Alternativa k Pete Cornish G2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
OndrejCvrk

Alternativa k Pete Cornish G2

Příspěvek od OndrejCvrk »

Ahoj, potřeboval bych pomoci s výběrem vhodné a hlavně snadno dostupné alternativy k této super krabičce, jelikož se dá hůře sehnat a asi by nebyla úplně zadarmo, tak hledám něco, co by jí bylo podobné. Hledám takovýhle distortion, aby tvořil takový "tlustější" a hutnější tón i ve spojení se singly jako to dělá ten G2. Nevíte o něčem takovém? Hlavní podmínkou je nějak přijatelná cena a hlavně větší dostupnost...
OndrejCvrk

Re: Alternativa k Pete Cornish G2

napadl mě takový ProCo Rat 2 ... Co myslíte?
Máte nějaké další nápady?

hrozně hezky zní DriveGate 2, ale ten blbě seženu... a navíc za docela vysokou cenu...

Obrázek
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

co jsem se setkal s cornishovymi pedaly, tak to vzdycky byla nadhera, pravdepodobne to dokaze nekdo taky, ale uplne lacino to neda nikdo...

drazsi to sice je, ale asi bych byt tebou sel do originalu, jednak z duvodu, ze to budes mit na celej zivot a taky ze uz asi nebudes nikdy dumat jestli ten cornish nehraje opravdu lip :) ale samozrejme to chce byt si jisty tim, ze tenhle zvuk hledas...
OndrejCvrk

Určitě bych strašně rád měl buď ten G2 nebo ten drivegate, protože oba hrajou naprosto skvěle (podle ukázek)

Když vezmu ten drivegate 2:

Z tohodle zvuku jsem fakt nadšenej...

a ten G2:

Je to fakt nádhera, ale cenově jsou dost vysoko a to mě štve, Bjorn Riis z gilmourish říká, že toptone je podobný Ratu, ale moc nevím, jestli by to bylo to, co chci, musel bych to ozkoušet. Nevíš o něčem, co by bylo podobné alespoň tak nějak tomu DG2 nebo G2?
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 24.09.2012 21:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraveny odkazy na YTB videa. Stačí z odkazů použít jen ty za znakem "=" a umístit do chlívku [youtube].
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

drahy sice jsou, kdyz si to koupis, tak ti pulka lidi rekne, ze ses zblaznil, dalsich x ze jsi snob...a...par to pochopi :) ale pro svuj klid, bych sel do originalu, i kdybych na to mel rok setrit...

popravde receno po tech cornishich taky krapet pokukuju, ale ted na to neni kapital a jeste delsi cas nebude, co jsem je kde potkal, tak hrali super, pravda na vybornych aparatech a kytarach...

jinak dobry jsou ty Skreddy variace, to najdes na jejich strankach...
OndrejCvrk

Vypadá to, že budu muset šetřit, RAT se mi už tak nelíbí, když jsem ho slyšel. Takže teďka mě čeká těžké rozhodování mezi G2 a DG-2. Ten DG-2 jde ale líp sehnat, cena si myslím bude tak u obou stejné, tak uvidím, co se mi teda naskytne. Je ale fakt, že tenhle zvuk jsem si totálně zamiloval, takový hutný, úžasný zvuk!!! :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nemůžu si pomoct, ale podobný zvuk nakroutím na laciném EHX Double Muffu (nová nano verze), v double módu. A pokud jde za ním ještě LPB-1, krásně se zakulatí a ztloustne. A nebo jde za ním OD z Germanium 4 Big Muff Pi. Nevýhodou je jedině to, že nesnáší krabičky s bufferem na vstupu. Jo, a je třeba ho zapnout ne do úplně čistého zvuku, ale na hranici breakupu, což ostatně Bjorn pro dosažení Gilmourova zvuku doporučuje.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A nebo jinak ...
Házel jsi sem video Dave Kilminstera. Hyenik hodil na Pedalboardy tenhle link:
http://www.premierguitar.com/Magazine/I ... 7&#gallery
Na str. 7 je PB DK z The Wall Live Tour. Je tam Suhr Riot. Pokud nechceš investovat do originálu, klon snad dělá Joyo v nové sérii efektů. Který to je, najdeš na YT, je tam dost ukázek. Link na webový obchod tu někde nedávno házel taky hyenik, hledej, chceš-li.
Edit: Šetřím ti práci ...
http://www.tmart.com/JOYO-JF34-Distorti ... 45109.html
OndrejCvrk

Díky Fořte, když jsem se kouknul na tu cenu toho Suhru Riota, tak jsem myslel, že mi vypadnou oči :D Cena je zase přes bůra :) Jak jsem tak koukal na ten Joyo, tak zní docela podobně jako ten Suhr, ale nevím, jestli jim mám věřit, protože jsem pár Joyo vyzkoušel a moc mě to nenadchlo.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
OndrejCvrk

je škoda, že to moc nepoznám, když se na to hrají takovéhle věci, ale zdá se mi, že Joyo je krapet agresivnější než originál. Potřeboval bych si na to zahrát s vlastními věcmi, takže ho možná na zkoušku koupím a uvidím, jestli se mi bude líbit...

Nedělá se nějaká kopie/klon toho TopTone DG-2 ?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

OndrejCvrk píše: Nedělá se nějaká kopie/klon toho TopTone DG-2 ?
Na ten si hral?
Krabicky stejne musis zkouset osobne, ukazky jsou jenom priblizne urceni smeru.
Navic nemas prsty tech lidi co se ti libi jejich ukazky. Takze je lepsi byt zklamany za litr nez za pet.
Hutny a zaroven citelny zvuk chce skoro kazdy kytarista a zadne zazracne reseni zatim za tech 50let nebo kolik objeveno nebylo. Budes muset zacit hledat a zkouset ;)

edit: ted jsem si pustil tu killmister ukazku a jenom jsem se jizlive zaslebil. Ceka te jeste dlouha cesta, protoze byt nadseny z ukazky nahrane fotakem (nebo kamerou), to chce hodne velky entuziasmus :)
To totiz s realnym zvukem nema spolecneho temer nic a tim padem se sance na zklamani nebezpecne zvysuje...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
OndrejCvrk

Koukám na ukázky a hrozně se mi zalíbil ten DG-2 (bjorn riis z gilmourish.com ukázka). Jinak Kilminstera jsem s Rogerem Watersem viděl i na živo a ten zvuk byl docela srací. Vím, že mi řeknete, že je to aparátem, kytarou, snímači, rukama, ale vím, že chci zvuk podobný těmto. Big Muff je oproti těmto trošku jiný než DG-2. Chtěl bych zkusit navíc něco trošku jiného než ten L. Big Muff, prostě mi leží v hlavě ten G2 a DG2.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“