Jaguar Blacktop HH
Pravidla fóra
Jaguar Blacktop HH
Zdravím všechny!
Už dlouho plánuji koupi SG, ale i při výhodných cenách, které teď panují (cca 23 tis) to pořád není moc reálné. Nedávno jsem ale narazil na sadu Blacktop od Fendera. Ačkoliv to je Mexico, vypadají dobře, otázka ale je, jak to je se zvukem. Protože na netu je na můj vkus málo ukázek - a to i na Andertons.
Zajímalo mě, jestli se ta olše u Blacktop Jaguar může vůbec přiblížit tomu "oomph" co má SG z mahagonu. Jak vlastně zní takový ten hard rock. Většina videí je high gain nebo clean.
Pokud máte nějaké zkušenosti s Jaguarem Blacktop HH, mohli byste se o ně podělit?
Díky,
Petr
Už dlouho plánuji koupi SG, ale i při výhodných cenách, které teď panují (cca 23 tis) to pořád není moc reálné. Nedávno jsem ale narazil na sadu Blacktop od Fendera. Ačkoliv to je Mexico, vypadají dobře, otázka ale je, jak to je se zvukem. Protože na netu je na můj vkus málo ukázek - a to i na Andertons.
Zajímalo mě, jestli se ta olše u Blacktop Jaguar může vůbec přiblížit tomu "oomph" co má SG z mahagonu. Jak vlastně zní takový ten hard rock. Většina videí je high gain nebo clean.
Pokud máte nějaké zkušenosti s Jaguarem Blacktop HH, mohli byste se o ně podělit?
Díky,
Petr
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Jaguar Blacktop HH
Sice tu ta kytara nemá vlastní téma, ale netvrď mi, že jsi před založením threadu zkoušel hledat...
search.php?keywords=jaguar+blacktop&ter ... mit=Hledat
search.php?keywords=jaguar+blacktop&ter ... mit=Hledat
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Já Ti nevím Karle, ale ten olšový Fender nebude hrat nikdy tak jako SG. Dřevo, snímače, krk, hmatník... S takovým rozpočtem jde myslím sehnat parádní USA SG a ne nějaké mexické buhvíjkhrající poleno...
- Alternátor
Pokud chceš kytaru, která bude znít jako SG, kup SG. Pokoušet se ho nahradit zrovna tímhle je pěkná pitomost. Jak už bylo řečeno, jiný materiály, snímače atd. Tady taky záleží na tom, jestli chceš kytaru novou, nebo bazar. Eventuelně by ti mohla stačit nějaká kopie SG s případným upgradem snímačů, ale tady zas nevím, jak až moc toužíš po kytaře nesoucí honosný logo (Gibson, Fender...). Jo a jinak, tohle můžeš mít za skoro stejný prachy, jako toho Blacktopa http://www.hudebniraj.cz/kytary/elektri ... cial-faded .
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Regular John
A kolik do toho chceš investovat? Cena 23 tisíc za nový Standard je IMHO dost dobrá, když si vezmeš, že před pár lety ty kytary stály kolem 40 tisíc. Na bazaru se ta kytara dá sehnat od 17 tisíc...
Jinak nemyslím si, že volit Blacktop od Fenderu je zrovna pitomost, ale zrovna jaguár je takový docela specifický (kratší menzura, jiný krk), zkus omrknout i Tele Blacktop.
http://www.youtube.com/watch?v=T3SrVJNbizg
Jinak nemyslím si, že volit Blacktop od Fenderu je zrovna pitomost, ale zrovna jaguár je takový docela specifický (kratší menzura, jiný krk), zkus omrknout i Tele Blacktop.
http://www.youtube.com/watch?v=T3SrVJNbizg
- Alternátor
Nevím no, ta kytara je úplně jiná, než SG. Tím samozřejmě neříkám, že ten Jaguár hraje špatně. Jen nahrazovat jím SG mi doopravdy jako pitomost příjde. Stejně jako třeba superstratem Les Paula zvukově taky nenahradíš, přestože obojí má HB, ale jiný materiály, konstrukce, snímače, elektronika...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Regular John
To mi nemusíš vysvětlovat, mám doma jak jaguára tak SG
Ty blacktop kytary mi ale příjdou docela podobně uřvané jak SG. Je ale jasné, že to nemůže znít úplně stejně
- Alternátor
Taky dost záleží, do jakýho aparátu se to píchne. V Marshallu MG mi zněl Explorer úplně stejně, jako Fokus Les Paul
. Ale víš co, když chce SG s rozpočtem okolo 13-14, tak nevím, proč vůbec řešit nějakou alternativu, když za ty prachy se sežene nový Special Faded SG. Měl jsem ho v ruce a hrálo to moc pěkně, kór za ty prachy. Podotýkám, že verze s palisandrovým hmatníkem, pečenej javor jsem nezkoušel.
Názory jsem pochopitelně našel, ale tenhle můj dotaz byl takový celkem konkrétní, protože nikoho jiného by porovnání s SG nenapadlo
Díky za ohlasy, chuť na Jaguara mne beztak už přešla.
Díky za ohlasy, chuť na Jaguara mne beztak už přešla.