přeprava komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
nikeid

přeprava komba

Příspěvek od nikeid »

Čaute.

Chtěl bych se zeptat, jestli je nějaký způsob, jak přepravit věci choulostivé na nárazy/otřesy (kombo). Pominu-li tedy auto. Mám namysli přepravu nějakou společností nebo tak. Aby to bylo opravdu bezpečné. Cesta tam-zpět (autem) by mě vyšla na 1500, což je hodně. Jako nějaký balík (23kg? :D ) to asi neklapne, protože si dovedu představit jak s tím (i přes nápis fragile) zacházeji (třeba v PPL nebo české poště?). Je nějaká společnost či způsob co máte ozkoušený a doporučili byste?

Díky předem
majso
Kontaktovat uživatele:

Re: přeprava komba

Příspěvek od majso »

Kuriér?
nikeid

Příspěvek od nikeid »

kuriér? coto? jakej?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

No prostě si najmi kuriéra :D . Ale aby to nebylo dražší než těch 1500.
Společností je plno, třeba http://www.epskuryr.cz/o-spolecnosti/profil-spolecnosti
Stačí hledat na internetu.
Obrázek
nikeid

Příspěvek od nikeid »

A nemáte s tím nějaký zkušenosti? Jací jsou k zásilkám? Navíc se obávám, že kombo není do čeho zabalit =/
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

Cez kuriéra mi prišla aj LCD Telka a v poriadku. Aj zvukovka, monitor..
MilanT

Příspěvek od MilanT »

nikeid píše:A nemáte s tím nějaký zkušenosti?
Nemám.
nikeid píše:Jací jsou k zásilkám?
Obecně by každý svoje zaměstnání měl vykonávat poctivě, svědomitě a s co největší profesionalitou.
Nikdo ti ale nezaručí, že se ten kurýr dobře vyspal, nepodvedla ho žena, má dobrou náladu....a nevyvzteká se na tvé zásilce.
nikeid píše:Navíc se obávám, že kombo není do čeho zabalit =/
To je tvůj problém, bez obalu ti to asi nikdo nepřijme :arrow: http://www.eshop-krabice.cz/krabice-specialni/c-1131/
http://www.obalove-materialy.cz/?utm_me ... zAodv3YAYA
nikeid

Příspěvek od nikeid »

právě jsem volal různým společnostem (dhl, ppl, dpd, toptrans) a TOPTRANS z toho vyšel nejlíp. na jedné straně ochota, přívětivost, za 60kč mi to dají do krabice a vycpou bublinkama, za 400 dovezou domů. tak jsem spokojen
MilanT

Příspěvek od MilanT »

To vypadá dobře. Pak dej vědět, jak to dopadlo.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Milane, Stathama bych na převoz balíků bral, ale obávám se, že cenově se nevejde nikeidovi do rozpočtu :-P

Jinak pokud jde o tranzistotové kombo, tak tam nehrozí nějaké zásadní poškození, pokud mu teda neprorazí nějakou tyčí reprák. U lampového bych na převoz vyndaval lampy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
nikeid

Příspěvek od nikeid »

jde o pololampu, možná ji nechám vyndat. spíš se taky bojím o nějaký všeobecný spadnutí, odrření boku, protržení ochrany repráku atd..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ten aparát se už musel dostat pravděpodobně z východní nebo jihovýchodní Asie sem a nedělej si iluze, že se o něj starali nějak extra hezky. U pololampy bych tu lampu neřešil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

kurier kolkokrát ani nevie čo vezie, takže ak kurierom tak poriadne zabalit, a kuriera sa nemušíš bát, vačšinou davaju bacha na tovar, však vozia aj fakt drahé veci,
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Demilich

Přeprava Half-Stacku

Příspěvek od Demilich »

Ahoj

Chtěl bych přepravit svůj half-stack, co váží asi tolik, kolik já, a zabírá i skoro stejně prostoru :) Chtěl bych jej vézt z Ostravy do Prahy. Co byste doporučili?
Jedná se o Orange PPC412 a Peavey 6505+ pro rozměry a váhu.
Napadlo nás jet pro to autem od druhého kytaristy, ale to by vyšlo tak na 2200 korun jen za benzín, což je celkem pech + bychom nemohli chlastat při návštěvě a řídit přes 700 Km.
Pak je tady možnost to nechat poslat PPL nebo tak něco, ale s tím nemám zkušenosti. Posílám jen občas dokument skrze předraženou DHL do zahraničí a i to mi dvakrát podělali a jsou s tím problémy, takže riskovat přepravu něčeho většího a choulostivějšího jim moc svěřovat nechci.
No a pak bychom to mohli možná narvat do jednoho ze standardních vlaků ČD jako nadrozměrné zavazadlo. To by mělo být vpohodě ne? Zde jsou podmínky. Nevidím problém. Když to tam vysmejčíme a pak vytáhnem, není problém ne?

Poraďte, jak byste na to šli vy. Dík. Mi se jeví jako dobrá cesta to prostě olepit kartonem, celý half-stack, a ve dvou to smýknout do vlaku ČD a hotovka.

Dík za radu
LicH
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky bych to viděl na vlak, navíc tam stejně máte cestu. Budeš přítomen u nakládky i vykládky, takže si to ošéfuješ a nehrozí nešetrné zacházení.
Já mám osobní zkušenost jen s přepravou kola, ale princip bude stejný.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já si nechával posílat 33kg box přes www.e-balik.cz. Levně, rychle, bez problémů.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

E-balík vypadá vcelku dobře, akorát mají u obchodního balíku maximální hmotnost uvedeno 40 Kg. Což i samotný box má 50 Kg + hlava má 22Kg, dohromady tedy 72 Kg balík. Nevíš, zda zvládnou i něco většího? Nejspíš se pro zjištění budu muset zaregistrovat :? Proč to prostě nenapíšou rovnou na stránkách...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nevím hele. Každopádně fajn je, že si pro to i přijedou a ta přeprava stojí nějakých 180,- bez DPH.

EDIT: Napadá mě - co kdybyste vyndali repráky a poslali je s hlavou jako samostatný balík?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
torst

Příspěvek od torst »

Pořídil jsem Mesu, ale těžká a bez bočních madel jako jsem měl dodělané u Peaveye. Ale do Mesy vrtat nechci, tak jsem to outsourcoval. Premiéra převoz do Všetic a funguje to na té konvi !
DSCN0204.JPG
DSCN0203.JPG
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“