Elixir Struny
Pravidla fóra
Elixir Struny
Ahoj lidi,
uvažuji o tom,že si koupím struny Elixir - má s nimi již někdo zkušenost? Jaké jsou?
děkuji
uvažuji o tom,že si koupím struny Elixir - má s nimi již někdo zkušenost? Jaké jsou?
děkuji
Doporučuju, potvrzuji, že to jsou nejlepší struny na trhu. Mě vydržely jedny cca čtvrt-půl roku, a to bez výrazné ztráty zvonivosti! Samozřejmě, mají trochu lepší zvuk, když jsou nové, to je celkem pochopitelné, ale předtím jsem měla Ernie Ball a ty jsem měnila, když už se to nedalo poslouchat a naladit
(cca 3 - 4týdny) a Elixir měním je jen když musím - když mi nějaká praskne.
Elixir jsou sakra kvalitní struny. Dávají se třeba na basy Ibanez.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Mě by zajímalo jaký jsou rozdíly mezi strunama elixir, jsou ruzny druhy jako light, heavy, middle, heavy light , custom light atd... http://www.musiccenter.cz/CZ/show.asp?s ... D=0&page=2
máte zkušenosti? dík
máte zkušenosti? dík
Myslím že to bude tvrdost...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
tvrdost... no to právě nevim, když rozkliknu každej ten druh tak si tam můžu pak vyvírat tvrdost u toho určitýho druhu http://www.musiccenter.cz/Elixir-ELIGHT ... taru:14593
Co sem koukal tak je to v tom opleteni ci co nejak se to tam lisilo v tech heavy / light
Heavy NANOWEB opletení, 010, 013, 017, 032w, 042w, 052w
Elight NANOWEB opletení, 010, 013, 017, 026w, 036w, 046w
Heavy NANOWEB opletení, 010, 013, 017, 032w, 042w, 052w
Elight NANOWEB opletení, 010, 013, 017, 026w, 036w, 046w
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na elixiry hraju uz 2 roky a za zadnou cenu bych nemenil. Pri hrani se mi dost poti ruce, takze obyc struny me vydrzeli tak cca 14dni. Elixiry mam natazeny klidne 2 mesice a hrajou porad paradne. Akorat ta cena, ale to uz je zas jina. Jinak s elixirama 10kama sem mel malinko problem, ze dost praskaj. U 11tek uz je to docela v pohode.
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
OOOOOOpsqwer píše:ta cena 110 Kc je opravdu podezrela.. tolik vetsinous toji 2 nove nahradni struny u thomana...Joey píše:Elixirky mám na akustice a docela mě překvapilo jaxte tu psali ž sou super...ne že by se mi nezdály ale ta cena 110 Kčale tak...co se v tom rýou mám být rád
nespletl ses?
Naposledy upravil(a) Joey dne 2.12.2007 21:00, celkem upraveno 1 x.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
tak to bych chtel prosim taky nejaky kontakt na tvuj zdrojJoey píše:Opravduqwer píše:ta cena 110 Kc je opravdu podezrela.. tolik vetsinous toji 2 nove nahradni struny u thomana...Joey píše:Elixirky mám na akustice a docela mě překvapilo jaxte tu psali ž sou super...ne že by se mi nezdály ale ta cena 110 Kčale tak...co se v tom rýou mám být rád
nespletl ses?
Já nemám rád tadyhle ty elíxíry nebo jakýkoliv přeplácaná struny s nějakejma povlakama ,potahama , povrchovajma upravama , extra technologiema atd. , jakmile se na strunu nanese nějaká ochranná vrstva tak jde ten zvuk do háje , je takovej utlumenej no nevim jak bych to řek , v nějakym článku to jeden kytarista přirovnával k souloži se šprckou
Ta struna sice dýl vydrží ale utrpí tim zase zvukově (no zase bych neřek že by to vydrželo nějak extra dýl) Ty ghs jak tady psal kolega , to je přesně ten druhej typ strun kterej má perfektní zvuk ale bohužel jenom max. 2 týdny
Ta struna sice dýl vydrží ale utrpí tim zase zvukově (no zase bych neřek že by to vydrželo nějak extra dýl) Ty ghs jak tady psal kolega , to je přesně ten druhej typ strun kterej má perfektní zvuk ale bohužel jenom max. 2 týdny
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Jako, kdyz to vemu cenove... Elixiry sou sice drazsi, ale vydrzi tak 3x dyl nez obyc. A se zvukem sou na tom dost dobre. Driv sem natahoval ernie ball (ktery mmj pouziva i metallica) a pri prechodu na elixir si je nemuzu vynachalit... a kdyz to spojim s tim, jak dlouho vydrzi.... Po dvou mesicich hraly slusne, ale basovy popraskaly...
nastroj: Ibanez GRG 170DX (kobyly EMG 89), Stagg strat
aparat: Laney twin 120W, Stagg 10W
efekt: Digitech RP80 (+ jestli mate navic nejakej metalovej pedal, budu rad)
aparat: Laney twin 120W, Stagg 10W
efekt: Digitech RP80 (+ jestli mate navic nejakej metalovej pedal, budu rad)