Nápad - jak "vizualizovat" hru na bicí?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět

Myslíte že to vyjde ?

Ano
8
47%
Ne
9
53%

Celkem hlasů: 17

JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Nápad - jak "vizualizovat" hru na bicí?

Příspěvek od JackLemon »

Napadla mě taková blbůstka co kdybych vytvořil pedál který by po každém sešlápnutí rozvítil nějaké světlo. Jak jsem tak přemýšlel tak největší problém by byl v náročnosti sešlápnutí toho samotného pedálu abych tam nedal něco co by pak ten pedál znemožnilo sešlápnout.
Proč tento nápad ? Občas se dívám na nějaké videa a nevidím na jaké doby vlastně ten pedál šlape a pak mohlo by to bejt efektní taková ekologická diskotéka :D

Váš názor a vaše nápady uvítám :roll:

Jacky
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
pehve

Příspěvek od pehve »

zajímavá myšlenka, já bych dal mikrospínače i na paličky, struny, klapky, plátky, náústky.. to by bylo disco....
vrchol toho by byl čip v hlavě muzikanta kterej by hlásil jeho hru kapku dopředu - abychom to stihli sledovat :) :roll:
k věci: buben slyšíš, nemusíš to přece vidět...
pokud ho neslyšíš je to někde špatný- nahrávka, reprodukce, uši... nebo všechno? :)
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Já chápu že to je směšný spíš prostě je to nápad žádnej z bubeníků (teda co jsem viděl) to takhle neměl , neudělal spíš by to byla taková zajímavost.
pehve

Příspěvek od pehve »

jako realizace by nebyla tak složitá, mikrospínače (třeba Honeywelly)skoro ani neucítíš, mají jemný chod a montáž je otázka dvou šroubků. Spíše praktický využití mi není jasný - snad pro nějaký workshop nebo instruktážní video ale ty se točí tak aby to vidět bylo. Myslim že těžko by si na koncertě někdo nechal blikat světlo v rytmu šlapky aby to bylo vidět, hmmm, tohle jsem fakt ještě neslyšel :)
Preferoval bych raději kvalitní čitelný zvuk.

[img]http://www.elida.cz/images/elektro/mikr ... E72RQ8.jpg[/img]
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Tak je to jen taková sranda spíš by to bylo jako že zajímavé no nic. Stejně to skusím :wink:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Ten nápad není nikterak nový. blahý paměti byly stránky časáků pro mladý techniky plné plánků na berevnou hudbu spínanou basovou frekvencí. V praxi je to ale kravina. :wink:

Pokud by to přece jen chtěl někdo stavět, je totální nesmysl instalovat do pedálu jakýkoliv mikrospínač (by´t s jemným chodem) ale naprosto elegantně se to dá vyřešit minimálně třemi druhy čidla:
1) sólo mikrofon pro tyto účely v kopáku
2) trigger na kopáku
3) optické čidlo ("světelná brána" hlídající beater pedálu

.. a možná by mě napadly i další, ale nepovažuju za důležité nad tím déle přemýšlet.

jak říkám, je to kravina.
Koupila jsem si předevčírem domů na cvičení hračku. Elektrické bicí Medeli DD502J a to má na zvukovém modulu rozkreslené veškeré pady a pedály, a když se spistí přednastavený song, navolí se jakási funkce učitel, tak blikají ledky u těch bubnů, kde je potřeba bouchnout.
V praxi se to nedá sledovat a ještě stíhat bouchat:)))) Ale je to tak a je to blbůstka pro srandu:)))
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Monikad píše:2) trigger na kopáku
Trigger je na snímání třeba pro MIDI, pokud se nemýlím? A myslím, že nějaké MIDI ovladače světel budou existovat, takže bych tohle viděl jako nejlepší možnost + je můžeš využít právě na to snímání MIDI (třeba při nahrávání - nahraješ bicí a pak změníš zvuky)
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Však ano nic zásadního tím nesleduji jinak s těmi optickými vlákny atd. jak si jmenoval tak já nechci udělat světla na baterku. Chci udělat ,,ekologický " pohon který nezatěžuje prostředí. Prostě bych tam dal třeba dynamo nebo ted nevím jak bych tomu dalšímu zařízení mohl nadávat prostě jednoduše ŽÁDNÉ BATERKY , ŽÁDNÝ ELKTRICKÝ POHON ZE ZÁSUVKY :D
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:...Pokud by to přece jen chtěl někdo stavět, je totální nesmysl instalovat do pedálu jakýkoliv mikrospínač (by´t s jemným chodem) ale naprosto elegantně se to dá vyřešit minimálně třemi druhy čidla...
jasný, to jenom zapracoval můj nástrojařsko-konstruktérský mozek z podstaty dotazu :roll: , je jasný že je lepší zpracovat signál třeba z triggeru :)
JackLemon: "ŽÁDNÉ BATERKY , ŽÁDNÝ ELKTRICKÝ POHON ZE ZÁSUVKY" ? no ty jo.....nekomplikuješ to nějak?
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Však právě. Dyt to by pak bylo moc jednoduchy.
pehve

Příspěvek od pehve »

JackLemon píše:Však právě. Dyt to by pak bylo moc jednoduchy.
no jasný, všechny jednoduchý věci je třeba řádně zesložitit aby to mělo ty správný grády :lol:

Moniko - jak pronikneš do struktury té tvé nové mašinky doufám že se podělíš o její přednosti . Tím jsem si řekl o recenzi a předem díky :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

rotten77 píše:
Monikad píše:2) trigger na kopáku
Trigger je na snímání třeba pro MIDI, pokud se nemýlím? A myslím, že nějaké MIDI ovladače světel budou existovat, takže bych tohle viděl jako nejlepší možnost + je můžeš využít právě na to snímání MIDI (třeba při nahrávání - nahraješ bicí a pak změníš zvuky)
Vglobálu se docela mýlíš. Trigger a MIDI spoolu můžou, ale nutně nemusí souviset.
Trigger elektroakustický snímač signálu. Nic víc (laicky: převádí to signál z mechanicky rozezvučené blány na elektrický impulz). tenhle impulz se zpracovává dál, nejčastěji ve zvukovém modulu, kde se tím spouští buď synteticky tvořený, a nebo předem nasamplovaný (nasnímaný) zvuk bucího nebo jiného nástroje.

MIDI je komunikační protokol používaný mezi muzikanty. Umožňuje spojit několik autonomních elektronických nástrojů do společného zapojení a centrálně jej ovládat z jednoho z nich'třeba drum modul - syntetizéry - sampler, sekvencer,...)

Pro lepší pochopení si to lze představit následovně jako ve světě PCček:

-TRIGGER by byl jako klávesnice. převádí povelyčlověka na impulzy, ale sama o sobě, nikam nezapojená, je de facto k ničemu.
Spojená s počítačovou sestavou funguje velmi dobře jako PC stanice, na které te´d nejspíš čteš tenhle vzkaz.

MIDI to by pak byla počítačová sí´t, ve které je spojeno několik počítačů a jeden z nich, coby "master", dokáže povelovat ostatní "slave" stanice v síti..

Dá se to z toho pochopit?? :roll:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:Moniko - jak pronikneš do struktury té tvé nové mašinky doufám že se podělíš o její přednosti . Tím jsem si řekl o recenzi a předem díky :)
No popravdě řečeno, moc do těch učebních funkcí bicího modulu ze sady MEDELI DD502J ani pronikat netoužím.
Jak jsem psala, koupila jsem tuhle desetitisícovou hračku víceméně jen na domácí cvičení. Z toho titulu je i moje recenze.
- předně, dodávaná šlapka se soupravou je dokonalou atrapou. vypadá, ale nehraje, respektove není možné ji nijak nastavit, aby to trochu šlo hrát. Asi jsem zhýčkaná posledními roky hray na nejvyšší model Gibraltaru....
- zvukový modul neumožňuje rozšířit databanku 20ti přednastavených zvukových sad o nějaké jiné. Ty přednastavené zní... no podivně. Ctitelé disca 80tých let si tu své najdou, ale jakž takž reálné zvuky klasických bubnů tu jsou snad jediné.
- je tu prostor pro několikero nových zvukových sad bicích, no v praxi jde spíše o kombinace už existujících zvuků kopáku, snare, tomů a činelů, či jejich různých hlasitostí.
- hodlám experimentovat s MIDI výstupem modulu a jeho zapojením k PC a následné využití ve spolupráci s notovým editorem
- elektronické činely v té soupravě jsou zvukově opravdu tragické.
- hra na ty pogumované povrchy padů je hodně nepřirozeně jiná, než odskok na klasickém bubnu, tudíž kdo by cvičil dlouho JENOM na tyhle elektriky, "zapoměl" by hrát na akustiku a zkazil by si techniku
- zatím nevím, jak kopákový pad reaguje na údery dvojšlapky...
- výstup na sluchátka mi přijde dost slabý z hlediska síly signálu (abych něco slyšela ve sluchátkách, musím mít volume skoro na max)
- za ty peníze je to mechanicky velmi slušně provedené, včetně lehké rampy, a jako domácí doplněk pro jinak zaneprázdněné hráče, co nemůžou hrát kdykoliv na akustickou sadu, nebo mají zkušebnu daleko,je to ideál. sama se na tom chci v týdnu vyblbnout, abych o víkendech na kšeftech byla lepší:))) a taky na tom hodlám šprtat nějaké novinky na zkoušku a pochopitelně si třeba itakjamovat a využívat převádění hry přez MIDI do PC a do notového zápisu.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Monikad píše:Vglobálu se docela mýlíš...
Naopak, přesně tak jsem to myslel, akorát možná blbě napsal :-)
pehve

Příspěvek od pehve »

Moniko díky moc :!:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

rotten77 píše:
Monikad píše:Vglobálu se docela mýlíš...
Naopak, přesně tak jsem to myslel, akorát možná blbě napsal :-)
Tak to jo, to se pak omlouvám za své pedagogické okýnko :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:Moniko díky moc :!:
není zač. jakmile zas na něco nového přijdu, tak se pochlubím. Mám to přece jen pár dní.... :wink:
Sweaty

Re: Nápad - jak "vizualizovat" hru na bicí?

Příspěvek od Sweaty »

hmm vizualizovať .... pozri si toto ak chceš ničo podobné , tak to radšej nie ..
http://www.youtube.com/watch?v=F_cIVuIqOK4
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Sweaty píše:hmm vizualizovať .... pozri si toto ak chceš ničo podobné , tak to radšej nie ..
http://www.youtube.com/watch?v=F_cIVuIqOK4
Pěkné:))) Ale tak do cirkusu!!
Sweaty

Příspěvek od Sweaty »

presne tak .... nepáči sa mi to ... keď už niečo ukázať tak techniku hrania a nejaké to pekné sólo .... ale to osvetlenie je moc ...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“