Propojení notebooku s klávesem

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
sevil

Propojení notebooku s klávesem

Příspěvek od sevil »

Mám problém. Mám propojen notebook ASUS Aspire 3100 (pod Windows XP) s klávesama Yamaha PSR 450 propojovacím zařízením UX16. Funguje mi to dobře. Ve WIndows XP si najdu v ovladacích panelech zvuk a tam se mi objeví naistalován driver Yamaha UX16. Na nej klepnu a už mi to hraje. Chci ale vyměnit notebook s nainstalovaným Windows 7 a tam jsem nainstaloval ovladač, ale nikde nemůžu najít, kde by jsem to přepnul. Může mi někdo poradit, jak na to? Prý se to nastavuje někde v registrech, ale z toho jsem jelen.
Děkuji předem - Viliam :evil:
MilanT

Re: Propojení notebooku s klávesem

Příspěvek od MilanT »

Fakt más ASUS Aspire?
sevil

Příspěvek od sevil »

To se ptáš vážně?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-D samozřejmě - Aspire 3100 je ACER, nikoli ASUS ;-) to jen tak na vysvětlenou... Jinak jsem základ původního dotazu moc nepobral, hlavně ne tu část "...Na nej klepnu a už mi to hraje...". Chtělo by to jaksi poněkud přesněji.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zatim zkus precist tohle: http://pcaudiohelp.com/how-to-change-th ... -window-7/
az bude cas, zkusim se podivat po jedne utilite, ktera nastaveni zprostredkovala ... ale ted narychlo ji nedokazu najit...

edit: zkus hledat "Vista Midi Picker", ale nejsem si 100% jisty, jestli je to ono...
edit2: a jeste "Putzlowitschs Vista MIDI-Mapper Control-Panel".
sevil

Příspěvek od sevil »

To Paris a Pavlii
Samozřejmě je to Acer, omlouvám se za překlep. O té části, že na něj klepnu a už mi to hraje jenom tolik: Nainstaluji driver UX16, otevřu ovládací panel - zvuk a zvukové zařízeni, na kartě zvuk v předvoleném zařízení si najdu Yamaha UX16, označím ho a můžu hrát. U Win 7 tahle funkce není, takže nevím, kde mám přepnout na yamaha driver. skusil jsem to nastavit podle pana Parise - pcaudiohelp, ale nedělá to nic.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Já se teda omlouvám, jestli jsem natvrdlej... ale nějak mi není jasné, co má přesně hrát, když propojíš klávesy s usb to midi převodníkem... předpokládám, že si spustíš nějaký DAW ve kterém máš VST instument (nějaký zvuk). pak konfiguruješ midi zařízení v onom DAW a ne ve win?

edit: jinak předpokládám, že správný a nový driver pro UX16 pro Win7 máš http://download.yamaha.com/search/produ ... _id=107905
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
sevil

Příspěvek od sevil »

V počítači mám midi skladby spolu s textem. Na přehrávání používám JetAudio, který mi spustí midi a zároveň se mi na obrazovce zobrazuje text. Toto midi převádim do klávesu a kláves je propojen do mixu. Počítač vlastně řídí klávesy, co mají hrát. Opačně je to při tvorbě midiskladeb.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

sevil píše:V počítači mám midi skladby spolu s textem. Na přehrávání používám JetAudio, který mi spustí midi a zároveň se mi na obrazovce zobrazuje text. Toto midi převádim do klávesu a kláves je propojen do mixu. Počítač vlastně řídí klávesy, co mají hrát. Opačně je to při tvorbě midiskladeb.
áha, čili využíváš banky v klávesách na přehrání midi zápisu z PC. To mohlo být hned v prvním příspěvku :) tak snad Paris či někdo poradí.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja bohuzel ted nic jineho, nez co jsem napsal (plus tohle:
edit: zkus hledat "Vista Midi Picker", ale nejsem si 100% jisty, jestli je to ono...
edit2: a jeste "Putzlowitschs Vista MIDI-Mapper Control-Panel".
), nevim.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“