Ukulele
Pravidla fóra
-
kristynatrochtova
Re: Ukulele
Ortega vypadá krásně, ale asi bych brala něco od Kaly. Myslím, že si z jejich sortimentu vybereš něco v přijatelné finanční sféře a (téměř) nikdy neuděláš krok vedle.
Ta Ortega vypadá dobře. U Thomanna je ale vyprodáno a další přijdou z Číny až za měsíc. A jak jsem vysledoval na mezisíti, tak už s Aquilama místo těch červených strun.
Jinak ti Číňani, pokud zrovna nekopírují za účelem snadného zisku, odvádějí dobrou práci. A Němci si to umí pohlídat. Meinl Music, pod něhož Ortega patří, by jinak nebyl tam, kde je.
Sám používám několik čínských kousků, zakoupených u Thomanna, a jsem s nimi naprosto spokojený.
Jinak ti Číňani, pokud zrovna nekopírují za účelem snadného zisku, odvádějí dobrou práci. A Němci si to umí pohlídat. Meinl Music, pod něhož Ortega patří, by jinak nebyl tam, kde je.
Sám používám několik čínských kousků, zakoupených u Thomanna, a jsem s nimi naprosto spokojený.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, beru to tak, že Kala je víceméně jistota, ale zas na druhou stranu, odvážnému štěstí přeje. A je tu možnost vrácení do 14 dnů bez udání důvodů a navíc záruka, takže jsem klidný i v případě té číny. A když se Ortega osvědčí, bude tu na fóru aspoň někdo, kdo může sdělit dalším zájemcům osobní zkušenosti. A případně to nechat ošahat ostatním na dalším ostravském uke srazu (btw, kdy bude?
).
To že Ortega příjde až v půlce října vím, sleduju to basové ukulele už celé prázdniny. No, asi půjdu do něj, jsem už na 90% rozhodnutý...
Dík za názory.
To že Ortega příjde až v půlce října vím, sleduju to basové ukulele už celé prázdniny. No, asi půjdu do něj, jsem už na 90% rozhodnutý...
Dík za názory.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tenoři a barytoni zbystřete!
Jak tak brouzdám po webu Aquila Corde, zjišťuji, že vynalezli nový materiál, kterým nahradí vinuté struny. Vlastně už to prodávají pod názvem "Red series", akorát doufám, že je brzy seženeme i u nás (nebo aspoň u sousedů v rajchu), aby se to mohlo otestovat a ukulele zazpívala novým, lepším tónem
.
tenor
baryton
Jak tak brouzdám po webu Aquila Corde, zjišťuji, že vynalezli nový materiál, kterým nahradí vinuté struny. Vlastně už to prodávají pod názvem "Red series", akorát doufám, že je brzy seženeme i u nás (nebo aspoň u sousedů v rajchu), aby se to mohlo otestovat a ukulele zazpívala novým, lepším tónem
tenor
baryton
-
kristynatrochtova
Tak to jsem zvědavá. Snad to bude podle tvých představ.Hendrek píše:To že Ortega příjde až v půlce října vím, sleduju to basové ukulele už celé prázdniny. No, asi půjdu do něj, jsem už na 90% rozhodnutý...
O důvod navíc začít ho organizovat.Hendrek píše:A případně to nechat ošahat ostatním na dalším ostravském uke srazu (btw, kdy bude?).
Jaký je rozdíl mezi syntetickými a bionylonovými Aquila strunami?
Díky
Díky
Prosím Vás, na Wikipedii jsem našel ladění:
Typ Délka Tóny
Sopranové 53 cm g'c'e'a' nebo a'd'f#'h'
Koncertní 58 cm g'c'e'a' nebo gc'e'a'
A chtěl bych se zeptat, co znamenají ty čárky za tóny? Jsem úplný hudební analfabet, s ladičkou to moc neumím
Našel jsem tátovu starou digitální ladičku, pochopil jsem "f#", to mi tam naskočí, ale potřeboval bych poradit s tím laděním...
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je to ladění, které jsem uváděl dobré? Nebo ladíte nějak jinak? Já jsem si koupil koncertní ukulele Washburn U20, jak bych ho podle vás měl ladit? Všem vám děkuji za odpovědi
Kuba
Typ Délka Tóny
Sopranové 53 cm g'c'e'a' nebo a'd'f#'h'
Koncertní 58 cm g'c'e'a' nebo gc'e'a'
A chtěl bych se zeptat, co znamenají ty čárky za tóny? Jsem úplný hudební analfabet, s ladičkou to moc neumím
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je to ladění, které jsem uváděl dobré? Nebo ladíte nějak jinak? Já jsem si koupil koncertní ukulele Washburn U20, jak bych ho podle vás měl ladit? Všem vám děkuji za odpovědi
Kuba
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No, já mám tuhle ladičku http://www.muzikservis.cz/images/produc ... e1_0_0.jpg
A nevím, jak tam poznat ty oktávy...
A nevím, jak tam poznat ty oktávy...
Když nepoznáš strunu nedotaženou nebo přetaženou o oktávu, co takhle zkusit nějaký jiný koníček, třeba vyšívání nebo drhání.
Jdi do prdele, urážej si někoho jiného. Jak jsem psal, tak s tímhle teprve začínám, svojí aroganci si můžeš nechat pro sebe.
Poradí mi prosím někdo, kdo není úplný kretén?
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
(podle nekterych feedbacku od okoli jsem uplnej kreten, tak to mozna necti)
Na jednu stranu mas pravdu ty - jako novacek tomu nemuzes rozumet.. . Na druhou ma pravdu i on - troska logiky, uvazovani a sluchu vetsinou staci... A kdyz ne, tak internet pomuze i bez dotazu na foru
Struna o oktavu niz nebude moc hrat - spis jen tak plandat a viset. Natoz aby to ukazala ladicka. Na spravnou oktavu to bude primerene tvrdy a hrat nejakym hezkym zvukem.
Toc s tim pomalu a jakmile to zacne hrat a ladicka neco ukazovat, pomalu cekej na spravnej ton. Pripadne, zkus si najit na youtube neco o ladeni - tam si to poslechi a snad poznas, ze to uz zacina znit hodne vysoko...
Na jednu stranu mas pravdu ty - jako novacek tomu nemuzes rozumet.. . Na druhou ma pravdu i on - troska logiky, uvazovani a sluchu vetsinou staci... A kdyz ne, tak internet pomuze i bez dotazu na foru
Struna o oktavu niz nebude moc hrat - spis jen tak plandat a viset. Natoz aby to ukazala ladicka. Na spravnou oktavu to bude primerene tvrdy a hrat nejakym hezkym zvukem.
Toc s tim pomalu a jakmile to zacne hrat a ladicka neco ukazovat, pomalu cekej na spravnej ton. Pripadne, zkus si najit na youtube neco o ladeni - tam si to poslechi a snad poznas, ze to uz zacina znit hodne vysoko...
Hodně budem někde...
Hluboce se Ti omlouvám. Skutečně jsem kretén, který nepozná, že narazil na organismus na nižším stupni vývoje. PROMiŇ MI TO.Banished píše:Jdi do prdele, urážej si někoho jiného. Jak jsem psal, tak s tímhle teprve začínám, svojí aroganci si můžeš nechat pro sebe.
-
kristynatrochtova
Flame! Flame! Flame!
Teď trochu seriózněji. V tomto videu jsou oktávy dost dobře slyšitelné, takže by už neměl být žádný problém.
Teď trochu seriózněji. V tomto videu jsou oktávy dost dobře slyšitelné, takže by už neměl být žádný problém.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pánové, laskavě se uklidněte.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dobre etudy pro ukulele http://mammothgardens.com/arpeggiator/p ... dition.pdf
-
Hans Wydle
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak první zkušenosti jsou následující:
- při akustickém hraní nevím, jestli to bude moc slyšet, když při tom budou hrát i jiné nástroje. Ale ještě jsem se do toho pořádně neopřel, zatím jen tak zlehka hladím struny.
- zvuk přes snímač je ovšem jiné kafe, to je dělo, panečku
- při akustickém hraní nevím, jestli to bude moc slyšet, když při tom budou hrát i jiné nástroje. Ale ještě jsem se do toho pořádně neopřel, zatím jen tak zlehka hladím struny.
- zvuk přes snímač je ovšem jiné kafe, to je dělo, panečku