Nynější kvalita kytar Gibson v cenové relaci +- 25tis
Pravidla fóra
Nynější kvalita kytar Gibson v cenové relaci +- 25tis
Ahoj...hraju rok na epiphone Lp 100...a už ta kytara mi začíná lízt krkem:)
Našetřil jsem nějaký prachy a chci to vrazit do kytary.
Cca 25 tis bych i obětoval....nevím jeslti v této chvíli to je eště zbytečné...ale zase si říkám, že pokavad budu hrát furt tak se to i vyplatí.
Chtěl bych nějaké LP...co sem se koukal po Gibsonách tak nevím proč,ale u takhle "levných" kytar kolem 20 tis mám pochybnosti...nemáte někdo zkušenosti s těma studiovkama?
Předem za odpověd děkuji:)
Našetřil jsem nějaký prachy a chci to vrazit do kytary.
Cca 25 tis bych i obětoval....nevím jeslti v této chvíli to je eště zbytečné...ale zase si říkám, že pokavad budu hrát furt tak se to i vyplatí.
Chtěl bych nějaké LP...co sem se koukal po Gibsonách tak nevím proč,ale u takhle "levných" kytar kolem 20 tis mám pochybnosti...nemáte někdo zkušenosti s těma studiovkama?
Předem za odpověd děkuji:)
Re: Nynější kvalita kytar Gibson v cenové relaci +- 25tis
Chce to vybírat no, každopádně mrkl bych se ještě třeba po Jolanách Diamant, ty nový kousky vypadají fakt pěkně a prý dobře hrají 
Jo to sem se taky koukal:)..jen ten přepinač bych musel vyměnit:)..ale tak to je v podstatě banalita...ale kde to sehnat?přimo ve fabrice?:) koukal sem že to prodávaj po Musiccity....jenže ted jí tam nemaj a ono ozkoušet si jí někde neni od věci:)
Proč měnit? na http://www.jolana.eu/cz/diamant.html se píše "páčkový přepínač Toggle Switch na objednávku"
tady je vidět s tím togglem http://www.jolana.eu/cz/images/diamant/hr/23.jpg
Jinak kontakt je pan Jirka Palek : http://nbe.cz/index.php?option=com_cont ... =5&lang=cs
V Hořovicích ti určitě vyjdou vstříc, navíc si vybereš jestli chceš palisandr nebo eben, barvu a tak, do 25 se vejdeš a opravdu nové Jolany hrajou parádně, sám mám Grazioso Petr Henych Signature, a je to parádní kytara, měl jsem i dražší kytary, ale rozhodně ne lepší.
Edit: jinak teda Gibson LP studio má kamoš, a je s ní spokojený, ale vybíral z víc kusů.
A preferuješ novou, nebo ti nevadí bazar?
tady je vidět s tím togglem http://www.jolana.eu/cz/images/diamant/hr/23.jpg
Jinak kontakt je pan Jirka Palek : http://nbe.cz/index.php?option=com_cont ... =5&lang=cs
V Hořovicích ti určitě vyjdou vstříc, navíc si vybereš jestli chceš palisandr nebo eben, barvu a tak, do 25 se vejdeš a opravdu nové Jolany hrajou parádně, sám mám Grazioso Petr Henych Signature, a je to parádní kytara, měl jsem i dražší kytary, ale rozhodně ne lepší.
Edit: jinak teda Gibson LP studio má kamoš, a je s ní spokojený, ale vybíral z víc kusů.
A preferuješ novou, nebo ti nevadí bazar?
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
- Alternátor
V ruce jsem měl všeho všudy 3 nový Les Paul Studia od Gibsonu a moc nadšenej jsem z toho nebyl. V porovnání se Studiem z roku 92 mi ty kytary zněly nějak jinak, trochu vykuchaně. Zpracování relativně ok, toho, že se na nich něco podělá (kroucení krku atd.) bych se taky nebál. Ale pozor, byly to ještě kejtry s poctivým palisandrovým hmatníkem. Jak hrajou pečenojavoráci netuším, ale pochybuju, že by to byl nějakej posun k lepšímu. Kdybych dneska chtěl jít do novýho Les Paula, jako že mě ta myšlenka začíná přepadat čím dál častějc, asi půjdu za mistrem Jurčou nebo k Nbe. Obojí mě láká a u obou možností dostane člověk kytaru na míru. Ta dnešní Gibsonovská LP produkce mi zkrátka moc nesedí.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
děkuji za tak naplnující odpovědi..Hořovice mám v podstatě kousek od baraku....takže tam zajedu a prubnu to...
)....Jinak samozřejmě člověk z nový věci má lepší pocit než z bazaru..nebo alespon je to tak u mě:)
Tak děkuji za rozšíření obzorů:))...prostě ten levnější gibson mi přijde jen záruka jakési značky ala hand made hračka z kindr vajíčka:D
Tak děkuji za rozšíření obzorů:))...prostě ten levnější gibson mi přijde jen záruka jakési značky ala hand made hračka z kindr vajíčka:D
kdyz uz, tak se tech levnejsich gibsonu snaze zbavis az te omrzi nez te jolany. do 25k s klidem sezenes napriklad SG standard nebo nekomorovane studio (me osobne nevadi ani komorovane, akorat proste uz nehraje jako les paul), ruzne explorery nebo firebirdy. samozrejme je potreba prebirat kusy, ale to je u kazde znacky.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pri takovem rozpoctu bych si dal tu praci a hledal starsi studio. Idealne do 95 roku. Mam ted doma na zapujcku studio z 93 a hraje vyborne, zvuk je tlusty jak noha u p*dele.
Já bych rozhodně vyzkoušel ty nový Jolany Diamant, měl jsem jich v ruce pár a hodně se mě zaujaly. Cena vzhledem ke kvalitě a zvuku mi přijde naprosto přiměřená...
- Alternátor
No jo, tady záleží na tvých preferencích, jestli ti jde o to mít Gibsona, nebo spíš mít LP, třeba i od jinýho výrobce. Třeba nový SGčko můžu vřele doporučit, ale je to prostě něco jinýho. Oproti uhlazenýmu LPčku má dravější sound. Explorer je pak už úplně někde jinde. Silný keramický snímače, ze kterejch těžko dostaneš čistej zvuk plus celkově je dost silnej v basech.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Když +-25t. , takže třeba 28 ještě ano...tak bych rozhodně za cca 30 zkusil sehnat starší Standard a hotovo, jestli Ti 2t. chybí, tak chvíli počkej.nebo ho vezmi bez kufru apod. Ale jsi blízko,tak se neukvapuj.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
s tim standardem ma grock pravdu, minimalne se na nej lip kouka a v nejhorsim pude lepe strelit.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Strelit jde vsecko: http://www.youtube.com/watch?v=RytYqI_Sq5s
Hodně budem někde...
- Alternátor
Tohle může udělat jen idiot.
Tak to jsi asi nečetl tohle vlákno
I když tam se to řeší s nadsázkou a věřím, že to nikdo nemyslí vážně.
I když tam se to řeší s nadsázkou a věřím, že to nikdo nemyslí vážně.
- Alternátor
Tak jasně, z toho ta nadsázka čisí, ale když vidíš video, kde si chlápek vezme pistoli a z kytary udělá cedník... Není to tak dlouho, co jsem měl kytaru, kterou jsem neměl moc rád, nehrál jsem na ní a prostě celkově jsem k ní neměl moc dobrej vztah, nicméně tohle mi příjde jako prasečina. Tohle poukazuje na celkovou neúctu lidí k penězům a práci, která jim předchází. Nejsem nějakej dědek nad hrobem, co by tu chtěl moralizovat, ale tyhle věci mi v dnešním světě prostě vaděj. Sry za OT, ale potřeboval jsem si trochu ulevit.
Mě vadí především forma a charakter videa. Tj. nevhodná hudba, typ videa a forma toho podání před veřejností. Kytaru čert vem, pro ně je to terč pro střelbu. Když už něco chci na ytb nadhodit, tak by to mělo mít úroveň, byť "námět" je primitivní.
Určitě vyzkoušej jolanu diamant mám jí a zvukově je ok jediný mínus je váha přepadávání na krk jde vyřešit kvalitním širokým řemenem třeba orx a povolujou se mi zámky řemenu mám schaller zkusil bych jinné. 
- Alternátor
Diamantka padá na hlavu? To mi příjde zvláštní vzhledem k váze těla. Aspoň já jsem se zatím s žádným na hlavu padajícím Les Paulem nesetkal.
dám ti jí do ruky a uvidíšAlternátor píše:Diamantka padá na hlavu? To mi příjde zvláštní vzhledem k váze těla. Aspoň já jsem se zatím s žádným na hlavu padajícím Les Paulem nesetkal.