ROLAND JUNO Di - změna rejstříku
Pravidla fóra
-
sp.info@seznam.cz
ROLAND JUNO Di - změna rejstříku
Ahoj lidi, mám takový problém. Pokud hraju pod nějakým rejstříkem, pak si podržím akord sustain pedálem a přepnu na jiný rejstřík zvuk zmizí jako kdybych sustain pedál pustil. Potřeboval bych ale volně navázat jinou barvou zvuku - lze to v programu kláves nějak upravit ? Díky za radu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: ROLAND JUNO Di - změna rejstříku
Obávám se, že ne; nicméně třeba poradí nějaký rolanďák víc. Obecně je tohle věc naprogramování toho zvukového engine - jiné nástroje se chovají zase obvykle tak, že při držení tónu lze přepnout na jiný zvukový rejstřík, ale ten začne hrát až pro nově stisknuté klapky. Přechod každopádně není plynulý.
P.
P.
-
sp.info@seznam.cz
Díky za odpověď, - ještě upřesním. Asi jsem se špatně vyjádřil ale jde mi o to, aby nový zvuk začal hrát právě po stisknutí klávesy. Technicky - držím akord s nějakým zvukem, sešlápnu sustain pedál, pustím klávesy a přepínám na nový zvuk. Problém je v tom, že mi přepnutí způsobí ukončení předchozího zvuku i když držím sustain pedál. Chci docílit toho, aby trval i nadále a nový zvuk se ozval až po stisknutí některé klávesy nebo kláves.
Tohle umí až Fantom G - mimo jiné značky, je to vlastnost jiné ligy kláves 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dost souhlasím. Sustain pedál pouze říká, že se má držet obálka generátoru pro ty tóny, které byly hrány v okamžiku sešlápnutí pedálu. Nicméně tónový generátor již obdržel informaci Nota Vypnuta; takže je to na implementaci (viz nemous) mechanismu, jak se nástroj v této situaci zachová při změně rejstříku.
P.
P.
-
sp.info@seznam.cz
Tak Fantoma ani Kronose myslím v nejbližších dnech kupovat nebudu
, prostuduju manuál k Juno Di - držím se zásady že manuál beru do ruky až když nic jiného nefunguje. Myslím že jsem tak o tom něco koutkem oka zahlédl, ale také tam myslím psali že je to potřeba upravovat když jsou klávesy napojeny na PC a Juno Editor. Dám vědět jak to dopadlo, přeci jen ale kdyby někdo věděl bez bádání, budu vděčný.
Já si myslím, že to funguje, ale musí být vyplé efekty. Aspoň na Korgu M50 to tak platí 
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
-
sp.info@seznam.cz
Jo, to by mělo asi logiku. Zkusím, díky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
sp.info@seznam.cz píše:...držím se zásady že manuál beru do ruky až když nic jiného nefunguje...
P.
-
sp.info@seznam.cz
Co se týče znalostí vlastního nástroje, tak s tím, že by znalost měla být samozřejmá, pochopitelně souhlasím. Pokud jsi však někdy měl možnost nahlédnout do manuálu od Juno Di, tak by si asi pochopil .... jedná se totiž o ne příliš povedený překlad z angličtiny - a to není problém jen tohoto manuálu. Proto ty manuály opravdu řeším až když nic jiného nefunguje. Koneckonců dokladem toho, že vlastní nástroj chci znát je i založení tohoto vlákna a dotaz v úvodu. Jsem toho názoru, že je lepší se zeptat než luštit manuál a pátrat po tom, co tím autor, který ho překládal vlastně myslel. Pokud ti to připadá úsměvné, tak přeji příjemnou zábavu 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No však se taky bavím
ale je pravda, že některé překlady manuálů do češtiny jsou na aaaach joooooo
Je výrazně lepší a ve výsledku jednodušší pracovat s ENG originálem; těch slovíček zase tolik není a termíny jsou stejně obecně používané napříč jazyky (terminus technicus).
P.
P.
-
sp.info@seznam.cz
Až na to přijdu, tak sem umístím podrobný návod, třeba se někomu bude hodit.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No - a tomuhle my tady pak říkáme sebereflexe uživatele, jak má být (pokud to nejsou plané řeči)! A tím je prakticky výchovná i návodná funkce fóra splněna. Budeme se těšit, sekce Články je stále zvědavá na příspěvky
P.
P.
- Shtefix
- Kontaktovat uživatele:
Doufám, že citace anglického manuálu pomůže:
Q: The sound cuts off when I switch tones (patches) in Patch mode.
A: Although you can apply a wide variety of multi-effects with the JUNO-Di’s multi-effects, switching the tone (patch) also switches the type of multi-effects used. In such instances, discrepancies between the sound being produced and the multi-effects type can arise, which may result in sounds being different than intended, so sounds produced when tones (patches) are switched may be muted when factory settings are in effect. In certain situations, such as when not using multi-effects that have a great influence on the sound, remembering to set Patch Remain parameter to “ON” allows you to switch Patches without sounds being muted. Use the included “JUNO-Di Editor” to check the Patch Remain setting.
Q: When switching tones (patches) in Patch mode, the volume and other parameters set with Control Changes end up being reset.
A: Set Patch Remain parameter to “ON.” Even once they have switched Patches, Control Change messages that have been received are carried forward, so even when switching a tone (patch) whose level is turned all the way down by a Control Change volume message, the level remains unchanged. Use the included “JUNO-Di Editor” to check the Patch Remain setting.
Zkráceně - nainstalovat JUNO-Di Editor, připojit nástroj k PC a pídit se v editoru po funkci Patch Remain. Kromě toho doporučuji nahrát z webu Rolandu nejnovější firmware (http://www.rolandus.com/support/eula/ju ... s_v112.zip) - s původním firmware sice rejstřík přetrvá i po přepnutí, ale je tam menší pauza, což nejnovější firmware řeší. Tak jako tak ale dojde při přepnutí rejstříku často ke změně efektů, která se může na původním rejstříku projevit mírnou změnou zvuku. Při přecházení mezi funkcemi Patch a Performance Patch Remain bohužel nefunguje...
Q: The sound cuts off when I switch tones (patches) in Patch mode.
A: Although you can apply a wide variety of multi-effects with the JUNO-Di’s multi-effects, switching the tone (patch) also switches the type of multi-effects used. In such instances, discrepancies between the sound being produced and the multi-effects type can arise, which may result in sounds being different than intended, so sounds produced when tones (patches) are switched may be muted when factory settings are in effect. In certain situations, such as when not using multi-effects that have a great influence on the sound, remembering to set Patch Remain parameter to “ON” allows you to switch Patches without sounds being muted. Use the included “JUNO-Di Editor” to check the Patch Remain setting.
Q: When switching tones (patches) in Patch mode, the volume and other parameters set with Control Changes end up being reset.
A: Set Patch Remain parameter to “ON.” Even once they have switched Patches, Control Change messages that have been received are carried forward, so even when switching a tone (patch) whose level is turned all the way down by a Control Change volume message, the level remains unchanged. Use the included “JUNO-Di Editor” to check the Patch Remain setting.
Zkráceně - nainstalovat JUNO-Di Editor, připojit nástroj k PC a pídit se v editoru po funkci Patch Remain. Kromě toho doporučuji nahrát z webu Rolandu nejnovější firmware (http://www.rolandus.com/support/eula/ju ... s_v112.zip) - s původním firmware sice rejstřík přetrvá i po přepnutí, ale je tam menší pauza, což nejnovější firmware řeší. Tak jako tak ale dojde při přepnutí rejstříku často ke změně efektů, která se může na původním rejstříku projevit mírnou změnou zvuku. Při přecházení mezi funkcemi Patch a Performance Patch Remain bohužel nefunguje...
It's the augmented fourth, or diminished fifth, depending on your outlook on life...
-
sp.info@seznam.cz
Návod zmíněný shora funguje.
Nezapomeňte uložit změnu do kláves. ( Nahoře v Juno Di Editoru - "Write")
Děkuji za vyřešení problému.
S pozdravem S.P.
Nezapomeňte uložit změnu do kláves. ( Nahoře v Juno Di Editoru - "Write")
Děkuji za vyřešení problému.
S pozdravem S.P.
Naposledy upravil(a) sp.info@seznam.cz dne 16.10.2012 11:46, celkem upraveno 1 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nice work gents! 
P.
P.
Re: ROLAND JUNO Di - zvuky piana, klasickeho klaviru
ahoj klavesaci, vyuzijem temu... pred nedavnom si nas klavesak zaobstaral prave klavesy uvedene v teme - Roland Juno Di. pocas procesu poznavania a zoznamovania sa s nimi teraz tvrdi, ze pianove zvuky su velmi chabe... doslova ich odmieta. mam vsak ale obavy, ze problem je mozno iba v interpretacii zvuku klaves cez nasu aparaturu, neviem... kazdopadne jeho stare klavesy, tiez Roland neviemaky model, hraju v porovnani s tymi novymi pianove zvuky velmi pekne. s nastavenim ekvalizeru aj na klavesoch aj na mixe sme uz zabili kopu casu...
otazka na majitelov - ako hodnotite pianove zvuky na Juno Di?
otazka na majitelov - ako hodnotite pianove zvuky na Juno Di?
-
sp.info@seznam.cz
Ahoj, nevím co měl váš klávesák jako předešlý nástroj ale já jsem s piánovými zvuky spokojen. Je pravdou, že pocitově je to divné, protože bohužel nemá Juno Di plně vyváženou klaviaturu a tak je pocit z hraní takový nijaký. Nicméně pokud si odmyslím pocit v rukou tak to není tak zlé. Zkuste nastavit citlivost klaviatury co se úhozu týče - ta je ve třech úrovních - a pak citlivost dynamiky v rozsahu 0 až myslím 124 ... ale to bych se musel podívat. Třeba pak bude spokojenější, protože může dát do hry více "cejtim"
. Ještě jedna důležitá věc. Ty klávesy musí běžet ve stereu, jinak je to o ničem .... Co se týče zvuku samotného, tak já mám na mixu výšky na 3/4 , vysoké středy na nule, nízké středy mírně za nulou do plusu a basy taktéž tak. Ale ono záleří na tom co máte za zesilovače a bedny na předku. Je to složzitá věc. Nastavoval jsem to tak, že jsem si pustil z CD do mixu klavírní koncert nahraný v DDD kvalitě, u cedečka jsem dal korekce na nuly a hrál společně s nahrávkou. Tak jsem se přiblížil co nejvíce originál zvuku. Zkuste to. To jsou mé zkušenosti. Snad Ti pomohou.
- Shtefix
- Kontaktovat uživatele:
Mno od nástroje za nějakých 15 litrů zkrátka nelze čekat zázraky... jeho předností je víc než tisícovka výchozích zvukových rejstříků, ale některé z nich se před použitím rozhodně neobejdou bez editace. Když nestačí editace na nástroji samotném, po připojení k PC se objeví o trochu víc možností.
Nástroj vlastním přes tři roky a nevadí mi ani tak zvuky samotný, jako hodně tvrdá a neohrabaná klaviatura, na kterou sem si musel dlouho předlouho zvykat... ve srovnání s Korgem PS60 se mi klavírní zvuky Juna líbí víc, protože nejsou ve výchozím nastavení tak "rozplizlý" a "zahuhlaný", ale znamená to, že pokud z toho nástroje chce člověk dostat něco kloudnýho, připojení k PC a pár hodin "kroucení" ho asi nemine...
Ale jak už sem předznamenal, nástroj sem si vybral s účelem hrát v zábavové kapele, kde je široká nabídka zvukových rejstříků prvotní nutností - pokud chcete vyrábět konkrétní zvuk pro vlastní hudbu, nedejbože nahrávání CD, asi to nebude správná volba.
PS: Proháním to Behringerem K1800FX, ale nějaký obecný pravidlo pro korekce nemám - spousta zvuků je ve výchozím nastavení přebasovaná, spousta naopak převejškovaná, v neposlední řadě záleží na aparátu
Nástroj vlastním přes tři roky a nevadí mi ani tak zvuky samotný, jako hodně tvrdá a neohrabaná klaviatura, na kterou sem si musel dlouho předlouho zvykat... ve srovnání s Korgem PS60 se mi klavírní zvuky Juna líbí víc, protože nejsou ve výchozím nastavení tak "rozplizlý" a "zahuhlaný", ale znamená to, že pokud z toho nástroje chce člověk dostat něco kloudnýho, připojení k PC a pár hodin "kroucení" ho asi nemine...
Ale jak už sem předznamenal, nástroj sem si vybral s účelem hrát v zábavové kapele, kde je široká nabídka zvukových rejstříků prvotní nutností - pokud chcete vyrábět konkrétní zvuk pro vlastní hudbu, nedejbože nahrávání CD, asi to nebude správná volba.
PS: Proháním to Behringerem K1800FX, ale nějaký obecný pravidlo pro korekce nemám - spousta zvuků je ve výchozím nastavení přebasovaná, spousta naopak převejškovaná, v neposlední řadě záleží na aparátu
It's the augmented fourth, or diminished fifth, depending on your outlook on life...
-
sp.info@seznam.cz
Ahoj Shtefixi, říkáš že nástroj - Juno Di - máš tři roky a že pracuješ s Editorem. Mám neskromný dotaz, neměl by jsi někdy náladu se mi jedno odpoledne věnovat když bych k tobě přijel? Je o mnoho jednodušší okoukat tříleté zkušenosti, než se tím pracně prokousávat. Byl bych ti velmi zaflaškován
. Pokud souhlasíš, napiš na sp.info@seznam.cz a domluvíme se kdy zajedu. Dík.