Cort nebo LTD

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Demilich píše:Dej bacha na lakování hmatníku té Z4, zdálo se mi to takové dost ojebané už v hudebninách, zatímco K4 má krk nelakovaný. Už jsem to tu psal o těch dvou kejtrách někdy předtím...
A manipulace s FR tremolem (pokud samozřejmě nemá výrobní vadu) je podle mého čistě otázka toho, jak je na tom kdo s rukama.. (nic proti fakt)
lakovaný krk je pohodlnější... jen lidi co maj nelakovanou kytaru a neví oč přichází říkají opak... Pokud teda není odfláklé, je to plus
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Pieces
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pieces »

Dark Axel píše:nevšim jsem si problému s lakováním hmatníku, vlastně jsem si ani žádného laku nevšim :-)
Asi se přiklonim k tý Z4. Jak se ti na ní hraje?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mi ta kytara sedí bezvadně, hrje se mi na ni vážně pohodlně. se zvukem jsem taky spokojený až na to, že EMG HZ H-4 u kobylky je na mě moc brutální, takže po vánocích budu měnit za nějaký AlNiCo, pravděpodobně SeyDunc SH-4. na tvrdou muziku ale ideál. co se týče hmatníku a krku - dobře to sedne do ruky a není problém si na tom zahrát cokoliv, hodně pohodlná hra.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Demilich

Příspěvek od Demilich »

turbo_MaCk píše:
Demilich píše:Dej bacha na lakování hmatníku té Z4, zdálo se mi to takové dost ojebané už v hudebninách, zatímco K4 má krk nelakovaný. Už jsem to tu psal o těch dvou kejtrách někdy předtím...
A manipulace s FR tremolem (pokud samozřejmě nemá výrobní vadu) je podle mého čistě otázka toho, jak je na tom kdo s rukama.. (nic proti fakt)
lakovaný krk je pohodlnější... jen lidi co maj nelakovanou kytaru a neví oč přichází říkají opak... Pokud teda není odfláklé, je to plus
Kdybys chápal co myslím, nebral bys mě za slovo. Lidi co znaj K4 a Z4 ví, že zadní strana krku, nejen, že je lakovaná, ale je celá v barvě kejtry - černá. Když jsem si v hudebninách zkoušel obě tyhle kejtry, tak nevím, jestli to byla Z6 nebo Z4, nicméně byl to tvar LP, měl hmatník nalakovaný na černo. Tato černá lako-barva, či co za vrstvu to je, byla v místech častého hraní ojebaná na dřevo. To že to nevpadalo nijak extra snad vykládat nemusím, obzvláště když ta kejtra byla ještě stále v hudebninách. K4 má hmatník z palisandru, klasické hnědé tmavé dřevo, tam se ojebat nemá co... K6 má ebenový hmatník.. That's all folks
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Pieces
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pieces »

Dark Axel píše:mi ta kytara sedí bezvadně, hrje se mi na ni vážně pohodlně. se zvukem jsem taky spokojený až na to, že EMG HZ H-4 u kobylky je na mě moc brutální, takže po vánocích budu měnit za nějaký AlNiCo, pravděpodobně SeyDunc SH-4. na tvrdou muziku ale ideál. co se týče hmatníku a krku - dobře to sedne do ruky a není problém si na tom zahrát cokoliv, hodně pohodlná hra.
dik už mam jasno 8)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Demilichu, tak můžu tě ujistit, že Z4 ten hmatník nalakovaný na černo nemá, je to prostě palisandr...K4 jsem viděl na vlastní oči, ale upřímně jsem jí nevěnoval pozornost, tak u té nevím
Demilich

Příspěvek od Demilich »

V tom případě, bacha na Z6ku :P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

hele když šici jedete po Cortkách, myslíte, že tremolo na kytaře za 8k bude kvalitní? :?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Enty™ píše:hele když šici jedete po Cortkách, myslíte, že tremolo na kytaře za 8k bude kvalitní? :?
Podle mě může, proč ne?
Jedna věc je, že jsem žádné nezkoušel, protože v hudebninách z nich mají vyndané páky, takže si člověk nezkusí ani prd, pokud za borcem nezajde a nezačne do toho kutit.
A zadalší, tady na fóru je jasné, že většinou píšou lidé, co s tremolem mají problém, než ti, kterým funguje :) Takže by mě zajímalo kolik lidí s tím problém nemá..
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duboun »

Využiju topicu. Co je lepší na death-black metal? Cort k6 nebo nějaká B.C. Rich popř. ESP-LTD? Mam totiž tu cortku a přemejšlim že bych ji prodal a koupil si třeba B.C. Rich IT Warlock nebo ESP-LTD EX260
..fresh blood on our swords.
Gods of war arise!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Myslim, ze s temahle kytarama si nijak vyrazne zvukove nepomuzes, maximalne vylepsis image...
BTW Explorer z agathisu? :roll:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duboun »

No... nepomůžu. Na tej cortce mi dost vadí to tremolo a tyhle maj pevnou kobylu a tudíž by mohly mít i delši sustain.
edit: A ten warlock má i podobný materiály jako ta K6
Gods of war arise!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

S tim sustainem mas asi pravdu... Ale Warlock ma hlavne telo nato [to je myslim dost basovy drevo] oproti olsi u Cortky... A Cortka ma mnohem lepsi snimace.... Dokonce bych rekl, ze na tvrdou hudbu ma jedny z nejlepsich snimacu, co sezenes.

BTW, pokud ti vadi tremolo, zaspalkuj ;]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

hm, takže tremolo na té K4 v pohodě?? hm.... že bych začal šetřit?
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duboun »

Tak teď fakt nevim. Ta K6 je teda z olše nebo mahagonu? Na stránkach Cortu psali že z mahagonu a na musiccenter píšou že z olše. Tak to si jako mam vybrat nebo někde kecaj. :D
Ale tim zašpalkovánim sustain neziskam ne? nebo jo...?
Gods of war arise!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

být tebou, věřil bych výrobci
Moleek

Příspěvek od Moleek »

nevim jestli to Cort LP má zámky řemenu ale jestli ne tak jí budete mít každou chvíli na zemi..... Než sem si nainstaloval novej kolík tak mi moje LP padala často a ta Cort má ten úhel ještě větší
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mi ještě nespadla :-) a mám ji od začátku srpna
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Je fakt že mě padala spíš ze začátku, protože jsem ještě neměl vycvičený prsty, takže jsem jí musel držet dost šikmo abych došáh na hmatník
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
MiLLiSS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiLLiSS »

Zdar,chtěl bych se zeptat co byste volili.

http://www.musiccenter.cz/Cort-KX5-BK-KX-serie:14981

http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-M50-B ... erie:24626

Já bych asi bral Cortku,protože z levnejch LTD mam strach,ale neslyšel sem ani jednu. Díkes za každou radu...

Dark Axel: upravené odkazy
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“