Fender Stratocaster - otázky

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
lunchie

Re: Fender Stratocaster - otázky

Příspěvek od lunchie »

souhlas s Kinxem, edge pro, co mam na rg2550 - zadny konce strihat nemusis a vymena strun zabere stejne jako na kytare s pevnou kobylkou ...
grock

Příspěvek od grock »

lunchie píše:souhlas s Kinxem, edge pro, co mam na rg2550 - zadny konce strihat nemusis a vymena strun zabere stejne jako na kytare s pevnou kobylkou ...
?
Na pevné strčím strunu do struníku a kolíku a zatočím s ním.
Na FR jsem musel vyndat imbus nebo páku s imbusem na konci, povolit zámky na kobylce, pak na krku, tím si rozladil i vedlejší strunu, zastrčil strunu do kolíku a kobylky,zas imbus a utáhnout na kobylce, zatočit kolíkem, naladit i vedlejší strunu, utáhnout zámek na krku, čímž si obě struny opět rozladit, znovu doladit obě...

To ti připadá stejné? ?

A když si vzpomenu,jak to bylo fajn, když mi při vytahování struny z kobylky vyskočil i ten kvádřík, co ji zamyká a já se plazil po podlaze a hledal..Když se to stane třeba na plese, stojí nastoupení maturanti na place a čekají na objednaný song, to jsou vteřiny věčností. Na pevné kobylce nouzově lze dohrát i bez struny, na vintage kobylce rychle vyměnit a minutu mluvit , ale s FR bych si do toho bez záložní kytary netroufl. To bych si připadal jako......větší amatér než snad jsem :wink:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

grock> edge pro -> je pravda, potrebujes imbus na povoleni zamku, nic nemusis ucvakavat, zastrcis strunu a pak doladis tu ktera je sousedni ve stejnym zamku. operace zabere o chvili dele nez na pevne kobylce, pac musis doladit 2 struny misto jedne a povolit/utahnout zamek ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja to mel jeste zjednodusene tim, ze jsem mel vibrato serizeny jako jednozvratne. ale ten problem s ladenim je snad u vsech obouzvratnych vibrat ne? :) nicmene vyskakujici kvadrik me nastesti nepotkal, celkove na to mam jen pekny vzpominky :) pokud nepocitam jasny nevyhody zamykacich systemu, jako nemoznost preladovani a o neco slozitejsi proces serizeni oktav...
grock

Příspěvek od grock »

..o něco horší seřizování oktáv...a o něco horší zvuk! Na čistém to bude vždy znát! Já reagoval na tvrzení, že výměna struny na FR je stejná jako na pevné kobylce. To je na Nedůvěryhodný žvanil :wink: . Nic ve zlým, o život samozřejmě nejde, ale kdyby se otázka obrátila- znáte HORŠÍ (z důvodu pracnosti) systém než FR? Já ne.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Sam5706

Příspěvek od Sam5706 »

Zdravím mám Fendera Stratocastera (rok výroby 1998, Made In Mexiko) a mám takový "problém". Když na něj namontuji vibrapáku a zatáhnu aby to vibrovalo, tak se kobylka jaksi naklání směrem ke snímačům. Je to v pořádku nebo ne ?
Apollo DWR 1200
Marshall MG10CD
DigiTech Hot Head
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak jak to popisuješ, to vypadá jako normální funkce tohoto zařízení. Jak by sis jinak představoval, aby to fungovalo? Máš tu kobylku zavěšenou na 6 mírně povolených vrutech procházejících skrz ni, nebo novější model s "břity" na 2 šroubech, jako třeba u Floyd Rose systému?
Sam5706

Příspěvek od Sam5706 »

Mám na šesti šroubech. Mě to přišlo divný protože kamarád má kopii u které se mu kobylka neviklá.
Apollo DWR 1200
Marshall MG10CD
DigiTech Hot Head
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

A není ono "viklání" hlavní funkce tremola? Co po tom chceš? Aby si tam dal páku a ono se to ani nehlo?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Sam5706

Příspěvek od Sam5706 »

no jo :D to mi nedošlo. díky
Apollo DWR 1200
Marshall MG10CD
DigiTech Hot Head
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Co říkáte na mexickou produkci- konkrétně jde o rok 1996. Je lepší než současná nebo ne?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

je to samozrejme o konkretnich kusech, ale me prije kvalitativne soucasna mexicka produkce lepsi nez ta starsi. uz jenom kvuli materialum (topol vs olse).
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Díky za názor. Kus od kusu samozřejmě a kromě dřeva jak je na tom třeba hardware?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

HW mi prijde kvalitativne furt stejny, tj v pohode. snimace nikdy nebyly zadne terno, ale na tech novejsich modelech se myslim taky trochu zlepsily.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ještě se zeptám jak je na tom ta série Highway One je už taky vyráběná v Americe, ne? Má smysl a nebo je na tom podobně jako Mexico? Pořád bude hoodně záležet kus od kusu?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je vyráběná v USA, ale není problém najít lepší mexikánce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Díky za info :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

s tema lepsima mexikancema bych to az tak ruzove nevidel. je ale pravda, ze je to nejlevnejsi US serie a tudiz tam byva vetsi vyskyt zmetku (tim mam na mysli treba blbe navrtany krk a podobne)...
snimace nejsou zadna slava, ale porad je to lepsi nez mexicky standard (skoro vsechno je ale lepsi nez mexicky standard...).

nedavno jsem treba videl na american special stratu tak mizerne navrtanou diru pro paku od vibrata, ze temer neslo pouzit.
baxa

Příspěvek od baxa »

ahoj, mam v planu koupit njakeho pekneho US made strata tak bych se chtel zeptat jestli nekdo mate zkusenosti s modelem american delux 2010. Libi se me ten prepinac S-1 ale nevim jak moc dobre to je.... kytaru budu peclive zkouset ale hlavne bych chtel vedet jestli treba nemate nejak dlouhodobejsi zkusenosti - vydrz toho prepinace (nevypada zrovna robustne) jaky moc je to rozdil.... jake je zapojeni (kdyz ho zmacknu ktera volba co znamena)... :D jaka je tahle kytara ve srovnani s radou USA standard a USA special a vubec co si o tehle kytare myslite....
grock

Příspěvek od grock »

Já bych se v USA krámě pídil po použitých, novou si můžu koupit i v CR a kdykoliv. Tady bys měl výhodu výběru a vyzkoušení jakou doma nemáš...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“