Fender Telecaster - zjištění pravosti
Pravidla fóra
Fender Telecaster - zjištění pravosti
Nazdar chlapi, mám možnost koupit Tele. Mělo by být přes 15 let staré. Může mi někdo z vás zjistit podle sériového čísla nějaké info o něm? Nerad bych koupil jak se u nás říká "Kočku v měše"
Sériově číslo je : T 027992
Díky moc
Pavel
Sériově číslo je : T 027992
Díky moc
Pavel
Fender Telecaster, HOT Rock Hearth, HOT GB212
Re: Fender Telecaster - zjištění pravosti
This guitar is from the Tribute Series
made at the Fullerton Plant (Fender - Pre CBS Era), USA
in the Year(s): Cannot be determined from serial number
Tohle mi řekl web the guitar dater project.
made at the Fullerton Plant (Fender - Pre CBS Era), USA
in the Year(s): Cannot be determined from serial number
Tohle mi řekl web the guitar dater project.
-
Teorge
Našel jsem k roku výroby u tribute series tohle "Check Heel of Neck".
Aha...měl by to být Made in Japan
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To je ten japonec, cos mě posílal nebo je to něco jiného ? Ten guitar date project to určuje jako US Tribute, ale pokud si to dáš hledat jako Japanese made, tak to najde kytaru z Fuji-genu r.v. 94-95... Byls na to už zahrát ?
Jo je to ta co sem ti posílal. Ročník by měl být 96, to zruba odpovídá. Byl sem sa na to dnes mrknůt. Majitel nebyl doma, jeho manželka mě kytaru pučila jen před vchodem. Má to profil krku spíš V, z toho su trochu nervozní( su zvyklý na Ibanez). Na zadní hraně je dost domlácená, ale 16 let hraní musí byt poznat.
Neznamená náhodou poslední dvojčíslí rok? T 027992 = rok 1992?
...Ale jenom tipuju
...Ale jenom tipuju
Kytary: Vintage V100TSB, Ashton D25 CEQ WRS, španělka
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
Příští týden mě to borec pučí, oprubuju to rozhodnu sa jestli vzít nebo ne. Jestli budeš mět čas dovezl bych to k tobě ať řekneš svůj názor.bubucci píše:To je ten japonec, cos mě posílal nebo je to něco jiného ? Ten guitar date project to určuje jako US Tribute, ale pokud si to dáš hledat jako Japanese made, tak to najde kytaru z Fuji-genu r.v. 94-95... Byls na to už zahrát ?
HEKTOR píše:Neznamená náhodou poslední dvojčíslí rok? T 027992 = rok 1992?
...Ale jenom tipuju
Ne, ročník určuje písmeno před výrobním číslem. T (Made in Japan) je '94-'95 a T (Crafted in Japan) je '07-'08.
No já nevim, ale jestli jsi zvyklej na Ibanez, tak z toho Telecastera musíš být volaký zmetený 
• 1983 Marshall JCM800 4210 50W 1x12" ... a loupe se omítka •
Teď jsem mimo - jaký je rozdíl mezi těmi písmeny "T"?krasty píše: Ne, ročník určuje písmeno před výrobním číslem. T (Made in Japan) je '94-'95 a T (Crafted in Japan) je '07-'08.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
V tomhle případě žádný
Rozdíl je v "Made" a "Crafted"
http://www.guitarsjapan.com/fenderchart.html - starší neuplná tabulka nemající T i CIJ, ale pro pochopení principu to stačí.
http://www.guitarsjapan.com/fenderchart.html - starší neuplná tabulka nemající T i CIJ, ale pro pochopení principu to stačí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
MilanT píše:Teď jsem mimo - jaký je rozdíl mezi těmi písmeny "T"?krasty píše: Ne, ročník určuje písmeno před výrobním číslem. T (Made in Japan) je '94-'95 a T (Crafted in Japan) je '07-'08.
Na starších japoncích se psalo u výrobního čísla Made in Japan, tak pokud je to výrobní číslo "T" a šest číslic, je to ročník '94-'95. Na novějších se píše Crafted in Japan, tak pokud je to "T" a šest číslic, je to ročník '07-'08.
http://www.fender.com/support/articles/ ... uct-dating
Edit: Nero byl rychlejší....
Nero a krasty díky za rychlou reakci a vysvětlení. Nedal jsem si patřičně do spojitosti písmeno "T" s nápisy MIJ a CIJ.
Jo, je to rozdíl, ale kdysi se měl půjčené telátko od Squieru, hrálo se mi na to dobře...každopádně je to můj sen.PaoloCZ píše:No já nevim, ale jestli jsi zvyklej na Ibanez, tak z toho Telecastera musíš být volaký zmetený
Tak telecaster je doma
Maximální spokojenost.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Blahoželám. Jinak mám taky japonce a ten profil krku byl pro men taky novinkou, ale maximálně mi těd vyhovuje. Měl jsem vždy profily D ale zvyknout si na V nebyl problém.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Chlapi mám lehký problém s výše probíraným Telecastrem. Při hraní občas klepu do picquardu a z aparátu se ozývá nepříjemné prskání a křupání. Když pickquard sundám je pokoj. Ovšem chtěl bych tento problém řešit opravou ne sundáním picquardu. Nemáte někdo zkušenost s tímto problémem?
Díky za pomoc
Díky za pomoc
Mě to dělalo taky, pickguardy jsou z plastu a to prskání a podivné zvuky budou pravděpodobně způsobené nějakým el. nábojem, který ty dotykem s pickguardem vytváříš.
No nechme teorie, u svých telat používám teď pickguardy z bakelitu a je naprostý klid. /plně ty samé nástroje, které mě tohle dělaly, se po aplikaci bakeliťáku umoudřily.
Je je asi problém v tom, že bakelitových pickguardů Fender moc nedělá (myslím, že dělá jen 2 nebo 3 typy), tak nevím, jestli ti sednou na toho Japonce...
No nechme teorie, u svých telat používám teď pickguardy z bakelitu a je naprostý klid. /plně ty samé nástroje, které mě tohle dělaly, se po aplikaci bakeliťáku umoudřily.
Je je asi problém v tom, že bakelitových pickguardů Fender moc nedělá (myslím, že dělá jen 2 nebo 3 typy), tak nevím, jestli ti sednou na toho Japonce...
Napadlo mě že to může být něco takového... Každopádně díky za info. Otázka zůstává jestli by nestačilo podlepit pickquard nějakým materiálem, který náboj nepustí nebo pohltí.