Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
FLAMING.RECORDS

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Příspěvek od FLAMING.RECORDS »

Zdar lidi, nejsem nějaký profko zpěvák, ale názory se šiknou vždycky a když ne talent, tak zbytek se dá dopilovat, když má člověk hlas a sluch :-)

http://soundcloud.com/daemonrecords/hea ... -2/s-qgxp9

Co jsem se díval do této sekce, tak se mi líbí vše, ukázky super i kritika skvělá.

Budu rád za každý názor a radu.

INFO:

Skladba je kryt. Nahrával jsem vokál na zátah asi čtyrykrát po sobě celou písničku a potom vybral nejlepší sekce . Takže v podstatě žádný livko, ale ani ne studio. Efekty jako, mono-delay-cloner, EQ, maximizer, mám slabý signál, něco jsem spálil na tom micu :-D , Dynamika, jo a deesser. Je to přes JTS dynamický mic za 700žvejkaček, cenu píšu, protože né, že by to někoho zajímalo, ale jsem moc líný se teď podívat co je to za model :lol: Tak si to podle ceny snad najdete :-)

Díky za vše, zdravím vše co mají rádi hudbu ;-) :!: :!:

Upraveno 6.10 v 17:10
http://snd.sc/OJXEDb

kratší, víckrát nahrané, upravené.
Díky :-)
Naposledy upravil(a) FLAMING.RECORDS dne 6.10.2012 18:09, celkem upraveno 2 x.
FLAMING.RECORDS

Link aktualizován, už to poběží :-)

JTS TX-8 mic.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Zní mi to velmi dobře k tomu songu. Takový tenčí středovější ale sedne to tam velice dobře. Jediný co mi vadí je že je celej track taková rovina přelimitovaná. Zpěv má energii a šťávu.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Jooo, takový ZZTop v moderním hávu!! :D
Upřimně ... líbí se mi to.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
FLAMING.RECORDS

Děkuju za vaše názory, moc. Časem jsem dám i něco víc až budu mít po škole čas nahrávat, spíš mi vrtá hlavou co :D

Jo a pupack, poslouchal jsem ten tvůj track. Je to i můj šálek kaffe a moc příjemě se mi to poslouchá.
zzbar juj, tak to bych měl zztop trochu víc prostudovat :D Slyšel jsem o nich celkem dost, bohužel ani jednu jejich písničku.

Těším se jestli tu přibude i více písniček od nových a nových lidí !!
Mnoho zdaru všem ;-)
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Začátek ve stylu "yeeaaa" mě trochu vyděsil, ale odzpíváno je to dobře ;) Samotný hudební podklad bych však trochu obarvil. Ty bicí jsou pořád dokola "ruc tuc" a přijdou mi na tom všem nejhorší (i když, možná je to jen o vkusu). Pokud jde ale o zpěv, což je v této sekci podstatné, ten je na tom nejlepší :)

Vytáhnout více kytarové sóla, udělat z toho trošku rockovější song, a je to takovej modernější ZZ Top no :)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
FLAMING.RECORDS

Díky za názor, u toho yeaah jsem to cítil sám :D , že to není ončo, ale od toho to je prostě, neudělat čistej song na 40x, ale nechat prostě chyby pro kritiku, protože čím víc se vypiluje technika naostro, tak potom není problém nikde :-) !! Je to takovej rock-popik no :)

Skladba je pouze ztažený podklad, nebyl čas ani prostředky na to nahrát svou verzi podkladu, takže zase něco jako karaoke, za což se moc omlouvám, protože to není profesionální přístup, ale jak bylo řečeno, tato sekce je hlavně o zpěvu a všem moc díky za názory :)
beaswann

Příspěvek od beaswann »

Možné smazat!
Naposledy upravil(a) beaswann dne 3.10.2012 17:36, celkem upraveno 1 x.
Mám velmi jednoduchý vkus - spokojím se vždy s tím nejlepším.¨
- O. Wilde
nefertiti101

Prosím o názor

Příspěvek od nefertiti101 »

Prosím, abyste si poslechli můj zpěv a řekli mi, zda má cenu s tím dál nějak pracovat... Od pěti lidí, co mě slyšeli na živo mám kladné názory. Bohužel mám k dispozici obyčejný mikrofon a zdí to jinak, navíc jsem to nahrávala v době, kdy jsem byla doma s nemocí, tak jsem měla čas na blbosti :D . V těch výškách jsem ještě nenašla svoji polohu, a nejspíš se zajdu poradit s učitelkou zpěvu a snad to časem půjde. Díky za každý názor.

http://ulozto.cz/x922WUh/dal-kralovnou-jsem-ja-wma
Sektor

Re: Prosím o názor

Příspěvek od Sektor »

nefertiti101 píše:Prosím, abyste si poslechli můj zpěv a řekli mi, zda má cenu s tím dál nějak pracovat... Od pěti lidí, co mě slyšeli na živo mám kladné názory. Bohužel mám k dispozici obyčejný mikrofon a zdí to jinak, navíc jsem to nahrávala v době, kdy jsem byla doma s nemocí, tak jsem měla čas na blbosti :D . V těch výškách jsem ještě nenašla svoji polohu, a nejspíš se zajdu poradit s učitelkou zpěvu a snad to časem půjde. Díky za každý názor.

Vítám tě na serveru a rovnou tě potěším. Pracovat se s tím určitě dá ;) Ze šumu mikrofonu je zřejmé, že hlas bude mírně zkreslen, ale upřímně bych si poslechl celý cover zpěv + hudba. Tam by se našla problémové místa jako jsou výšky a dalo by se to hodnotit více, než čistý zpěv, kde si člověk musí podklad spíše domýšlet, než pochytávat z pozadí nahrávky :) Možná trošku poradím, i když to bude spíše tou písní ... i k procítěným songům se občas hodí si "zařvat". O hlase to pak hodně vypoví a pomůže najít tu správnou polohu. Věřím, že s tvým hlasem a dobrým songem by se dalo dobře pracovat ... ;)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
nefertiti101

Re: Prosím o názor

Příspěvek od nefertiti101 »

Sektor píše:
nefertiti101 píše:Prosím, abyste si poslechli můj zpěv a řekli mi, zda má cenu s tím dál nějak pracovat... Od pěti lidí, co mě slyšeli na živo mám kladné názory. Bohužel mám k dispozici obyčejný mikrofon a zdí to jinak, navíc jsem to nahrávala v době, kdy jsem byla doma s nemocí, tak jsem měla čas na blbosti :D . V těch výškách jsem ještě nenašla svoji polohu, a nejspíš se zajdu poradit s učitelkou zpěvu a snad to časem půjde. Díky za každý názor.

Vítám tě na serveru a rovnou tě potěším. Pracovat se s tím určitě dá ;) Ze šumu mikrofonu je zřejmé, že hlas bude mírně zkreslen, ale upřímně bych si poslechl celý cover zpěv + hudba. Tam by se našla problémové místa jako jsou výšky a dalo by se to hodnotit více, než čistý zpěv, kde si člověk musí podklad spíše domýšlet, než pochytávat z pozadí nahrávky :) Možná trošku poradím, i když to bude spíše tou písní ... i k procítěným songům se občas hodí si "zařvat". O hlase to pak hodně vypoví a pomůže najít tu správnou polohu. Věřím, že s tvým hlasem a dobrým songem by se dalo dobře pracovat ... ;)
Děkuji, mě osobně se to prostě nelíbí ... ta písnička je tak posazená, že tam se ani tak moc neřve takže mám si najít učitelku a cvičit. Mám i jinou písničku, kde se více "řve" ale tu jsem tady radši nedávala odjakživa jsem chtěla zpívat, ale doma mi neustále tvrdili, že to neumím a že nemám šanci, tak nemám žádné sebevědomí. Před nedávnem jsem zjistila, že spousta věcí se dá naučit. Tak snad se opravdu dá, a třeba ze mě nakonec něco bude
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Ále, rodiče říkali ... polovině přátel jsem byl pro srandu, když jsem ve svých 23 letech začal hrát na kytaru, flétnu, harmoniku atd. ... a teď přemýšlím že pořídím piáno, časem saxík a do baráku bicí. Všechno jde, když se chce ;) S tím řvem jsem to nemyslel doslova, jen trošku místama přitvrdit a zesílit hlas. Ale jak jsem napsal, bez podkladu se to hodnotí vždycky trochu hůře, navíc když ten song nemám naposlouchaný, byť ho samozřejmě znám. Minimálně trochu sebevědomí máš, jinak bys zde nahrávku nedávala. Naučit se dá podle mě všechno, pokud člověk není úplně hluchej. To myslím nejsi, jen třeba neutáhneš operu. To je však zcela normální :) Z 1/2 lidí na fóru pravděpodobně nikdy nebude víc, než hráči a zpěváci pro radost. Hlavní však je, ať to člověka baví. Pokud tě zpěv baví, klidně sem naházej další věci a experimentuj ... o nic nejde. Hlavní je brát vše s nadhledem a úsměvem :)
beaswann

Příspěvek od beaswann »

Nikdo nic ke mně? :|

E: Ok, upravuji horní příspěvek, házím nový s novou nahrávkou (;
Naposledy upravil(a) beaswann dne 3.10.2012 17:36, celkem upraveno 1 x.
- O. Wilde
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

beaswann píše:Nikdo nic ke mně? :|
rád bych ohodnotil, ale nahraj něco bez originální nahrávky, takhle není co hodnotit, dohromady s tou kvalitou..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
beaswann

Příspěvek od beaswann »

Ahoj!
Hraji rytmickou kytaru v kapele, převážně jde o grunge/alternative rock/punk-rock styl (příklad: Nirvana, Alice in Chains, Pearl Jam, Rise Against, Sum 41), přemýšlíme, zda shánět zpěváka, nebo jestli bych mohl zpívat já. Bylo mi řečeno, že bych to měl minimálně zkusit, že by to nejspíš šlo, každopádně se chci zeptat vás, lidí, kteří se pohybují v branži na nějaké zhodnocení hlasu. Je mi 17, ale na 99% mám již odmutováno.

Tohle je originál skladby (on to není přímo originál, ale snažím se zpívat tenhle cover):
http://www.youtube.com/watch?v=mcXYz0gtJeM
Tady moje nahrávka (doporučuji ztlumit před 3. minutou, protože řev tenhle mikrofon (sluchátka na PC) nezvládá dobře snímat a je to tedy hodně moc nahlas!):

https://www.box.com/s/3lj4nfxqp1s0gp7h8s2y

Omlouvám se za poslední slovo, kde mi ušislyšně (očividně) uskočí hodně hlas.
Rád bych slyšel názor jak na barvu hlasu a výslovnost, tak na intonaci.

Díky moc,
Beaswann.
- O. Wilde
martincihak

Příspěvek od martincihak »

beaswann píše:Ahoj!
Hraji rytmickou kytaru v kapele, převážně jde o grunge/alternative rock/punk-rock styl (příklad: Nirvana, Alice in Chains, Pearl Jam, Rise Against, Sum 41), přemýšlíme, zda shánět zpěváka, nebo jestli bych mohl zpívat já. Bylo mi řečeno, že bych to měl minimálně zkusit, že by to nejspíš šlo, každopádně se chci zeptat vás, lidí, kteří se pohybují v branži na nějaké zhodnocení hlasu. Je mi 17, ale na 99% mám již odmutováno.

Tohle je originál skladby (on to není přímo originál, ale snažím se zpívat tenhle cover):
http://www.youtube.com/watch?v=mcXYz0gtJeM
Tady moje nahrávka (doporučuji ztlumit před 3. minutou, protože řev tenhle mikrofon (sluchátka na PC) nezvládá dobře snímat a je to tedy hodně moc nahlas!):

https://www.box.com/s/3lj4nfxqp1s0gp7h8s2y

Omlouvám se za poslední slovo, kde mi ušislyšně (očividně) uskočí hodně hlas.
Rád bych slyšel názor jak na barvu hlasu a výslovnost, tak na intonaci.

Díky moc,
Beaswann.
Ahoj,
prosím omluv mou reakci, ale je pravda, že jsem se místama i dosti zasmál. Nechci žádným způsobem klamat tvé iluze, ale tento příspěvek se ti moc nepovedl, hlavně v tom závěru, tam to je fakt síla. Mám taky dost písniček, na který nestačím. Ale pokud jsem soudný, tak je nikde neprezentuju a hezky v tichoučku tyto písně uklidím někam do šuplete a vrátím se k nim až .... někdy.

Asi nemá úplně smysl tady mluvit o chybách, které celý song provázely. Intonace, frázování, rytmika, dýchání apod. Vše je tak nějak jinde =o)

Nebudu ti ani říkat, jestli má cenu pokračovat, protože to nepoznám, ale dle mého názoru...s tímto přednesem asi diru do světa neuděláš. Pokud tě zpívat baví, tak zpívej a trénuj a jestli sám nepoznáš ty chyby, tak radši zpívej jen sám pro sebe.

Můj názor a přeber si ho jak chceš. Není to myšleno zle, jen se snažím o upřímnost, neboť sám jsem vděčný za kritiku a ne za chlácholání od známých, že to je fajn. Ahoj, M.
Minikombo - Roland Micro CUBE
Elektrická kytara - Ibanez Les Paul '76 (made in Japan)
Elektroakustická kytara - Walden O550CE
Mikrofon - Shure C606
Externí zvuková karta - M-Audio fast track MK II
Uzavřená sluchátka - SUPERLUX HD-660
martincihak

FLAMING.RECORDS píše:Zdar lidi, nejsem nějaký profko zpěvák, ale názory se šiknou vždycky a když ne talent, tak zbytek se dá dopilovat, když má člověk hlas a sluch :-)

http://soundcloud.com/daemonrecords/hea ... -2/s-qgxp9

Co jsem se díval do této sekce, tak se mi líbí vše, ukázky super i kritika skvělá.

Budu rád za každý názor a radu.

INFO:

Skladba je kryt. Nahrával jsem vokál na zátah asi čtyrykrát po sobě celou písničku a potom vybral nejlepší sekce . Takže v podstatě žádný livko, ale ani ne studio. Efekty jako, mono-delay-cloner, EQ, maximizer, mám slabý signál, něco jsem spálil na tom micu :-D , Dynamika, jo a deesser. Je to přes JTS dynamický mic za 700žvejkaček, cenu píšu, protože né, že by to někoho zajímalo, ale jsem moc líný se teď podívat co je to za model :lol: Tak si to podle ceny snad najdete :-)

Díky za vše, zdravím vše co mají rádi hudbu ;-) :!: :!:
Ahoj,
u tvého přednesu jsem se doslova bavil =o) má to šťávu a energii. Už jsem to poslouchal dřív, ale nějak jsem opomenul zde prezentovat své názory. Takže za mě palec nahoru.

A zeptám se...kde jsi sebral takhle kvalitní backtrack??? Scháním taky něco, že bych si jen zpíval...
Mikrofon - Shure C606
beaswann

Příspěvek od beaswann »

martincihak píše: Ahoj,
prosím omluv mou reakci, ale je pravda, že jsem se místama i dosti zasmál. Nechci žádným způsobem klamat tvé iluze, ale tento příspěvek se ti moc nepovedl, hlavně v tom závěru, tam to je fakt síla. Mám taky dost písniček, na který nestačím. Ale pokud jsem soudný, tak je nikde neprezentuju a hezky v tichoučku tyto písně uklidím někam do šuplete a vrátím se k nim až .... někdy.

Asi nemá úplně smysl tady mluvit o chybách, které celý song provázely. Intonace, frázování, rytmika, dýchání apod. Vše je tak nějak jinde =o)

Nebudu ti ani říkat, jestli má cenu pokračovat, protože to nepoznám, ale dle mého názoru...s tímto přednesem asi diru do světa neuděláš. Pokud tě zpívat baví, tak zpívej a trénuj a jestli sám nepoznáš ty chyby, tak radši zpívej jen sám pro sebe.

Můj názor a přeber si ho jak chceš. Není to myšleno zle, jen se snažím o upřímnost, neboť sám jsem vděčný za kritiku a ne za chlácholání od známých, že to je fajn. Ahoj, M.
Docela mne to mrzí, šel jsem s par ukázkami za studentem konzervatoře a zároveň člověkem, který se muzikou živí a tvrdil, že s trochou práce by se s mým hlasem dalo dobře pracovat na tenhle styl a teď takováhle pecka.. No nic, minimálně pár songů ještě zkusím a kdyžtak s tím pak holt seknu.. :|
- O. Wilde
martincihak

beaswann píše: Docela mne to mrzí, šel jsem s par ukázkami za studentem konzervatoře a zároveň člověkem, který se muzikou živí a tvrdil, že s trochou práce by se s mým hlasem dalo dobře pracovat na tenhle styl a teď takováhle pecka.. No nic, minimálně pár songů ještě zkusím a kdyžtak s tím pak holt seknu.. :|
Jestli se ti líbí Nirvana, tak tam je v celku vidět pokrok zpěváka ve zpěvu. Jeho začátky byly otřesné a kam to dotáhl. Nechtěl jsem se tě dotknout.

A zeptám se tě:
Tobě se ten tvůj přednes takhle líbí? Šel bys na takovou kapelu?...já bych nešel ani na sebe, jestli tě můžu uklidnit :D. Uvědom si, že internet je plnej všeználků a všeumů. Tady jsou pouze rady a názory ve finále je to stejně jen vše na tobě, jak se rozhodneš.
Mikrofon - Shure C606
beaswann

Příspěvek od beaswann »

Rozhodně bych nešel na kapelu, která by hrála každou písničku takhle. Nirvanu zbožňuju, chtěl jsem se ubírat tím stylem a v pokrok doufám, protože když už jsem s tím začal, tak s tím nechci hned seknout..

Přednes (můj) mi přijde ucházející v prvních 3 minutách (je tam samozřejmě na čem pracovat! hodně!), "řvaní" jsem doteď netrénoval a měl jsem chuť si to zkusit, mám pocit, že je to dost zlé, každopádně by se to určitě mohlo dát vypilovat. Chtěl jsem do toho dát víc emoce než techniku a nakonec, jak čtu, to vyznělo spíš směšně, to je to co mě mrzí.

Ale na druhou stranu, když jsi to řekl tak upřímně, tak spíš začínám přemýšlet, jestli nemám nasazené ego moc vysoko a neslyším tam něco, co tam prostě není..
- O. Wilde
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“