Jaký efekt do racku?
Pravidla fóra
Jaký efekt do racku?
Ahoj jaký je vhodný efekt do racku pro použiití s lampovým preampem Piranha pro styl rock. Muj vysněnej je Gmajor2 ale zatím na něj není tak nějakou levnější alternativu jako MX 200 MX 400 nebo midiverb4? nebo uplně něco jiného...
Díky Pavel
Díky Pavel
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Jaký efekt do racku?
A co si představuješ, že by ten efekt pro styl rock měl umět?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No zkreslení mám řešené tou piranhou, ale potřeboval bych něco jako hall, chorus, delay, a podobně... ale nevím na ten TC Gmajor2 nemám ten starší tu někdo pomluvil
tak nevím... do čeho z levnějších jít.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Někdo vždycky bude něco pomlouvat. Koukal bych na bazaru po G-Majorech, Digitechu DSP1101 nebo starších Line6.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
mx400 nejsou rychlíci v přepínání, prostě se moc nepočítá, že se bude pořád přepínat v kytarovým racku, jejich typická aplikace je přeci jen u zvukaře, rychlost přepínání je závislá na použité konfiguraci a typu reverbu. Otázkou je cena, protože ho zase o tolik levněji než G-major 2 neseženeš, ten se dá sehnat zánovní tak za 8. G-major 2 není žádná revoluce, efekty jsou takové normální, ale kombinuješ víc věcí najednou - eq, ladičku, šumovou bránu (nastavitelnou pro čistej a zkreslenej jinak, což bys samostatnou těžko dělal), delaye, pitch, comp, chorusy a reverby - což u MX400 dohromady nedáš, to je hlavně reverb, max + další efekty jako delay, chorus nebo flanger. Prostě je primárně určen ke zvukaři a ne jako jediný efekt do kytarového racku - ale dobrou službu by ti udělal, kdyby tvůj rack měl mít efektů víc a tenhle bys měl třeba jen na delay + reverb.
Pokud chceš jen jeden efekťák, je G-major2 nebo GSP1101 lepší volbou. Samozřejmě třeba i Line6 Pod HD pro nebo další, ale to jsme v jinejch penězích.
G-major 2 jsem měl, není to žádný zázrak, ale spolehlivý dělník, nezaznamenal jsem spolehlivostní problémy jako u jedničky... U GSP1101 nebo POD HD Pro může být výhoda v možném čtyřdrátovém zapojení, kdy oba (a další) umí poskytnout modely krabiček před preamp, ten dáš do smyčky efekťáku a reverby a delaye jsou až za preampem. Tohle G-major neumí, ten je typicky za preamp a o modelingu krabiček si může nechat zdát. Btw. jak GSP1101 tak G-major 2 jsou z roku 2008, cenově se prodávaní na bazaru zhruba podobně...
Ale zase mne trochu začal G-major 2 nudit, že ty reverby byly takový... normální... tak jsem to prodal a na delay a reverby mám v kytarovým racku mj. 2x uliho V-Verby, který reverby uměj naprosto skvěle a jedou na 96kHz, což je cítit...
Pokud chceš jen jeden efekťák, je G-major2 nebo GSP1101 lepší volbou. Samozřejmě třeba i Line6 Pod HD pro nebo další, ale to jsme v jinejch penězích.
G-major 2 jsem měl, není to žádný zázrak, ale spolehlivý dělník, nezaznamenal jsem spolehlivostní problémy jako u jedničky... U GSP1101 nebo POD HD Pro může být výhoda v možném čtyřdrátovém zapojení, kdy oba (a další) umí poskytnout modely krabiček před preamp, ten dáš do smyčky efekťáku a reverby a delaye jsou až za preampem. Tohle G-major neumí, ten je typicky za preamp a o modelingu krabiček si může nechat zdát. Btw. jak GSP1101 tak G-major 2 jsou z roku 2008, cenově se prodávaní na bazaru zhruba podobně...
Ale zase mne trochu začal G-major 2 nudit, že ty reverby byly takový... normální... tak jsem to prodal a na delay a reverby mám v kytarovým racku mj. 2x uliho V-Verby, který reverby uměj naprosto skvěle a jedou na 96kHz, což je cítit...
díky moc četl jsem na ten DIgitech GSP1101 i recenze vypadá velmi zajímavě asi si na něj počkám na bazaru až se objeví...
díky za rady
Re: Cybermuff , zcela vyčerpávající jako vždy
Když se podíváš na to kytarové hřiště, v relaci do 15000kč stejně nikdo nic jiného ani nepoužívá - osvědčené a spolehlivé věci dál už nikdo neřeší !!!
Jsou i relativně levnější, ( http://www.youtube.com/watch?v=lf4mizXA-sw ) atd..., ale zase nemaj NoiseGate, bez kterého se neobejdeš s HiGainem, nebo jiné pořebné funkce. Takže je lepší si počkat a došetřit nějakou tu kačku. Taky jsem si pořídil jen Delay dd3 na kterej jsem hrál tři roky, abych měl něco na solo než jsem došetřil na kompletní sestavu do racku.
Když se podíváš na to kytarové hřiště, v relaci do 15000kč stejně nikdo nic jiného ani nepoužívá - osvědčené a spolehlivé věci dál už nikdo neřeší !!!
Jsou i relativně levnější, ( http://www.youtube.com/watch?v=lf4mizXA-sw ) atd..., ale zase nemaj NoiseGate, bez kterého se neobejdeš s HiGainem, nebo jiné pořebné funkce. Takže je lepší si počkat a došetřit nějakou tu kačku. Taky jsem si pořídil jen Delay dd3 na kterej jsem hrál tři roky, abych měl něco na solo než jsem došetřil na kompletní sestavu do racku.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Na ten alesis midiverb4 jsem právě koukal, asi ze začátku nebudu moc ze zvukem čarovat, ale potřebuji nějaký chorus a delay, chtěl bych aby to bylo řiditelné MIDI, abych si udělal presety s preampem...
jinak Noise Gate mám na preampu piranha... je tam nějaký ten system Hush docela to funguje s citem když si s tím trošku člověk pohraje. JInak ten digitech se mě moc líbí... ale až časem.
jinak Noise Gate mám na preampu piranha... je tam nějaký ten system Hush docela to funguje s citem když si s tím trošku člověk pohraje. JInak ten digitech se mě moc líbí... ale až časem.
Teda ne že by se v kytarovým racku Midiverb nepoužíval, koneckonců i svůj slavný chorus bere Phil Collen z Def Leppard z Midiverbu 2, jenom je Midiverb 4 už docela starej a z toho vyplývá ovlivnění zvuku malým bitovým rozlišením. Je to prostě půlka devadesátých let, jenom 18 bitů na převodnících a velmi malý procesorový výkon. Budeš tak dost omezen co s čím v multi režimu, kdy budeš chtít víc efektů najednou, pojede. Přesněji ty multi režimy jsou tyto:
Delay->Real Room, Chorus->Real Room, Flange->Real Room, Leslie->Room, Real Room->Flange, Chorus->Delay->Room, Flange->Delay->Room
Nejtypičtějším pro kytaru je asi chorus-> delay ->room, ale jelikož na plnohodnotné efekty v tomhle počtu nemá Midiverb výkon procesoru, jsou použity ořezané verze, takže mono delay, ořezaný reverb jako room atp. Dá se s tím chvíli žít, ale cena, za kterou to koupíš, by to měla reflektovat.
Příjemné je, že u delaye to má aspoň korekce, takže se dá nastavit, aby nelezl moc do orig. signálu, u chorusu bohužel ne.
Jak vidíš z toho výpisu multi režimů, tak pokud chceš lepší reverb (alespoň Real Room), máš jenom dva efekty současně, pokud bys chtěl nejlepší, přestane to být multiefekt.
Jen tak pro porovnání: Midiverb 4 má výkon procesoru 3MIPs, obyčejný V-amp má 100MIPs.
Delay->Real Room, Chorus->Real Room, Flange->Real Room, Leslie->Room, Real Room->Flange, Chorus->Delay->Room, Flange->Delay->Room
Nejtypičtějším pro kytaru je asi chorus-> delay ->room, ale jelikož na plnohodnotné efekty v tomhle počtu nemá Midiverb výkon procesoru, jsou použity ořezané verze, takže mono delay, ořezaný reverb jako room atp. Dá se s tím chvíli žít, ale cena, za kterou to koupíš, by to měla reflektovat.
Příjemné je, že u delaye to má aspoň korekce, takže se dá nastavit, aby nelezl moc do orig. signálu, u chorusu bohužel ne.
Jak vidíš z toho výpisu multi režimů, tak pokud chceš lepší reverb (alespoň Real Room), máš jenom dva efekty současně, pokud bys chtěl nejlepší, přestane to být multiefekt.
Jen tak pro porovnání: Midiverb 4 má výkon procesoru 3MIPs, obyčejný V-amp má 100MIPs.
Zdravím tak jsem pořídil Digitech GSP1101 spolu s pedálem digitech control 2 zatím se seznamuji s možnostmi ale naprostá spokojenost.
díky za usměrnění...
díky za usměrnění...