Engl e530

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
orkus

Re: Engl e530

Příspěvek od orkus »

Jinak jsem to zkoušel zapojit do freq. comp. line out a je to pořád to samé. I když mám na preampu stažený volume i gain na nulu (na koncáku volume normálně) a když zapnu lead channel na lo gain, je to ok, z reproboxu leze miniaturní šum. Ale jakmile na lead channel přepnu na hi gain, začne to hučet. kdybych to připodobnil, je to jak kdyby ten preamp chtěl dokázat nebo upozornit na to, že tam skutečeně leze hi gain, ale dost neštastným způsobem...
breakmark
Bandzone: http://www.bandzone.cz/thecolorblinds
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breakmark »

Ahoj, setkal jsem se u svýho ampu s podobným problémem. Vyřešil to kvalitní kabel(žádný bespeco!! :D) :wink: (a samozřejmě čím víc efektů, tím víc šumu (i kdyz jsou vypnuté))
Marek z The Colorblinds
Gibson Les Paul, ESP custom, Laney TT50H, Orange PPC212, Laney TT50H, Orange PPC212, Dunlop Crybaby, Electro harmonix memory boy, Marshall Rg-1, Boss Tu-3, trsátka sharp 0,88mm, struny JOHN PIERCE
saplin

Příspěvek od saplin »

Zdarec, posilal sem ti zpravu, mrkni na ni, chtel bych se s tebou domluvit jestli bych si na toho engla mohl zahrat, planuju ho poridit ale nemaji ho ted v brne skladem.
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

Nemůžu se nepodělit o názor.
Asi před 14 dnama jsem jej dostal pod ruky a trsátko a musím uznat že ten preamp nemá chybu. Je to neuvěřtelnej masakr pro moje uši. Hraje naprosto famózně. Chvíli mi trovalo než jsem si zvykl na 4pásmový eq na zkresleném kanále ale nakonec jsem jej velmi ocenil. Můžu doporučit všem co hrají Rock a tvrdší hudbu.
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Jde takovýhle preamp zapojit rovnou do reproboxu (místo hlavy), nebo je potřeba ještě jiný zesilovač a pak až repro? (Jestli by stačila sestava E530 + reprobox)
Díky
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jde, má vlastní tranzistorový zesilovač 2x1,5 wattu. Otázka je, na co takový výkon stačí a jak to bude zvukově vyhovovat. Mám za to, že se ten výstup používá spíš v kombinaci s impulsy na tiché nahrávání.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

OK, a kdyby se to bodlo dál do komba, jakej výstup z e530 byste použili? Instrument out (Fx loop send)?
Někde jsem četl, že Line output, ale tam jsou dva L+R , takže by se to asi necpalo do Instrument vstupu na kombu.

EDIT: Kdyby to ještě někoho dalšího zajímalo tady je to slušně popsaný v návodu
http://www.engl-amps.com/cms/uploads/tx ... Preamp.pdf

Obě zapojení by měli jít.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pumlitch píše:OK, a kdyby se to bodlo dál do komba, jakej výstup z e530 byste použili? Instrument out (Fx loop send)?
Klidně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Chtěl bych se někoho z majitelů zeptat, jestli zkoušel ten integrovaný 2x1,5W zesilovač přímo do boxu a jaký byl výsledek, díky za odpověď :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Na cvičení je to dobré, zvuk je shodný jen je prostě potichu. Nepoužívám to, jen jsem vyzkoušel funkčnost :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Díky :wink: nezkoušel jsi i ten freq. comp. výstup pro sluchátka nebo nahrávání?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Přes direct jsem nahrával, je to super, ale musel jsem používat ir reberb s impulsem stejně jako když nahráváš přes VST amp , nebo použít nějakej speaker simulátor.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

A bude takova hlasitost stacit kdyz do toho engla pripojim 4x12 box na nahravani? Snimani mikrofonem...nebo tenhle vykon bednu malo rozehraje a poweramp bude v tomhle pripade uz nutnosti?
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Když preamp připojíš rovnou na bednu tak to hrát nebude. Potřebuješ k tomu nějaký koncový zesilovač.

Edit.: můžeš si, třeba od kolegy z kapely, půjčit zesilovač a svůj preamp připojit přes efektovou smyčku a tak použít z toho zesilovače jen koncový stupeň.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

Chyba lávky! E530 má nějaký slabý tranz. poweramp (sluchátkový výstup, přepínač vzadu), kterej utáhne sám o sobě i reprobox. Samozřejmě na koncertování to není, ale čet jsem, že to hraje celkem slušně nahlas a nahrávat se od takového boxu nechá. https://www.youtube.com/watch?v=rCAGdot3v6w
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Aha to jsem nevěděl ani mě toto nenapadlo. A jak je to tam s impedancí? Asi jedině návod. :-)
Ale stejně pokud bych to chtěl na nahrávání tak bych, já osobně, chtěl co nejlepší zvuk. Tak bych se stejně díval po nějakém lampovém koncáku /zesilovači. Už jen jako další možnost zvuku.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

samozřejmě je to nouzovka. Nahrávat raději přes all tube konec. Teda pokud ho nenahradíš i s mikrákem kvalitním impulsem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Dle mych osobnich zkusenosti je E530 asi nejnizší lowbudget, ale již plnê bezkompromisní profesionální rešení pro studio i live aplikace direct to mix, bez nutnosti dalšího kytarového aparátu. Pro barovku, dua a maly kapely co se zvuci sami z podia ideál, z monitoru nebo rovnou z PA frontboxu se pri pouzití freq compensated vystupu z E530 uslysite stejne dobre jako z beznyho lampoveho podioveho aparatu, naprosta pohoda v dynamice, feelingu, 100% pocit ze hry. Chce to pouze pridat nejaky analog delay, ladicku a cisty booster do smycky k Englu a je to. Samozrejmê Engl Footswitch abyste mohli prakticky vyuzit vsechny 4 kanály. (Tedy pseudo, dva kanály krát dvê preamp cesty). Zadny digitalni mrsidla nepouzivat, to co prinesou efektove navic, ani z desetiny nestoji za ubytek az ztratu puvodniho vyrovnanyho a plnotucnyho lampovyho soundu Engla, coz kazdy digital automaticky zpusobi, uz i ciste ze zakonitosti elektroniky, po 44/48kHz prevzorkovani mate strop dynamiky 96dB a ani kousek vic, lampovou prirozenou kompresi totalne fuc a obvykle i pridany digitalne nechutne prezency nebo totalne sundany nejvyssi vysky, ktere digital uplne usekne, ale Engl je jakoby mirne ponecha, takze zvuk lze na E530 nakroutit dle libosti od Fenderovskyho cleanu i spiny po tucny a stavnaty heavy. A vše s naprosto prirozenou kmitočtovou charakteristikou, ani pri max hlasitosti PA nepricházi pocit, že je zvuk kytary treba prebasovany nebo naopak trhá uši jak je ostry, porád je príjemny na poslech. Nezminoval jsem pouziti externiho compressoru, s Engl 530 neni nutny, pac ma vynikajici tah s kompresi uz v sobe, hraju na to i country pres Fendery tele i straty, E530 je prvni preamp, kde s ext compressory uz je to fakt az prehnany honkytonk sound, country compresi si udela sam Engl preamp na clean kanálu dle dynamiky a stylu hry.

Jinak me rack provedení s**e, protože nic jinyho nemam v racku a pro 1U se case nedelá, tak ho mam vedle echa, boosteru, footswitche k Englu a Polytune a taky receiveru (hraju zasadne pres vysilacku StageClix holandské vyroby, má vlastnosti nejdražších kytarovÿch kabelu!) na pedalboardu na zemi, co jinyho s tim... :lol:

Nedoporucuju dostat chut nahradit e530 nejakym "pohodlnejsim" multiefektem, vysledky primych srovnani jsou, tedy pro mne vzdy byly, nepredstavitelne frustrujici... Tedy ve smyslu, jak neskutecne mizerne pro zvuk i pocit ze hry jsou vsechny ty moderni cinske digitalni mrsidla. Nebrat, ani ty nejdrazsi, to radeji lampovy preamp vyssi tridy nez E 530, nebo dalsi kytaru :wink: Vsechny Tubemany, GT i ME nebo HD500 a nizsi modely digitalnich mrsidel letely do pryc prakticky vzdy jiz po prvni srovnavacce na nejake liv akci. Nekdy jsem si dal praci zkouset ty digitaly prenastavovat porad dokola s takovym tim pocitem, ze to prece neni mozny, ze ostatni na to taky hrajou, tak z toho musim dostat aspon tu kvalitu zvuku, co leze z toho Englu, ale skutecne to nelze. Stovky hodin programovani, testovani, ano v testovacich akustickych podminkach mozna nekdy slo dosahnout prijatelne shody, ale Engl hraje stejne dobre vsude, kdekoliv a skoro pres cokoliv (PA, monitory), digitalni imitace ne, hned na dalsi akci v jinych akustickych podminkach totalne v prdeli zvuk nebo feeling nebo oboje.

Jinak Engl E530 je made in Germany a z poctivych soucastek alespon vizuálne stejneho provedeni, jako lze videt v utrobach treba starsich americkych Moogu a podobnych klaves nebo japonskych prvnich Ibanez, Boss efekt krabicek apod...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

countrymetalman píše: ...vysilacku StageClix holandské vyroby, má vlastnosti nejdražších kytarovÿch kabelu!
Co na to zakonitosti elektroniky? :roll:
Ktere navic kazdy posluchac "barovky, dua a male nezvucene kapely" náramně ocení 8)

E530 je samozrejme super metalovy aparatek, ale mluvit o jeho cleanu jako o fenderovskem? :shock:
Pro vetsinu lidi je to higain jednokanal (ostatni zvuky jsou maximalne znouzecnost...)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kunec

Engl e530

Příspěvek od kunec »

No právě ten clean mne od tohoto preampu odradil

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“