BACH SG- BACH Explorer

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Ushi

BACH SG- BACH Explorer

Příspěvek od Ushi »

Ahoj, když byste si měli vybrat jestli tuto kytaru http://www.bachmusik.com/bach-bexp-bk-n ... tranu_p887 nebo http://www.bachmusik.com/bach-bsg-trd-lh_p1797 kterou byste si vzali? Která z nich je kvalitnější a do které byste šli? Jinak nejvíce se mi líbí právě SGéčka a Explorery. Díky. ;)
Topster
Kontaktovat uživatele:

Re: BACH SG- BACH Explorer

Příspěvek od Topster »

Vlastním Bach Explorera už přes rok. Koupil jsem ji starší v původním stavu (taky asi rok starou). Za dané peníze velmi dobrá koupě. Dřevo poměrně dobře rezonuje a hezky zní i s původními snímači (kobylka). Krkový snímač za moc nestál. Po výměně snímačů za RM je to plnohodnotný nástroj.

Krk je velmi pohodlný, ladí ve všech polohách a seřizování oktáv je velmi dobré. Kupodivu to nepadá na krk. Vyvážení směřuje spíše k tělu. Velmi dobře se mi na ni hraje i v sedě (na rozdíl od LP, která mi moc příjemná není). Oproti kamarádova LP (Vintage V100) pociťuju daleko lepší přístup do vyšších poloh (nevím proč, konstrukce krku by měla být stejná). Rádius hmatníku je taky příjemný, nic extrémně kulatého. Ačkoliv mám poměrně malé ruce, jde na krku hrát i vcelku rychle. Jde o zvyk.

Jako jedinou "nevýhodu" vnímám fakt, že když hraješ delší dobu, tak tě budou trochu bolet záda. Nástroj je docela těžký, ne však extrémně. Jde si zvyknout. Další nevýhodou je to, že u mého modelu musím přepínat snímače push-pull poťákem. Ale to jde taky předělat.

Žádné výraznější nedostatky nevnímám a to osobně inklinuju ke stratům a superstratům. U těchto kytar je ale nutné si vyzkoušet více kusů, mohou být odchylky. Jinak na Bachy osobně slyším samou chválu. Osobně by mě zajímalo, kde se tyhle nástroje vyrábějí.

Pozn.: kupoval jsem ji starší za 3500, nové snímače vyšly komplet asi na 2500.
Akustika: Fender CD-60
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Ushi

Příspěvek od Ushi »

Jé, díky moc za pomoc s výběrem, fakt díky. :) Já slyšel, že BaCH má hlavní pobočku někdě v Asii, ale jsou kvalitní. ;)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

"Hlavni pobocku".... :D
Bach jsou kytary vyrabene v obycejne cinske fabrice, stejne jako Fokus-H, Epiphone, Squier, Vintage a spousta dalsich.
U Bachu (a snad i Fokusu) je jen trosku lepsi sance na dobry kus, protoze to zrejme kontroluji panove tady v Cechach (lepe receno na Morave), kteri kytaram asi docela rozumi.

Ja osobne jsem se svym Bach Stratem velice spokojen.
Hraju výhradně na šrot.
Pitelak

Příspěvek od Pitelak »

Mám Bach Sg a nijak zvlášť si stěžovat nemůžu sice trochu přepadává na hlavu ale mam koženej řemen snímače je lepší vyměnit nejlépe za nějaké ty RM. Možná časem bych vyměnil i nějakej další hardware ale to už si třeba pořídíš lepší kejtru Jo vlastně sem chtěl napsat mám jí přes 4 roky kupoval sem jí jako novou a akorát nedávno mi upadl nultej pražec :-) ale aspoň me to donutilo koupit lepší než ten plastovej
BaCH sg ----> Digitech Rp250 ------> Stagg 20GA R
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

Teda jak na to koukám tak z levorukejch kytar mam uplně husinu :D Ale k tématu :
Já bych bral explorera. Je to jen věc osobního vkusu a neřikám že je lepší nebo horší ale mě se ten tvar prostě líbí.
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

flushedawayone píše:Teda jak na to koukám tak z levorukejch kytar mam uplně husinu :D Ale k tématu :
Já bych bral explorera. Je to jen věc osobního vkusu a neřikám že je lepší nebo horší ale mě se ten tvar prostě líbí.
To stejně není moc rada k tématu, protože on se tě neptá na to, co se ti líbí, ale na kvalitu tech kytar...
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

Obě jsou od stejnýho výrobce takže předpokládám že kvalita dost podobná.
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“