Struna G se nedá dobře naladit.
Pravidla fóra
Struna G se nedá dobře naladit.
Dobrý den sem tu nový, prosím jestli sem tohle dal špatně omlouvám se.
Mám problém se svojí kytarou.Je to akustika dostal sem jí od známího a byla v dost bídném stavu jsou v ní díry a tak dále tak sem je provizorne zakryl izolačkou.No a problém je v tom, že kdiž sem natáhl struny tak G neladí jak má.Na ladičce my to ukazuje správný ale kdiž zmáčknu kterejkoli pražec od 1-5 tak má falešný zvuk zkoušel sem kytaru naladit na frekvence od 430hz-450hz a pořád neladila.V čem múže být problém?Není pokroutený ani krk a pražce jsou rovný.Mám struny Earnie Ball 10-52 http://www.derringers.com.au/products/E ... rings.html
Prosím pomozte.Sem začátečník hraju jenom púl roku.
Mám problém se svojí kytarou.Je to akustika dostal sem jí od známího a byla v dost bídném stavu jsou v ní díry a tak dále tak sem je provizorne zakryl izolačkou.No a problém je v tom, že kdiž sem natáhl struny tak G neladí jak má.Na ladičce my to ukazuje správný ale kdiž zmáčknu kterejkoli pražec od 1-5 tak má falešný zvuk zkoušel sem kytaru naladit na frekvence od 430hz-450hz a pořád neladila.V čem múže být problém?Není pokroutený ani krk a pražce jsou rovný.Mám struny Earnie Ball 10-52 http://www.derringers.com.au/products/E ... rings.html
Prosím pomozte.Sem začátečník hraju jenom púl roku.
Naposledy upravil(a) Agree dne 3.10.2012 19:16, celkem upraveno 1 x.
- ...EDGE...
Re: Struna G se nedá dobře naladit.
Natahni na ni struny na akustiku, s opredenou g strunou, pak uvidis, ale urcite to bude lepsi. Mimochodem to je 430-450 Hz, ne MHz 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Proč na to dáváš struny na elektrickou kytaru??? To se pak nediv.
P.S.: zapracuj na pravopisu, nic ve zlým, ale to mi rve oči z důlků
Edit: EDGE byl rychlejší
P.S.: zapracuj na pravopisu, nic ve zlým, ale to mi rve oči z důlků
Edit: EDGE byl rychlejší
A za zmínku také stojí stará pravda:
Bummer píše:Géčko je svině.
kdiš - co je moc, to je moc. Du blejt.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Na kytaru hraješ půl roku a češtinu děláš jak dlouho?????????Pokud nemáš papíry na hlavu,které by tě omlouvaly,pak se hodně styď,zahoď kytaru a vrhni se na češtinu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Třeba píše z mobilu a tam se to přeci nedá uhlídat, jak tady tvrdil nedávno jeden češtinář-doveda 
klid lidi ... treba ta cestina ma nejakej duvod ... treba je to ... napriklad cizinec ... (a nakonec je to fuk, podstatny je, ze struna G neladi, ne?
)
Paris
Dík píšu z mobilu
Dal sem tam jiný G a je to dokonalý zvuk.No takže je problém v strunách? A jinak k těm strunám tyhlecty struny mi doporučili v hudebninách.
Dík píšu z mobilu
Dal sem tam jiný G a je to dokonalý zvuk.No takže je problém v strunách? A jinak k těm strunám tyhlecty struny mi doporučili v hudebninách.
- ...EDGE...
A rekl jsi jim, ze je potrebujes na akustickou kytaru?
Jo, nechápu proč sem si já vúl nekoupil elixíry.Elixíry mají nádhernej zvuk a dlouho vydrží.Ješte se chci zeptat na přípravek dunlop65 jak ho mám používat.
Jestli máš na mysli ten modrý na čištění strun, tak naneseš tou houbičkou na struny a po chvilce setřeš hadříkem. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Záleží, kterej to je a na co. To ti vnutili v hudebninách, jakože se bez toho neobejdeš?Agree píše:Jo, nechápu proč sem si já vúl nekoupil elixíry.Elixíry mají nádhernej zvuk a dlouho vydrží.Ješte se chci zeptat na přípravek dunlop65 jak ho mám používat.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Nemáš to kupovat, pokud ti k tomu nedají návod v češtině. Je to jejich povinnost ze zákona.Agree píše:Ješte se chci zeptat na přípravek dunlop65 jak ho mám používat.
Jinak na kytarovou kosmetiku, údržbu kytar, hmatníku strun tu máme plno vhodných vláken, kde můžeš rychle najít odpověď na svojí otázku nebo se tam můžeš bez obav zeptat.
A pokud hledáš názory a návody konkrétně na Dunlop 65, tak vpravo nahoře této stránky máš vyhledávací okénko.
Jak pracovat s Dunlop 65?
Kosmetika akustických kytar obecně
Údržba a ošetřování strun
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/c ... unlop%2065
Údržba hmatníku
Čistící a konzervační prostředky
Má cenu kupovat přípravky na struny?
Vyhledal bych toho za tebe daleko víc, ale nemám na to tolik času.
- ...EDGE...
Martinky maji taky nadherny zvuk a taky dlouho vydrzi, verim, ze si tve srdce ziskaji.Agree píše:Jo, nechápu proč sem si já vúl nekoupil elixíry.Elixíry mají nádhernej zvuk a dlouho vydrží.Ješte se chci zeptat na přípravek dunlop65 jak ho mám používat.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
I gorciky vydrzi fakt dlouho. Me vydrzely asi dva roky... pak jsem je natahnul a slo to do haje behem par tydnu, ale dobry. A mobil neni vymluva - i na mobilu dokazu psat jako clovek. A radsi, nez psat "kdiš", budu psat "kdyz".
Btw, co je to za napad, opravovat diry izolepou?
Btw, co je to za napad, opravovat diry izolepou?
Hodně budem někde...
Díki za všechny rady co ste my dali.Sem slovák není výmluva jak píšu hold čeština my nejde ale taky slovenčina není nic moc.Takže děkuju všem co my pomohli.Na Elixíry sem si i přes jejich cenu zvyk a nejak na nich naškrábu hraju každej den tak 2-3 hodky kolik se jenom dá
Takže díky.
Jinak k tomu danlopu 65 dali my ho v hudebninách za malou cenu 5E jinak stojí 10e takže my ho dali lacnejší jak se má dávat tak sem ho sebral dali my jenom tu nádbku.Nic víc žádnej návod my nedali tak sem si nebyl jistej.
Fakt, díry sem zakryl izolepou
No nevým a čím jiným? dejte?
Jenom dvě rady mimo téma:
Prosím, edituj svoje příspěvky. Během čtyř minut napsat tři příspěvky za sebou je....nevhodné.
Piš jak ti zobák narostl
a pak si z tebe nikdo nebude utahovat a pouštět se do tebe. My slovensky rozumíme.
EDIT:Tak těch rad bude víc
K tvému dotazu ohledně zadělání té díry se váže stejný problém, jako k použití Dunlop 65. Najdi si vhodnou sekci a vlákno (případně si založ své) a tam se ptej a hledej.
Až někomu nepůjde naladit struna G, tak se jistě nechce dočíst o ošetřování strun a zalepování děr v kytaře.
Díky.
Prosím, edituj svoje příspěvky. Během čtyř minut napsat tři příspěvky za sebou je....nevhodné.
Piš jak ti zobák narostl
Na té nádobce by měla být bílá přelepka s překladem.Agree píše: dali my jenom tu nádbku.Nic víc žádnej návod my nedali tak sem si nebyl jistej.
EDIT:Tak těch rad bude víc
K tvému dotazu ohledně zadělání té díry se váže stejný problém, jako k použití Dunlop 65. Najdi si vhodnou sekci a vlákno (případně si založ své) a tam se ptej a hledej.
Až někomu nepůjde naladit struna G, tak se jistě nechce dočíst o ošetřování strun a zalepování děr v kytaře.
Díky.