Technicka příprava výroby

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
kodl258

Re: Technicka příprava výroby

Příspěvek od kodl258 »

...tohle fórum je fajn, je tam spousta fotek z domácí výroby. na tohle vlákno jsem zrovna nenarazil, protože je toho tam mraky. možná jsem to vedení pro frézku přeci jen někde tady viděl a uvízlo mi v paměti.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Holahej,
nedávno jsem si pořídil bytelnou jednoruční okružní mini-pilku:
http://www.hornbach.de/shop/Mini-Handkr ... rtikel_img
a jsem z ní nadšenej.
WORX-Versacut-400.jpg
Může mi někdo upřesnit, jak se to nazývá správně česky :?:
A je nářadí značky WORX v Česku k dostání :?:
Předem díky, -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
huxd

Příspěvek od huxd »

Firma má v Česku zastoupení http://www.eworx.cz/ Ale na jejích stránkách jsem tvoji pilu nenašel a jak se pila jmenuje netuším, snad napsat dotaz na firmu :?: :?: Ale mají tam plno,třeba pro mě zajímavých věcí :wink:
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

kocour píše:Holahej,
Může mi někdo upřesnit, jak se to nazývá správně česky :?:
Jak se zrovna jmenuje ta tvoje tak to netuším, ale podobnou mini okružní pilu mám taky v merku - http://www.rr-naradi.cz/pila-okruzni-mi ... nhell-blue
http://www.hobynaradi.cz/cs/kotoucove/9 ... bavou.html
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

huxd píše:Firma má v Česku zastoupení http://www.eworx.cz/ Ale na jejích stránkách jsem tvoji pilu nenašel a jak se pila jmenuje netuším, snad napsat dotaz na firmu :?: :?: Ale mají tam plno,třeba pro mě zajímavých věcí :wink:
Ty prodávají asi jen nářadí pro řemeslníky.
Já jsem ji koupil v Německu, v Baumarktu-Hornbach
Hlavně proto, že má ponor 27 mm.
Na tenčí materiály mám už dlouho tuto:
http://www.amazon.de/Exakt-Minihandkrei ... B002X30NL8

Ale proč o tom diskutuju? Pomocí té větší pilky jsem našel metodu, jak dělit podélně naplocho fošny, bez okružní, nebo pásové pily, která by se do mé dílničky nevešla.
S dorazem pro zvolenou tlouštku naříznu kolem dokola 27 mm hlubokou drážku a protilehlé drážky mi pak slouží jako vedení pro ruční rámovou pilu nebo ocasku. To ruční do-řezání je dobrý fitnes trénink.
Dá se tak nařezat "bookmatched" materiál třeba na top Lespaulky. A javor dá zabrat :roll:
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Z vlastní zkušenosti vím, že takhle řezat bookmatched javorový top je práce na dvě věci. Z toho prořezu se chce člověku brečet a když to rozevře a zarovná na hoblovce, tak to už ani moc bookmatched není. Leda bys měl nějaký hodně tenký kotouče a pilky. Ne nadarmo to většina kytarostavařů řeže na pásovce.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

.....a když to rozevře a zarovná na hoblovce, tak to už ani moc bookmatched není. Leda bys měl nějaký hodně tenký kotouče a pilky.
Myslím, že list pásovky s nezbytným rozvodem zubů, pod 1,2 mm nejde.
Kotouč WORXky řeže drážku 1,2 mm, ani o chlup širší.
WORX  blade 24 Z.jpg
Samozřejmě je to ale nouzová metoda pro "very home working "
-kcr-
jastud

Příspěvek od jastud »

kocour píše: Může mi někdo upřesnit, jak se to nazývá správně česky :?:
Pěkně česky mini/mikro mafl :D Jednoslovný český název asi neexistuje. Prostě okružní pilka.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak šíře listu 1,2 mm je paráda. Já jsem to takhle řezal 4mm kotoučem a pak se ještě 1-2 mm muselo ubrat na hoblovce, aby tam nebyly vidět zářezy a spáleniny od kotouče. Po této zkušenosti jsem si řekl, že si radši zjistím, kdo v okolí vlastní kloudnou pásovku a u něj si to nechám říznout. Na slušný pásovce to je záležitost vteřin.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
potkanX

Příspěvek od potkanX »

no, je to tak trochu caro nechceneho, ale u nas sa okruznej pilke hovori kocur....
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

OK, to není kocourům proti srsti
:D
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

I koncem října se dá kutit na balkoně. Kocour´s Little Helpers:
Little-Helper-01_1775.jpg
Little-Helper_02_1776.jpg
Metal-Helper_1774.jpg
:wink: -kcr-
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Jak to ta fréza bezchybně odebírá:

http://www.youtube.com/watch?v=C5tOYWfhuyM
CNC-moment.jpg
Ale ta příprava, než se pustí do díla - prostudovat CAD předlohu, naprogramovat CNC, nastavit polohy materiálu a nástroje a pak už jen občas odsát třísky a je to.
LeeRasS

Příspěvek od LeeRasS »

Hmm, dobrý, ale už to nemá takový mojo. :D Kdybych si měl postavit kytaru, tomuhle bych se asi vyhnul, mám z toho takovej pocit nejedinečnosti - dobrý na klony. :mrgreen:
lathur

Příspěvek od lathur »

Helloubojs, tak teď zrovna nemám co na práci, respektive lidi moc nechodí, a tak čučím na net. A našel jsem tohle: http://xl-guitar.taobao.com/ člověk si tam moc nepočte, ale obrázky jsou polopatické. Jsou tam i nějaké havárky a jak na ně. Tož si to užite. JleT
Ps.: návod pro netrpělivé-klikni na obrázek, překonej půl stránky čtverečků a kochej se a poučuj. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Mastr

Příspěvek od Mastr »

Netušíte kde se dá dokoupit kovový drátek na upnutí smirku do vibrační brusky. Nějakým záhandým způsobem prostě upadl a zlomil se vejpůl, ale na netu to nikde nemůžu najít.
Obrázek
Tady ten nesmysl, který jde trochu vidět na čumáku brusky.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

No, né,
taková prkotina se dá přece vytvarovat z vhodného drátu.
Průměr drátu nevím, ale odhaduji 2,5 mm.
Nejlepší by byla nerezová pružinová ocel, ale i běžné ocelové dráty (= tyč s kruhovým průřezem)mají dostatečnou pružnost. V potřebách pro domácnost najdeš třeba jehlice na pletení, grilovací jehly, atd. stejného průměru. Možná by provizorně stačil i svářecí drát.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

No on to musí být dost pevný neohebný drát... takže s tím vytvarováním bych to tak růžově neviděl. Taky jsem o tom uvažoval, ale když to bdue z měkkého drátu nesplní to funkcí
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Pak ti zbývá jen nalepit suchý zip a používat příslušné brusné papíry. Pokud ta bruska k tomu není už uzpůsobena. Pokud neseženeš ty správné brusné papíry, tak nezapomeň na vyseknutí děr pro odsávání. Ale to určitě nosím dříví do lesa.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“