Odpor mezi mixákem a reprobednou

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
JakubSoska

Odpor mezi mixákem a reprobednou

Příspěvek od JakubSoska »

Zdravím mám technický dotaz, hodláme si s kapelou nějak minimálně vybavit zkušebnu a nechceme nic pos**t tudíž se raději zeptám.
Po bratrancovi dostanu nějakej starej mixák, ale problém je spíše v bednách. Vím že u kytarových beden a zesilovačů se musí dávat pozor na impedenci (odpor) a jakmile má bedna menší odpor může se zesík zničit, funguje to takto i mezi mixákem a bednou?
Uvažuji buď o 2x pasívní http://kytary.cz/skytec-jpa-10/HN094844/
nebo 2x aktivní http://kytary.cz/kaifat-ps-208-a/HN120365/ (vím že to bude spíše hluk, než-li zvuk, ale co se dá dělat když nejsou prachy..)
Myslíte že se nějak mám bát o mixák že má třeba větší impedenci? nebo se to u zvukové techniky dělá všechno stejně?
(Omlouvám se jestli to tu už bylo, nenašel jsem to)
Díky za odpovědi
Epiphone SG G-400 PRO EB - AXL Headliner (s HB u kobylky) - Roland Cube 15XL- Razzor British Sound - Razzor Digitar Delay
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpor mezi mixákem a reprobednou

Příspěvek od Hendrek »

U aktivních beden tohle neřešíš, vedeš do nich z mixu linkový signál.
K pasivním potřebuješ ještě zesilovač (nemáš-li power mix).
Nejdřív uveď, jestli teda bedny pasivní, nebo aktivní, to se pak bude lépe radit. Taky uveď jaké nástroje máte a co hrajete, ať se dají alespoň určit požadavky na výkon beden. A koneckonců by se hodilo vědět, co to máte za mix?

Impedance se řeší např. zde:
komba-zesilovace-reproboxy/zapojeni-rep ... t9439.html
http://cs.wikibooks.org/wiki/P%C5%99%C3 ... _box%C5%AF
JakubSoska

Prý je to klasický analogový mixák, víc nevím, víc uvidím až mi ho bratránek doveze.
Jinak hrajeme Punk-rock, asi vyberu ty aktivní bedny, protože koupě zesilovače by byly další výdaje na které nejsou peníze. Jinak očekáváme od beden jen aby dokázali ozvučit zpěv ve zkušebně, maximálně na nějakým tom hraní na zahradě na oslavě narozenin.
A co se nástrojů týče
Epiphone G-400 Pro
Axl Headliner (náhradní)
Cort EVL-KX4 (myslím že KX4)
Fokus stratocaster
Cort Action BK
Mapex bicí (nevím přesně jaký, jen údajně stály 15táců)

A co se aparatury týče tak hrajeme přes normální 15W komba
Roland cube 15Xl
Vox Pathfinder
Line 6 spider III
nějaké no name 50W basskytarové kombo

zkrátka žádná sláva, ale účel to plní
Epiphone SG G-400 PRO EB - AXL Headliner (s HB u kobylky) - Roland Cube 15XL- Razzor British Sound - Razzor Digitar Delay
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja se obavam, ze ty aktivni, co linkujes, nebudou stacit ani na ozvuceni zkusebny. Ty jsou tak do samoobsluhy na informace o slevach. Nevybirej podle obrazku, koukej na technicky data a rozmery, idealne zajdi nekam, kde je maji k prohlidnuti...
JakubSoska

já spíš koukám po cenně..
jaké jsou tedy minimální požadavky?
12´ repro a 150W? víc?/míň?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

No ... to neni vsechno ani z technickych dat (napriklad citlivost reproduktoru je pomerne podstany udaj), a zalezi jeste na dalsich vecech (pres co vsechno (bici a ostatni nastroje) to ma byt slyset). Doporucuju trochu procist podobna temata treba v ozvucovani/ - tam se tohle resilo uz snad 100x. Taky by to chtelo pockat na ten mixak, treba to zrovna bude powermix...
JakubSoska

tak nakonec to je DJ mixák... moc z toho nadšenej nejsem ale dal mi k tomu i nějaké bedničky, zesilovač a hromadu kabelů, takže zkusím jestli to aspoň do té zkušebny na zpěv stačit bude a kdyžtak mu to vrátím a začnu šetřit..
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“