mix do zkušebny

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
DicloniusDaWn

mix do zkušebny

Příspěvek od DicloniusDaWn »

Zdravím,
potřeboval bych koupit do zkušebny nějaký mix, minimálně na dva mikrofony. Ozvučení by zajišťovaly 200W pasivní repra. Nemám v této oblasti vůbec žádné zkušenosti. Ještě bych potřeboval, aby měl mix výstup na usb, aby se přes něj dal nahrát zpěv. Klidně by mohl být i z bazaru, na tom moc nesejde. Díky za návrhy
zzbar
Rádce

Re: mix do zkušebny

Příspěvek od zzbar »

Ještě není jasné - máš zesilovač, nebo chceš ty pasivní bedny krmit powermixem?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
DicloniusDaWn

Tak jsem se díval, teď je ve zkušebně TESLA StudioMix 6-132, což je mixák s aktivním 100w zesilovačem. Takže buď koupit zvlášť mix a zesilovač, nebo mix s vestavěným zesilovačem.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Přesně tak.
Takže...?
A rozpočet?
Nebo se spokojíš s tím co tam je?
Jestli ano tak napiš Nerovi, ať to tady zamkne. Že bylo téma založeno omylem... :wink:

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stačí napsat sem - buď to chce opravit jméno threadu, nebo thread zavřít.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DicloniusDaWn

No to ne. možná jsem se špatně vyjádřil. Budeme mít novou zkušebnu a sháním mix do ní, tady tenhle mix je ve staré zkušebně. Jak jsem se tak díval, tak mix s předzesilovačem je trošku jiná cenová kategorie než jsem teda chtěl. Nejsem si jistej jestli by nestačil obyčejnej mixák bez zesilovače. Původně jsem uvažoval o něčem tak do 2-3 tisíc, ale s tím zesikem je to trochu o něčem jiném.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Mix např. Alesis MultiMix 8 USB FX (na bazaru se občas objeví i pod 3K).
Levnější je varianta mix bez USB a zvukovka. Např. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

Na zesilovač si musíš našetřit. Se nadá nic dělat.

a spousta No name...
DicloniusDaWn

Tak jsem si v tom udělal teď asi totální guláš. Našel jsem na netu ještě něco o mikrofoních předzesilovačích, ale teda nevím přesně k čemu to je. Pochopil jsem z toho, že zesílí zvuk a daly by se v podstatě použít místo mixu..? Koukal jsem se na tohle, za lepší cenu:

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ezen~2004/

Nebo jestli je to teda blbost, co jsem vymyslel, tak teda jedině mix a potom koncový zesilovač zakoupit zvlášť.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Uf...
No mikrofonní signál má mnohem nižší úroveň než linkový, takže před zpracováním zesilovačem potřebuje ještě předzesílit. Proto se na mikrofony používají předzesilovače (preampy). Můžou být zvlášť (viz tvůj odkaz),
nebo zabudované v mixážních pultech. Proto se u mixů udává např. že má 4(nebo více) mikrofonních vstupů,
tedy vstupů s mikrofonním předzesilovačem (to už se jaksi nezmiňuje, páč je to všeobecně známo).
řešením pro tebe je:
-koupit malý mix
-zesilovač, který bude vhodný k tvým bednám
-pokud vyhodíš/prodáš bedny můžeš pořídit aktivní bedny (s již zabudovaným zesilovačem)
-pořádně si prostudovat, jak funguje řetězec "zdroj signálu, jeho zesílení, reprodukce"

a spousta No name...
DicloniusDaWn

Bezva tak už tomu jakž takž rozumím. Ještě poslední věc bych se zeptal ohledně toho zesilovače. Pokud bych si pořídil ten mikrofonní předzesilovač, který by měl jen jeden výstup, tak bych za něj potřeboval stereo koncový zesilovač, abych to mohl zapojit do dvou reproboxů?
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Nevymýšlej, pro kapelu je mnohem použitelnější mix. Za něj dáš stereo zesilovač, který musí výkonově i impedančně odpovídat tvým bednám.

a spousta No name...
Pepekkarel

Příspěvek od Pepekkarel »

Zdravím mám takovej dotázeček...já mám taky kapelu a potřeboval bych taky mix 2 a více mikrofonů a předzesilovače bych chtěl v mixu...co říkáte na mixy této značky a typu http://kytary.cz/kaifat-me-1202-fx/HN120362/...? :)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ahojte chcel by som vas poprosit o vysvetlenie vstupov v mixoch.
vacsina mixov ma niekolko vstupov samostatne a niekolko akoby "double". napr. tento:
Obrázek
ma 8 vstupov, z toho 4 samostatne regulovatelne a dalsie styri 5/6 a 7/8.

zanamena to, ze do vstupu 5/6 mozem pichnut napr. dva mikrofony alebo dve gitary (jeden L a jeden R) ale ovladam ich spolocnymi potenciometrami?
vdaka za ochotu :)
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ivan -> Jedná se o stereo vstupy, primárně určené pro dig. piana, klávesy, synťáky, el. bicí, vše co má stereo výstup.
Můžeš do tohoto vstupu zapojit linkový signál pouze do zdířky L a tím získáš MONO.
Ovládání hlasitosti, jak jsi již napsal, je pro tento stereo vstup společné.
Pokud bys do L a R přivedl dva nezávislé signály (dvě kytary např.) rozhodí se ti do sterea, jedna doleva, druhá doprava.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

dik, tak nejak som predpokladal, ze to bude
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“