finální výběr - jumbo

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

finální výběr - jumbo

Příspěvek od ..SnOOpy.. »

Původně jsem si chtěl pořídit k elektrice (levnou) čistě akustickou kytaru, ale po vyzkoušení zde doporučovaných Cort EART 70, 810, 880, Ibanez V72 atd.. jsem nebyl spokojen ani se zvukem, ani s držením kytary. Po vyzkoušení dreadnought Cort za 9tis jsem byl spokojen se zvukem ale neseděla mi příliš velká velikost. Postupně jsem došel k typu JUMBO s menším tělem, konkrétně Cort EVL A6. Kytara se mi líbí zvukově, tvarově, má příjemný krk, ale odpuzuje mě její design. Být v přírodní barvě, nic neřeším a mám ji už doma.

Tudíž vzhledem k mým tvarovým a velikostním požadavkům bohužel musím vybírat elektroakustiky a chtěl bych poradit jaká menší Jumbo kytara by se mohla nejvíce podobat CORT EVL.

Chtěl bych slyšet názor či zkušenost na modelCort L100F, který jsem bohužel neměl možnost vyzkoušet, ale vzhledem k parametrům mi přijde velice podobný typu EVL navíc za přijemnou cenu 5100kč.

Dále jsem neměl možnost vyzkoušet Cort SFX 1F

Zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi typy SFX, EVL a L100F. Především ve velikosti. Všechny tři mají přední desku masivní smrk a tak by měl zvuk být podobný.

Případně jestli se vyplatí přidat na Yamahu APX 500 či uvažovat o IBANEZ AEG 8 - 10?

Kytara bude jen na domácí hraní. Předem děkuji.
Epiphone Les Paul > Vox ToneLab ST > Roland Cube
...EDGE...

Re: finální výběr - jumbo

Příspěvek od ...EDGE... »

Rikas, ze chces ciste akustickou kytaru, ale dal jsi sem same elektroakustiky.

Jinak, doporucuju ti tuto: http://kytary.cz/washburn-wmj11s/HN120876/
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Původně jsem chtěl akustiku, ale protože se mě nepohodlně držela a špatně se mi na ně hrálo, tak jsem skončil u jumbo elektro-akustik. Na washburn jsem taky díval, ale velikost akustik byla stejná jako u dalších značek. Vzhledem k tomu že ale s kytarou nebudu hrát nikde u ohně ani ke zpěvu, nevadí mi že bude méně hlasitá.
...EDGE...

Ale tak nebud baba, na to si zvyknes ;)
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Nakonec vyhrála kytara od firmy schecter - SGR na kterou jsem náhodně narazil. Za solidní cenu zpracování na velmi dobré úrovni. Zvuk na velikost těla poměrně slušný. Hmatník a krk příjemný, jen na design si bude potřeba zvykat. Doporučuji vyzkoušet všem kteří vybírají kytaru s menším tělem.

Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kolik za ní chtěj? Nějaký link na specs? Vůbec se mi o ní nedaří nic najít.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Nero píše:Kolik za ní chtěj? Nějaký link na specs? Vůbec se mi o ní nedaří nic najít.
http://www.music-city.cz/schecter-sa-1- ... 13449.html
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Za 5,5k pravděpodobně překližka ze smrku a javoru, to se mi "papírově" moc nezdá... Působí to podobným dojmem jako akustiky od LTD, a to není zrovna hit.

(Díky za link)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fnk

Příspěvek od Fnk »

takhle hraje
Art&Lutherie AL6C-AB
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Fnk

Příspěvek od Fnk »

hlavne jsi nasel co ti sedi a na co budes hrat..a to je nejdulezitejsi...
Art&Lutherie AL6C-AB
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

..SnOOpy.. píše:Vrchní deska bude masív.
Zdroj?

PetrPeter 1975 - 2008
Fnk

Příspěvek od Fnk »

Art&Lutherie AL6C-AB
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

znovu aplikovatelna poucka od Old doga, jestli se vyslovne nezduraznuje ze to je masiv, tak neni
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Fnk

Příspěvek od Fnk »

..SnOOpy..: Ty jsi to kupoval v domneni,ze se jedna o masiv(predek)? Pusobi to na me tak,ze jsi si koupil kytaru a nevis z ceho je...Jsi se neptal prodejce..?
Art&Lutherie AL6C-AB
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Jelikoz to neni uvedene,tak je vysoce pravdepodobne,spis jiste,ze to je preklizka.to by sakra zduraznili,kdyby tam byl nejaky masiv.ale majiteli se libi po vsech strankach a to je podstatne.
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Pro me byla priorita kytara s pohodlnym krkem, aby ladila minimalne v oktavach presne, nedrncely struny a byl prijemny dohmat. V cene do 6tisic bylo vzdy neco spatne u kytar co sem v prubehu 3 mesicu drzel v ruce. Pridat k tomu pozadavek na masiv nemam sanci sehnat za 6tis kytaru co ladi. Rekl bych ze to preklizka je, ale prodejce tvrdil masiv. Nicmene je to novy model a prodejce nemusi vedet vse. Hral jsem i na jiny kus a ta tak dobre neladila a drncely pomerne dost struny - mozna.je to serizenim. Nicmene se svou sem spokojenej, nasel sem co jsem hledal.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

..SnOOpy.. píše:Pro me byla priorita kytara s pohodlnym krkem, aby ladila minimalne v oktavach presne, nedrncely struny a byl prijemny dohmat. V cene do 6tisic bylo vzdy neco spatne u kytar co sem v prubehu 3 mesicu drzel v ruce. Pridat k tomu pozadavek na masiv nemam sanci sehnat za 6tis kytaru co ladi. Rekl bych ze to preklizka je, ale prodejce tvrdil masiv. Nicmene je to novy model a prodejce nemusi vedet vse. Hral jsem i na jiny kus a ta tak dobre neladila a drncely pomerne dost struny - mozna.je to serizenim. Nicmene se svou sem spokojenej, nasel sem co jsem hledal.
Dovolil bych si v par vecech nesouhlasit.Ikdyz je to treba novy model,tak rozhodne prodejce musi vedet co prodava a ne,ze kdyz jento novy model,tak nemusi vedet,to je proste nesmysl.Nesouhlasim,ze do 6000 nejde najit polomasivni kytara ktera by ladila,to je dle me taky nesmysl.Jinak ale souhlasim,ze je v podstate jedno co to je,dulezite je,ze v kytare nasels co hledals a jsi spokojeny.Takze at slouzi!

A otazecka navic.jake vsechny nastroje zkousels,ze bylo vzdy neco spatne?dost by me to zajimalo.Aspon znacky jestli si vzpomenes.diky
Fnk

Příspěvek od Fnk »

Jasny,v pohode..o to jde,aby to sedelo a tak,jak jsem psal. Ale prijde mi docela zvlastni,ze prodejce nevi,co prodava..Ikdyz,dneska se uz neni cemu divit... :)
Art&Lutherie AL6C-AB
...EDGE...

Vcera jsem si na ni namatkou zahral v Music City. Pohodlna na hrani rozhodne je, to jo, a akusticky az tak priserne nezni, ale rozhodne ani nejak moc dobre. Co me ale opravdu udivilo, ze vsude pisou, ze zadni deska a luby jsou z javoru, a pritom pri pohledu zevnitr je to jasny mahagon.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“