Dobrý den,
jsem zpěvák naší kapely. Hrajeme asi půl roku a chtěly bysme zkusit pár coverů, například I want out od Helloween. Bohužel mám problém se zpíváním výšek. Rozsah mám od Velkého F a nahoře jsem zaspíval H1 u učitelky zpěvu. Ten zpěvák to zpívá v mém rozsahu, jenomže když se snažim zpívat výšku u I want out tak sotva zvládnu zaspívat G1. Chtěl bych se zeptat jestli by mi mohl někdo poradit jak to zpívat.
A druhý dotaz když zpívá v refrénu ty vejšky tak jakou techniku používá?
Děkuji za všechny odpovědi
Technika zpěvu?
Pravidla fóra
-
chroustjazz
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Technika zpěvu?
Když máš učitelku zpěvu, proč se ptáš zde a ne jí? Ona bude znát tvoje hlasivky nejlépe a dokáže ti pomoci.
Všeobecně platná rada je ta, že by ses měl vždy pořádně rozezpívat, abys pak mohl zpívat uvolněně.
Všeobecně platná rada je ta, že by ses měl vždy pořádně rozezpívat, abys pak mohl zpívat uvolněně.
Velmi nápomocné, všichni děkujeme!chroustjazz píše:ta čeština, to je tragédie, což?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Mr.Freeman
- problém bude nejspíš vtom že nemáš vyzpívané vejšky a někde tlačíš , většinou to je hrtan , krk , jazyk.
*obecně pokud umíš na akustiku nebo si nainstaluj guitar pro - stáhni si písničku / nebo se nauč akordy a podlaď si jí natolik abys ji zazpíval tak , aby se ti nezpívala moc těžce a ani moc lehce... a až ji zazpíváš pohodově v té dané tónině , tak ji zvedni o půl tónu ať máš zase zápřah.. , časem se tam dostaneš
*obecně pokud umíš na akustiku nebo si nainstaluj guitar pro - stáhni si písničku / nebo se nauč akordy a podlaď si jí natolik abys ji zazpíval tak , aby se ti nezpívala moc těžce a ani moc lehce... a až ji zazpíváš pohodově v té dané tónině , tak ji zvedni o půl tónu ať máš zase zápřah.. , časem se tam dostaneš
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
-
chroustjazz
doporučuji diplomovou práci UČÍME DĚTI ZPÍVAT, je k sehnání na internetu - to, co platí pro děti, platí ve většině případů i pro dospělé - je tam například podrobně popsaný postup jak rozšiřovat svůj rozsah
podobně mluvili zástupci svazácké organizace..za ostatní
Nero píše:
Velmi nápomocné, všichni děkujeme!
podobně mluvili zástupci svazácké organizace..za ostatní
Naposledy upravil(a) Nero dne 23.09.2012 19:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny 2 posty - nauč se používat Upravit
Důvod: Sloučeny 2 posty - nauč se používat Upravit
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba