Lampové kombo do 12 000 kč

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
filipe.dvorak

Lampové kombo do 12 000 kč

Příspěvek od filipe.dvorak »

Ahoj, ušetřil jsem ňáký prašule (12 000) a chtěl bych si konečně koupit lampu. Myslim, že je pro mě lepší volba jít do komba než do hlavy a bedny, protože za tuhle cenu asi nic moc "lepšího" neseženu a taky si nedokážu představit jak bych to vozil na koncíky.

Co se týče zvuku, chtěl bych spíš US sound, něco šťavnatějšího/modernějšího - zvuk typu Offspring, MCHR, Goldfinger ... takový tý punk-rockový klasiky.

Výkonem na menší sály/větší kluby.

Co se mejch nástřelů týče, jsem zatim pro Valvekinga v kombu nebo Blackstara HT-40.

Předem díky za jakýkoliv doporučení, poznatky, dojmy atd. 8)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampové kombo do 12 000 kč

Příspěvek od bubucci »

Podival bych se jeste na Engl Thunder, ten by mohl jit kolem 12 sehnat.
filipe.dvorak

bubucci píše:Podival bych se jeste na Engl Thunder, ten by mohl jit kolem 12 sehnat.
Čeče, u toho Engla by mi vadil společnej Gain a EQ pro oba kanály. Chtěl bych čistej a zkreslenej kanál na sobě nezávislej. (což jsem asi taky mohl napsat už předem)

Každopádně dík za reakci! :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nejsem si jistý, nakolik je zrovna Engl zástupcem šťavnatého zkreslení. :)
Ten Blackstar není moc US sound a vlastně ani zrovna moderní. Navíc myslím, že šťavnatý a moderní nejde tak docela dohromady. Ve výsledku v té šťavnatosti hraje dost velkou roli basa.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
kulatejvobdelnik

Příspěvek od kulatejvobdelnik »

Jestli mas pocit, ze by ti spolecnej gain a EQ vadil, pak by ti po koupeni vadil urcite... ja si to poridil a tohle je vlastnost, ktera me casem zacala, misto abych si zvykl, vytacet... asi pujde z baraku :-)
filipe.dvorak píše: Čeče, u toho Engla by mi vadil společnej Gain a EQ pro oba kanály. Chtěl bych čistej a zkreslenej kanál na sobě nezávislej. (což jsem asi taky mohl napsat už předem)

Každopádně dík za reakci! :)
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Zajímavý, já měl vždycky pocit, že společnej ekvalizér je zlo, kterýmu není rovno. Pak jsem zjistil, že mi to vůbec nevadí. Na dvoukanálu už jsem clean ani nepoužíval a jen stahoval volumítko na kytaře. Sice v tom zvuku trochu špíny zbylo, ale vůbec mi to nevadilo. Míň nastavování a víc hraní :)
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Ale u takého mesa boogie studio preamp, tak tam mi to vcelku vadilo. Celkovo ten preamp je hodne spoločný, skrátka brutal a jazz clean tam veru natočiť nešiel. Ono u spoločných korekcií by som to povedal tak, že to chce i gitaru, resp rôzne silné snímače, prípadne ešte keď môžeš rozopínať cievky pre ešte menší output.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
filipe.dvorak

Bummer píše:Nejsem si jistý, nakolik je zrovna Engl zástupcem šťavnatého zkreslení. :)
Ten Blackstar není moc US sound a vlastně ani zrovna moderní. Navíc myslím, že šťavnatý a moderní nejde tak docela dohromady. Ve výsledku v té šťavnatosti hraje dost velkou roli basa.
Jestli dobře chápu tvůj názor, Blackstar asi neni uplně to co hledám - myslíš že by třeba zrovna ten Valveking byl lepší v tom zvuku jakej bych si představoval?? Možná jsem to větný spojení US sound, štavnatej, moderní trochu překombinoval :D - držme se toho, že bych si představoval zvuk typu novějších Offspring :)
Topster
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Topster »

Jestli můžu za sebe doporučit, tak IMG Stage Line GAT1250R. Je to 2 kanalová celolampa (kombo, 12" repro), s 2 zvukovými módy pro každý kanál. Seženeš ji za cca 8 - 9 tisíc (starší). Vlastním ji cca rok a do teď jsem maximálně spokojen. Jediné, co potřebovala, byla výměna lamp. Je neskutečně spolehlivá a hlavně má NÁDNERNÝ zvuk.

V prosazování v kapele i projevu válcuje (dle ohodnocení 3 lidí) half-stack George Dennis The Blue 60 W.

Mrkni tady na fórum, je tu o ní pár zmínek. Ušetřený zbytek se může hodit. Na bazaru je třeba tady:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Akustika: Fender CD-60
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stage Line je dobrý nápad. Jinak bych klidně koukal po H&K Statesman, z něj se dá také dostat ledacos.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to IMG nehraje vubec spatne za ty penize, akorat si zaslouzi lepsi repra. nicmene ta se do rozpoctu vejdou.
filipe.dvorak

Super pánové, díky za reakce! :) - například takový H&K nebo IMG Stage Line GAT1250R mě vůbec nenapadli .. takže teď se budu pídit trochu víc tady po těch dvou zmiňovaných 8) pokud by vás napadali další varianty, sypte to sem! ještě se zeptám, ty moje dva nástřely (valveking a Blackstar Ht-40) ty jste rovnou zatratili? :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No podle toho, co ti tu lidi nadhodili, by asi taky stály za zkoušku. :) Vezmi, co se ti bude nejvíc líbit. Neorientuj se podle kapel. Třeba bys nakonec zjistil, že se ti zvuk oddělené kytary nelíbí. Taky -- jedna věc je to slyšet, druhá je na to hrát.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

filipe.dvorak

Tak dlouho jsem řešil a hrál na cenově dostupný kombíčka a nakonec z toho vzešel nejlíp Blackstar HT 40 :)
Ale teď se ještě do hry vložilo jedno kombo a sice Marshall JTM 6O .. co myslíte, mám o něm vůbec uvažovat? :|
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No zvukově to bude něco úplně jinýho, tak kup, co se ti bude víc líbit, ne? ;)

filipe.dvorak

Bummer: Měls pravdu, JTM60 je úúúplně něco jinýho, čistej teda perfektní, to se musí nechat, ale zkreslenej kanál na můj vkus nevhodný .. docela mě mrzí, že zmizel s bazáče ten IMG Stage Line, jak jste tu doporučovali a neměl jsem šanci ho ani vozkoušet :(
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Trochu se tu zapropaguju a nabídnu Rockwell Blade 30 kterej sem dneska hodil na bazar. Myslim že zvuk by na to co chceš hrát měl bejt použitelnej.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=

EDIT: Jo a cena je 8000 kdyžtak
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
zdendab

Příspěvek od zdendab »

filipe.dvorak píše:Ahoj, ušetřil jsem ňáký prašule (12 000) a chtěl bych si konečně koupit lampu. Myslim, že je pro mě lepší volba jít do komba než do hlavy a bedny, protože za tuhle cenu asi nic moc "lepšího" neseženu a taky si nedokážu představit jak bych to vozil na koncíky.

Co se týče zvuku, chtěl bych spíš US sound, něco šťavnatějšího/modernějšího - zvuk typu Offspring, MCHR, Goldfinger ... takový tý punk-rockový klasiky.

Výkonem na menší sály/větší kluby.

Co se mejch nástřelů týče, jsem zatim pro Valvekinga v kombu nebo Blackstara HT-40.

Předem díky za jakýkoliv doporučení, poznatky, dojmy atd. 8)
Čauky už si zkoušel Kitty hawk?teď jsem ho náhodou pořídil a myslím že je to ono,sehnal jsem ho za 16000,-,puvodně stalo ranec,ale přestalo se to vyrábět soudili se s messou,ještě vlastním acoustica a to je amerika! toho bych dal za 13.000,-,mam ho i v inzerci na foru za patnáct ale dal by jsem ho levnějc jak ríkám je to poctivej us soun
filipe.dvorak

zdendab: Díky za nabídku a tip, ale už jsem pořídil. Každopádně mrknu na ty tvé nástřely, třeba se budou v budoucnu hodit :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“