lakování kytary

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Mastr

Re: lakování kytary

Příspěvek od Mastr »

mám to namořené cca 2 dny :D. Btw ozvi se tež někdy ty joudo. Na FB nechodíš a číslo na tebe není funčkční. Pošli nějaký kontakt.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Zkoušel někdo lehce natónovat bezbarvej PU lak, aby sice měl barvu, ale zůstal poloprůhlednej a bylo pod ním vidět dřevo něco jak na telatech butterscotch?
Čím?
Dawe82

Příspěvek od Dawe82 »

Na drevo ne ale na modelech a autech so pouzivaj tzv. Candy barvy coz je pruhledna barva.. Delaj se ruzny zakladni odstiny a da se to v pohode michat.. Mysli ze pokud by si to naredil s pruhlednym lakem stacila by ti jedna pidiplechovka revellky (clear) za cca 50kc
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Dík. A máš to vyzkoušený v praxi aby se to mezi sebou nepopralo? Mám strach aby to nedělalo nějakou neplechu :roll:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Do PU laků MILESI prodávaj i jejich barvítka. Sytost barvy záleží na množství barvítka, co do toho laku přidáš. http://www.psr-milesi.cz/produkty/pro-v ... /barvitka/
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Dawe82

Příspěvek od Dawe82 »

Se syntetikou se to nepere to odskouseny mam.. Urcite bych tim jen obarvil lak samotny to bude moc syty.. Ztmavit si to muzes vetsim mnozstvim vrstev... Dal by se tim udelat i zajimavej sunburnst..
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Ma nekdo zkusenosti se sundavanim laku louhem?
baxa

Příspěvek od baxa »

ja jsem si lakoval tele tak ze jsem ho povesil v garazi za hladu do volneho prostoru, telo co jsem lakoval bylo odrbani smirklem a krk + veci co nemely byt byli vymaskovany. Pak jsem na to z kompresoru strikal 26 jemnych vrstvicek nitrolaku. leskne se to paradne a prach tam nemam... dobra by mohla byt taky sintetika protoze se rozleje a zacely povrch ne?
kmensik
Rádce

Odlakování kytary

Příspěvek od kmensik »

Z druhé ruky jsem koupil vysněnou Ibanez S470 s ZR a ZPS, jen 7 let starou, leč původní majitel byl nespokojený s barvou, asi i s pražci a elektronikou, tak ji přestříkal, pilníkem nadělal rýhy v hmatníku, a sem tam něco poupravil ve stylu Pat a Mat.
Po rozebrání, povinné očistě a hodinách trhání vlasů, jak může být někdo ke kytaře takové hovado, jsem se rozhodl odstranit přestřik. Pod měkkou červenohnědou metalízou měla být barva Ice Blue. Tušil jsem, že správný kutil před lakováním vše dobře ošmirgloval, což prosvítalo i přes lak (na fotkách to není vidět, skutečnost byla smutná). Navíc poupravil i jinak krásnou hranu těla, asi tam byla ťuknutá.
Vyzkoušel jsem osvědčené ředidlo U6002 a těkavý odstraňovač nátěrů, šlo to obojím, původní vrsty PU nebo PES zůstaly téměř nedotčeny. Teď přemýšlím jak dál.
http://kmensik.rajce.idnes.cz/Ibanez_S_470
Obrázek
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Kmensik: Jen ze zvědavosti, na kolik Tě v tomto stavu vyšla? O co se kdo pokoušel na tom hmatníku, to mi není jasný
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

4,8 (s kufrem, který taky za moc nestojí). Ale je to srdcovka.
Pražce jsem zakulatil a vyleštil, hmatník budu přebrušovat až při komplet přepražcování, jestli někdy bude.
Největší problém je vylomené pouzdro na trn tremola. Zrovna kolmo na tu díru probíhá díra na káblíky od snímačů. Mezi těma dírama jsou tak 4mm, a dřevo se promáčklo dovnitř. Konstrukční chyba. Docela velký kus mezi tremolem a snímačem je od toho naprasklý. Zatím jsem tam vlepil dýhu, aby byla pouzdra natěsno.
Teď chci najít nějakou místní míchárnu autolaků, kde by mi namíchali plechovičku metly na retuše. Nevíte o něčem?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

J.J. píše:O co se kdo pokoušel na tom hmatníku, to mi není jasný
Tipoval bych že si původní majitel přebrušoval pražce a nepoužil izolepu když jim neupraveným pilníkem dělal nové kulaté korunky.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Původní majitel to piloval hruběji, než já piluju nůž na sekačce. Zajel přes půl milimetru hluboko, a pražce byly zboku hodně rýhované. Trošku jsem to vylepšil, i s tělem jsem pohnul, viz rajče. Dnes jsem zkoumal laky na nehty, jestli nenajdu podobnou metalízu. Divně na mě v drogerii koukali. Nechám to tak.
milius123

Příspěvek od milius123 »

Zdravím , potřebuji vědět jelikož sem si koupil elektriku Fendera v černé barvě jestli když mam na laku odřeniny můžu nanést normální lak na dřevo či předešlý lak... můj kámoš taky kytarista říkal že budu potřebovat ,, rezonanční sprej,, jenže to se mi nechce kupovat... mam odřeniny jen na povrchu jak kdybych to přejel hrubým šmirglem, škrábance jsou po předchozím majiteli co kytarou pět let mlátil manželku která asi byla taky dost hrubá řekl bych... problém je že to mam nad kobylkou kolečko o průměru 5 cm a za kobylkou ovál o délce 12 cm a o šířce 4 cm.... můžu nanést jen sprej na dřevo ??? :?
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Obrázek
.
.
.
nemuzes

EDIT: Hod sem fotku.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak jestli chceš toho Fendera znehodnotit, tak můžeš. Jestli jsou škrábance na povrchu, tak by to asi chtělo spíš přeleštit.
trabbi

Příspěvek od trabbi »

Čus lidi, plánuju si na svou Jazz Bass " stříknout " ( postup popisovat nemusíte ) vlajku Británie. Přední strana je jasná, ale nevím si rady s tou zadní. Chci, aby ty červený pruhy přecházely na zadní stranu a tam dostracena.. Jak to mám udělat?
Hudba je jen taková, jakou ji vnímáš..
.: Aria SB-404/5 .: Sounder FB-JB .: Cordial CSI 9 RP Silent .: Kustom KBA16 .: Superlux HD662F
http://bandzone.cz/fan/trabbi
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Viděl bych to něco jako sunburst, ale obráceně. Sunburst se dá dělat přes menší šablonu těla, kterou umístíš nad kytaru a stříkáš pod nějakým úhlem.
karel kudrna

Příspěvek od karel kudrna »

Viděl bych to olepit do tvaru vlajky a nedostříknout...hned vlhký odlepit nechat doschnout , jemně přebrousit 600 až 1000 šmirglem pod vodu ale na sucho a zajistit bezbarvým lakem. jemné probroušení neva, zvýší to efekt ztracena. rozhodně bych si to ale nanečisto zkusil třeba na kusu lamina.
danekdj

Příspěvek od danekdj »

Zdravím :D
Bylo mi líto zakládat nové téma po tom co se to tu tolikrát řešilo, ale
potřeboval bych poradit.

Plánuju koupit kytaru FENDER Standard Stratocaster RW AW.
A rád bych si ji nechal od někoho přebarvit/ přelakovat, netuším jestli bych byl schopnej tohle udělat sám,
ale tady těžko říct. Normálně vím že by se neměla patlat jen tak nějaká barva... Právě proto bych chtěl poradit, ale netuším jak i s normálníma barvama na kytaru něco takového udělat :( případně kdo tuto práci dělá :wink:

http://www.paris1974.com/project/video- ... paris-2012

http://www.paris1974.com/artwork
Epiphone Explorer (mnou upravený), Ibanez V205SECE-NT, Vintage SX stratocaster, Epiphone Dot CH, Marshall AVT150, Epiphone bass
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“