POMOC výběr kytary LP do 8000 kč

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Jaká kytara LP do 8000 kč?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Pepekkarel

Re: POMOC výběr kytary LP do 8000 kč

Příspěvek od Pepekkarel »

přesně já také začínal se stratem ale ted je mi simpatičtější LP :D
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Já taky začínal na stratu a teď to mydlim přes Explorer a SG a strat jako takovej už mi nic neříká... Ne, že bych se chtěl vnucovat, ale právě jsem se rozhodl, že prodám svého Fokus Les Paula, kterej se mi tu od jistý doby už jen válí a překáží http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= . Ale počítej s tím, že pocit jako z nový kytary už bys z něj neměl. Tu kytaru už mám fůru let a ta doba si vybrala svou daň. Narezlý šroubky snímačů, pár menších oděrek i to pozlacení hw už není tak zlatý, jako bejvalo, ale jinak kytara hraje perfektně a žádnou zvukovou či hratelnostní vadu nemá. Jen by to chtělo udělat to, k čemu já se nikdy neodhodlal a to vyměnit snímače. Kdybys měl zájem, pošli zprávu, jakožto členovi fora bych ti byl ochotnej poskytnout slevu 500 Korun :wink:
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Pepekkarel

děkuji ti za příspěvek ají za slevu ale myslím že já jakožto amatér v úpravě kytary si koupím novou kytaru vím že příjde čas a stejně někdy je budu muset měnit ale do té doby budu mít snad více zkušeností....díky...:)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Pepekkarel píše:děkuji ti za příspěvek ají za slevu ale myslím že já jakožto amatér v úpravě kytary si koupím novou kytaru vím že příjde čas a stejně někdy je budu muset měnit ale do té doby budu mít snad více zkušeností....díky...:)
A to je právě ta začátečnická chyba, kterou jsme ovšem asi udělali skoro všichni. Počítej s tím, že pokud si teď koupíš novou kytaru, tak za 8t, tak ji třeba budeš za rok za dva prodávat za tu trojku a ani tak se ji nebudeš moct zbavit, protože to bude začátečnická kytara a začátečníci chtěj většinou novou, protože se bazaru bojej jako ty. Pak se budeš tlouct do hlavy, že jsi za ty prachy na bazaru nekoupil o třídu lepší kytaru, ale to je o zkušenostech a na to si musí přijít každej sám.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Pepekkarel

tak jasný ale tu co si koupím na bazaru už potom kor neprodám než tu "novou" ale jako asi máš pravdu...já si ale nekupuju kytarü s tím že myslím na její prodej až bude její kvalita horší tak zkusím vyměnit snímače apd..
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Pepekkarel píše:tak jasný ale tu co si koupím na bazaru už potom kor neprodám než tu "novou" ....
Tak tohle není tak úplně pravda (Pokud ten nástroj teda totálně nezničíš, ale to bys neprodal ani nově koupenou). Narozdíl od aut se u nástrojů moc nehraje na počet majitelů, ale hlavně na stav a stáří (mnohdy jsou starší lepší a vyhledávanější).
Nezřídkakdy se stane, že někdo potřebuje peníze, tak ji prodá levně a nový majitel ji třeba za dva roky pošle dál za vyšší cenu, než ji koupil ;)

EDIT: Je to samozřejmě na tobě... Já to vlastně naprosto chápu, že chceš novou
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Pepekkarel

jasný..hele dík za názor ale jako něco na tom bude že těch bazarovýh jsou vychytaný ty "dětský nemoci" jak už tady bylo řečeno :)
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

třeba já toho svého Vintage Icon V100 prodával za 6500. Byl po seřízení (vychytání dětských nemocí:-)) u PJ v Jílovém a měl u kobyly SH4.
Pepekkarel

jasné a jak dlouho si na ni hrál?
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

byla zhruba rok a půl stará. já se o kajtry starám, takže byla jak nová, i kupující se divil a byl dost spokojený.
Měl jsem si ji nechat, ale 6 kytar už bylo moc a já přece jen víc hraju na fenderovské typy...
Pepekkarel

lidi potřebuju poradit které snímače jsou lepší....Wilkinson® Double Coil nebo 2x Alnico Classic Humbucker?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To druhé je z Epi?

Ono to bude dost prašť jako uhoď.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
HEKTOR

Příspěvek od HEKTOR »

Pepekkarel píše:lidi potřebuju poradit které snímače jsou lepší....Wilkinson® Double Coil nebo 2x Alnico Classic Humbucker?
Větší chválu jsem slyšel na Wilkinson a z toho důvodu mám taky LP od Vintage :D .
EDIT: Teda nebyl to jedinej důvod, ale jeden z nich.
Kytary: Vintage V100TSB, Ashton D25 CEQ WRS, španělka
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

U krku ten wilkinson hrál skvěle. Gary Moura jak vyšitej. kobylkový se mi už tak nelíbil, tak jsem si tam dal SH4.
Pepekkarel

aha taky bych sázel na wilkinson...a co hmatník radči mahagon nebo palisandr?jo a ještě otázka na HEKTORA jseš spokojenej s V100?je to kytara kterou (kdybych si kupoval VIntage)koupil..
HEKTOR

Příspěvek od HEKTOR »

Pepekkarel píše:aha taky bych sázel na wilkinson...a co hmatník radči mahagon nebo palisandr?jo a ještě otázka na HEKTORA jseš spokojenej s V100?je to kytara kterou (kdybych si kupoval VIntage)koupil..
Úplně jsem nepochopil na co si se mě teď ptal, ale jestli tvoje otázka zní "Koupil bys si tu kytaru znovu?" tak říkám že "Ano!!". Já když jsem ji vybíral, tak jsem ji srovnával pouze s Epi LP Standard, neboť mi přišla jako jediný konkurent v této cenové kategorii. V100 mi sedla líp zvukem (za který zčásti mohou určitě ty snímače, ale určitě i dřevo) a zpracování bylo také lepší. Z kytary jsem měl zkrátka pocit že si na ní dal někdo záležet a že v rukách držím kus poctivé práce. Naopak z Epi jsem měl pocit jako by byla z plastu. Kdybys si ale pořizoval Vintage tak máš ale ještě pořád nějaký užší výběr:

1)Můžeš si koupit tu nejdražší AFD100, která mě se líbila nejvíc, ale za tu cenu to zas nebyl takový rozdíl.
v110-afd-paradise-530-85.jpg
2)Nebo můžeš zkusit V100GT (na obrázku) nebo V100WR: Ty mají snímače Wilkinson® Stacked Ceramic (kopie z roku '56).
gt.jpg
3)Nebo všechny ostatní V100vky. Ty mají Wilkinson® Double Coil (kopie z roku '57). Tuhle mám i já :D .
file_740.jpg
Pepekkarel

pochopil jsi otázku dobře :D no já právě váhám http://www.music-city.cz/vintage-v100hb ... -2643.html nebo http://www.music-city.cz/epiphone-les-p ... -2571.html ale asi spis ta Vintage ovšem o vánocích zajedu do Prahy a obě si vyzkouším a která mě padne lépe tu si vezmu...:)
HEKTOR

Příspěvek od HEKTOR »

Pepekkarel píše:pochopil jsi otázku dobře :D no já právě váhám http://www.music-city.cz/vintage-v100hb ... -2643.html nebo http://www.music-city.cz/epiphone-les-p ... -2571.html ale asi spis ta Vintage ovšem o vánocích zajedu do Prahy a obě si vyzkouším a která mě padne lépe tu si vezmu...:)
To ti schvaluji :D .
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Hele, na tu Epinu bych se vyprdnul. Samozřejmě, pokud zrovna tebou zkoušenej kus bude pecka, tak proč ji nevzít. Mě nikdy zádná Epina zvukově neposadila na zadek. Oproti tomu, když jsem si minulej tejden byl zkoušet novou lampu, jsem si vzal jako pokusnou kytaru právě Vintage LP. Za ty prachy bude těžko hledat konkurenci. Rozhodně byla o kus dál než místní Bachy a dokonce i Fokusky, který jsem vždycky bral jako jeden z nejlepších ukazatelů poměru cena/zvuk. Zpracování, zvuk, ladění naprostá pohoda.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Pepekkarel

jasný prostě si je tam vyzkouším a bude :D...ale dopředu počítám asi s tou Vintage,,,,hele a mám dotázeček nevíš proč v kytarách neprodávájí Vintage (né že by mi to nějak vadilo ale jen tak se ptám)?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“