Precission nebo jazz?
Pravidla fóra
Precission nebo jazz?
Ktera basa je vetsi notovej rozsah nebo ktera je lepsi na techniky?a na kterou hudbu se nejlepe hodi?(ano jsem amater)
diki moc za vseechny rady
zdar basakum
diki moc za vseechny rady
zdar basakum
zaleži na stylu co budeš chtit hrát. Na techniky budou uplně stejné.
jazzovka tak to je asi z názvu jasné, že
Precission má pry agresivnější zvuk ale fakt nevím a někdo Pb používá do rocku teda na tvrdší hudbu
jazzovka tak to je asi z názvu jasné, že
Precission má pry agresivnější zvuk ale fakt nevím a někdo Pb používá do rocku teda na tvrdší hudbu
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!

Já myslím že oboje jsou hooodně univerzální...ale přece jen si myslím že univerzálnější je PB..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
No tak PB metal podle mě stíhá, už jenom, že na ní hraje Harris(Iron Maiden), pak sem jí viděl i u Helloween.rehlo3 píše:no spis na rock,mozna neco pomalejsiho,neco rychlejsiho ....
nekde jsem zas cetl ze precission bi nestihala na metalu nebo neco takovyho
Já mám PB a sem spokojenej, jenom ten singl snímač trošku šumí. Podle mě je taky PB univerzálnější a pronikavější.
Tak jako možná ty extrémní styly asi...do metalu asi spíše HB než PB snímač...ale do rocku, punku, popu. hardrocku tam všude se PB uplatní..rehlo3 píše:no spis na rock,mozna neco pomalejsiho,neco rychlejsiho ....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
co je HB?KIWI píše:Tak jako možná ty extrémní styly asi...do metalu asi spíše HB než PB snímač...ale do rocku, punku, popu. hardrocku tam všude se PB uplatní..rehlo3 píše:no spis na rock,mozna neco pomalejsiho,neco rychlejsiho ....
HB=Humbucker. Dvoucívkový snímač. Odpadají u něj problémy se šumem a brumem snímače. Má trochu víc středovější zvuk. Takovej tvrdší a agresivnější. Častěji se používá na tvrdou muziku, ale není to pravidlem.
Jinak to jestli je jedno jestli PB nebo JB... No jedno to není. Vyber si co se ti bude víc líbit. Jestli jsi amatér tak ber to co ti víc padne do ruky. Předpokládám, že nebudeš kupovat Fendera za 20000,- tak když za dva, tři roky zjistíš, že ti víc vyhovuje ta druhá tak není zase takovej problém to vyměnit...
Jinak to jestli je jedno jestli PB nebo JB... No jedno to není. Vyber si co se ti bude víc líbit. Jestli jsi amatér tak ber to co ti víc padne do ruky. Předpokládám, že nebudeš kupovat Fendera za 20000,- tak když za dva, tři roky zjistíš, že ti víc vyhovuje ta druhá tak není zase takovej problém to vyměnit...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jazz rozhodně nehraju a používám Fender Jazz Bass. Myslím, že je to dostatečně univerzální basa. Jde jen o to co ti víc sedí zvukově i do ruky.
Ale jinak je to stejně jen o rukou co dokážou nebo nedokážou zahrát. Je to všechno asi takhle.
Ale jinak je to stejně jen o rukou co dokážou nebo nedokážou zahrát. Je to všechno asi takhle.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
s porovnánim např s modernama nebo heavy by v metalu "nedržela krok "Bobr píše:Jazz rozhodně nehraju a používám Fender Jazz Bass. Myslím, že je to dostatečně univerzální basa. Jde jen o to co ti víc sedí zvukově i do ruky.

takze jsem si myslel spravneCliff píše:s porovnánim např s modernama nebo heavy by v metalu "nedržela krok "Bobr píše:Jazz rozhodně nehraju a používám Fender Jazz Bass. Myslím, že je to dostatečně univerzální basa. Jde jen o to co ti víc sedí zvukově i do ruky.
No tak třeba Amrcus Miller má svuj vlastní JB....na PB jsem slap neviděl...zub182 píše:A jak na ně jde SLAP? Dík
-
little_demon
- Kontaktovat uživatele:
mno ja osobne vlastnim JB CORT, a hraju s nim rock az metal, ale jeho zvuk se mi libi a nezda se mi ze by se do tohoto stylu nejak nehodil,sice jsem si ho poridil z mladicke nerozvaznosti a dneska uz bych volil nejakou jinou basu nejspis s HB a s Hackem,ale jinak s ni spokojenej jsem
basa CORT jazzbass, struny YAMAHA, kombo HOCKE BG210, španělka STRUNAL 4655,
http://www.dehet.ic.cz
http://bandzone.cz/dehet
http://www.dehet.ic.cz
http://bandzone.cz/dehet
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Na slap bych spíš bral jazz bass, má takovej vejškovější zvuk, což se u perkusního stylu hry rozhodně neztratí. JB je mi celkově sympatičtější. Já mam snímače kombinovaně: u kobyly JB snímač a na středu PB snímač. Ještě takovej blbej dotaz: je to jen můj pocit, že HB na basu jsem viděl většinou jen aktivní?
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
taK TO JE JASNÉ, ŽE KVALITNÍ BUDE LEPŠÍ NEŽ PRUMĚRNÝ ( sry za caps se mi to nechce mazatNesst píše:Slapuje se na to normálně. Akorát to má pochopitelně trochu jinej zvuk. Každýmu se líbí něco jinýho.
Add Metal: To je blbost, že by nedržela krok. Jde akorát o odlišnou barvu tónu. Mimochodem kvalitní PB bude vždycky lepší, než průměrný modern