijak jinak to podložené není. Pak přijde jeden takový jedinec a motá hlavu všem začátečníkům, kteří už takhle mají hlavu zamotanou ze všech možných značek a možností. Je hezký, že máš kytaru za 15k, ale ostatní na ni nemají nebo chtějí levnější a k čemu je jim názor, že za 15k je Cort dobrej a za míň za nic nestojí?
Většina lidí na tomhle fóru se shodne na tom, že Cort je pro začátek dobrá volba v poměru cena/výkon, jsou tu o tom napsány tuny materiálu. Jestli nás chceš začít přesvědčovat o tom, že je to jinak tak můžeš začít, ale přidej i nějaké důkazy k podložení tvého názoru.
Fnk

Příspěvek od Fnk »

baxa píše:Ja mam doma jeden Cort
Pak nechapu proc by jsi se mu vyhybal,kdyz jsi si ho koupil a pises,ze jsi spokojen...
Art&Lutherie AL6C-AB
Parki

Příspěvek od Parki »

S tím rozpočtem je to těžký. Neomezuje mě konkrétní suma, protože bych víc peněz neměl, jak to často bývá. Ale zase nechci utratit za kytaru víc, než při mé úrovni hraní je potřeba - dost možná totiž ten rozdíl ani nepoznám nebo pro mě není až tak signifikantní. Samozřejmě můžu plácnout nějakou částku a téhle úrovně se držet, ale s touhle metodou může být pro mou úroveň částka přehnaná nebo zase nedostačující. Pokud ale mám říct nějakou sumku, tak bych si představoval asi tak kolem 5000,-.
Jinak jsem zapomněl zmínit, že moje současná kytara je elektro-akustika a provizorně jsem používal tohle kombo http://www.hudebnishop.cz/komba-akustic ... ozi_seznam (já vím, hodně špatný) ... takže váhám mezi koupí jiného komba s implementovanými efekty nebo koupí samostatné krabičky na efekty .. co byste doporučili? Díky
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Spíš potřebuješ kombo na el. kytaru... Šel bych do nějakýho levnějšího modelingu (Fender Mustang, nebo Roland Cube) + k tomu teda nějaká kytara... Pokud tě to baví, tk bych do té kytary těch 5-6 t. klidně vrazil... Vzhledem k tomu, že už hraješ, tk za 5k asi neseženeš nic adekvátního (kytaru + kombo)...
Jinak s kytarou bych to udělal tak, že bych vlezl do nějakých větších hudebnim, vytipoval si kytary, který se mi líbí a jsou v té cenové relaci a zkoušel, nejlíp na stejným aparátu, kterej si pak pořídíš domů... Ta která ti nejlíp sedne a bude se ti nejvíc líbit její zvuk je ta, kterou bych koupil ;)
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

měl jsem v ruce bazošového bullet strata za 1500 a bylo to tam. na bazošu najdeš pár voxů ad15vt, či vt15 za dobrý ceny a i se sqiuerem tam teho óldfýlda nakroutíš. nepamatuju si to jistě, ale na některém tom voxu tam byl snad i přímo můnlajt šedou preset:-).
baxa

Příspěvek od baxa »

ja se vas nesnazim presvedcit pisu pouze ze ja si to myslim a je to muj nazor. - nekomu ten cort vyhovuje ale me proste ty levnejsi corty nejak nesedly jak zvukove tak do ruky ani me neprislo ze by za ty penize extra dobre hraly. Me se vic libyli do tvrdsich stylu ale na tohle je podle meho nazoru nej. squere. Tohle je muj nazor jestli se vam nelibi napiste si svoje ja vam je vubec neberu. Muj cort vysi kategorie hraje skvele ale taky je kousek kterej jsem vybiral asi dva roky a projezdil snad vsechny hudebni obchdy...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Neskutečně si protiřečíš, tak si to trochu urovnej ty názory. A můžeš nám říct, která značka hraje za tyhle peníze podle tvých představ? Všechno je jen otázka kus od kusu a proto mi přijde nedůvěryhodný tvůj názor a rada, že Cort ne.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

baxa: a ten Cort je tvůj, nebo je půjčený? Já jen, že jej nemáš uvedený v profilu...
Parki

Příspěvek od Parki »

procházel jsem pár inzerátů, tyhle mě celkem zaujaly
http://hudba.bazos.cz/inzerat/18104375/Cort-Z44-TAB.php
http://hudba.bazos.cz/inzerat/18212892/ ... dickou.php
http://hudba.bazos.cz/inzerat/18131403/ ... -gx210.php
http://hudba.bazos.cz/inzerat/18254029/ ... Fender.php
http://hudba.bazos.cz/inzerat/18002568/ ... intage.php
http://hudba.bazos.cz/inzerat/18291880/ ... -LEVNE.php
Co na to říkáte?
... achjo, pořád jsem v tom jak ryba na suchu :) vím, že mě radíte ještě dál jít zkoušet do prodejny, ale já bych to už nejradši nějak rozsek, v obchodě se vždycky cítím pod tlakem a beztak bych nakonec stejně nic nevybral nebo bych se nechal ukecat ke koupi nějakýho krámu předraženýho :D
Naposledy upravil(a) Parki dne 16.09.2012 12:28, celkem upraveno 1 x.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

baxa

Příspěvek od baxa »

Ja si neprotirecim prad stejnak tvrdim ze ty drazsi corty jsou dobre, a jako u vseho zalezi na kusus a ty levnejsi se me proste nelibi. (ne vzhledove ale to uz je tu popsano jak) Ano tato kytara je ma avsak vypisovat vsechny sve nove kytary na profil nedelam nic jineho... :D tuhle kytaru navic ani nemam doma ale ve zkusebne kapely ktera je 30km daleko :D mam mnohem vic kytar nez co mam na profilu... i aparatu ale znate to dnes je to tak zitra neco prodam a koupim jine :DD
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Vážně?
nekomu ten cort vyhovuje ale me proste ty levnejsi corty nejak nesedly
Me se vic libyli do tvrdsich stylu
Znacce kort (aslepon ja si to myslim) bych se vyhnul
Ja mam doma jeden Cort ale ten je za 15 000 to jde ale myslim za tyhle penize asi moc slusny nebude...
kdyz squiere tak bych sel spis do kategorie affinity nebo vintage modified.

Myslíš, že squier je lepší než Cort v téhle cenové relaci? Že tobě nesedl levnější Cort neznamená, že je špatnej pro někoho jinýho. To je jako kdybych řekl, že Fender telecaster je podle mě sh*t kytara, protože mi nesedla do ruky a nelíbí se mi její "twang". A ty by sis klepal na čelo, protože ty bys ji miloval. Uvědomuješ si jak je tohle absurdní? :D
Řekni mi prosímtě která značka je podle tebe dobrá v téhle ceně ? Od začátku jsi nám řekl, že Cort ne, jen ten za 15k a že squier by šel.
Neříkám, že nás přesvědčuješ, ale když preferuješ jednu značku před druhou tak musíš mít důvod proč (to, že ti nesedla je důvod pro tebe a ne pro někoho kdo ji hledá) tak mi řekni nějaký jiný důvod proč máš takový názor na ně a radíš někomu ať si radši koupí jinou?
baxa

Příspěvek od baxa »

ty nechapes jednu vec - twang je druh zvuku a druh zvuku u cortu neni spatny ale prijde me ze u tech levnejsich kytar neni ten zvuk pekny. Zvuk dobreho cortu je krasny ale proste me prijde ze hranice k dobre kytare je u nej vyz nez u squieru. Stejnak nektere kopie telete ten pravy twang mit nemusi, muzu to tvrdit a mit tele rad. Nikomu tu nevnucuju squiera ale proste pisu ze se me libi v teto cenove relaci mnohem vic. S mim nazorem nic neudelas protoze si to proste myslim a ten nekdo at si koupi co mu sedne ja pouze misu svou zkusenost a ma zkusenost s temito levnejsimi kytarami je zatim proste takovahle. Takhle se tu muzem hadatdo nekonecna - ty me chytis za slovo a ja zas chytim tebe... to nema cenu. Ja napsal svuj nazor a jestli se ti libi jaky je nebo ne... tva vec :-) Ja mam svoje duvody ktere jsem napsal, jine nevidim a jstli nekomu prijde ze me duvody jsou nedostatecne tak at si tu kytaru prome zame koupi. jestli se ti dobre kraje na levny cort tak to sem napis a nechytej me za slovo a neobvinuj. Ja ti to brat nebudu a psat ti jakoze nemas dost duvodu ze se ti na nej dobre hraje a ze je dobry ti taky o hlavu otloukat nebudu.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

baxa píše:ty nechapes jednu vec - twang je druh zvuku a druh zvuku u cortu neni spatny ale prijde me ze u tech levnejsich kytar neni ten zvuk pekny. Zvuk dobreho cortu je krasny ale proste me prijde ze hranice k dobre kytare je u nej vyz nez u squieru. Stejnak nektere kopie telete ten pravy twang mit nemusi, muzu to tvrdit a mit tele rad. Nikomu tu nevnucuju squiera ale proste pisu ze se me libi v teto cenove relaci mnohem vic. S mim nazorem nic neudelas protoze si to proste myslim a ten nekdo at si koupi co mu sedne ja pouze misu svou zkusenost a ma zkusenost s temito levnejsimi kytarami je zatim proste takovahle. Takhle se tu muzem hadatdo nekonecna - ty me chytis za slovo a ja zas chytim tebe... to nema cenu. Ja napsal svuj nazor a jestli se ti libi jaky je nebo ne... tva vec :-)
Nemá to smysl, nepochopil jsi, co jsem ti tím chtěl říct. Místo toho tu začneš rozebírat co je twang, vím co to je a tele jsem uvedl jen pro příklad.
Ale to co jsi zatím napsal nedá začátečníkovi moc nějakou představu o tom co si koupit, tohle můžeš jít rozebírat do jiného vlákna, že levný cort hraje hůř než dražší, ale od začátku je tohle úplně zbytečný. Navíc jsi mi neodpověděl prakticky na nic na co jsem se tě ptal a co mohlo pomoct k výběru kytary a to jakou značku bys doporučil v týhle ceně? Jen Squier? A za jakého jiného důvodu bys ho doporučil a proč je Cort tak špatný? A kolik Cortů a Squierů jsi zkoušel? Jde mi jen o to, že když už chce někdo poradit jakou kytaru koupit tak ať to napíše objektivně a ať má svůj názor nějak podložený (ty píšeš, že ti Cort nesedl, ale jemu se může líbit mnohem víc, ale tím, že mu řekneš Cort bych nebral tak se na něj třeba ani nekoukne tolik a půjde rovnou do Squiera- já vím, tohle by byla blbost i kupujícího, ale ten prvotní podnět, že Cort je k ničemu a Squier je lepší tam je a je to jen názor někoho komu Cort nesedl a dál se jim nezaobíral a všechny levnější zatratil). Neříkám, že se musíme shodnout, ale psát tohle do vlákna, kde si člověk vybírá první kytaru mi přijde zbytečný a matoucí.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Parki:
Koukni po těhle:
http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

Stejně ale to bude chtít aby sis jí vyzkoušel jak ti padne... Rozšířil jsem trošku ten tvar, když jsi předtím postoval i odkazy na superstraty a les pauly.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“