potřebuji vyřešit zásadní problém - jako amaterský bubeník jsem si pořídil elektronické bicí. Nahraju stopu a samozřejmě ať už to mám jako audio nebo jako midi, tak s klikem je to nerytmické. Buď budu několik měsíců trénovat, aby to rytmické bylo, nebo to potřebuju nějak dodatečně "zrytmizovat". Je něco, co mi v tom pomůže? Nějaký program, který sladí údery vzhledem k metronomu? Odstraní milisekundové nepřesnosti automaticky, nebo to jak trubka musím posouvat všechno ručně?
Rytmizace bicích po nahrání
Pravidla fóra
-
panbouchal
Rytmizace bicích po nahrání
Zdravím všechny,
potřebuji vyřešit zásadní problém - jako amaterský bubeník jsem si pořídil elektronické bicí. Nahraju stopu a samozřejmě ať už to mám jako audio nebo jako midi, tak s klikem je to nerytmické. Buď budu několik měsíců trénovat, aby to rytmické bylo, nebo to potřebuju nějak dodatečně "zrytmizovat". Je něco, co mi v tom pomůže? Nějaký program, který sladí údery vzhledem k metronomu? Odstraní milisekundové nepřesnosti automaticky, nebo to jak trubka musím posouvat všechno ručně?
Re: Rytmizace bicích po nahrání
Rika se tomu kvantizace. Skoro kazdy sekvencer ma funkci, ktera se tak nejak jmenuje... (tedy pokud se jedna o midi zaznam. s audiem je to o neco slozitejsi...)
U audia sa používa funkica warp alebo obdobné, ale je s tým veľa roboty.
-
panbouchal
Díky za radu,
že s tím bude veľa roboty, to mi je jasné od začátku, aneb kdo chce kam, pomožme mu tam...
Nevíte přesně kde se nachází tyhle funkce v Sonar Producer x1?
že s tím bude veľa roboty, to mi je jasné od začátku, aneb kdo chce kam, pomožme mu tam...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Můj osobní názor je, že jakmile by to přesáhlo míru únosnosti (myslím tím to "vela roboty"), tak bych se na to vyprdnul a zůstal u toho trénování.....
P.
P.
čim víc budeš na čárách, tim lepší bicák z tebe bude
)
znám bubeníky, kteří to umí
znám bubeníky, kteří to umí
-
panbouchal
Je mi to jasné,
vím, že to bude trvat měsíce, roky, než to bude ok, jen hledám něco, co mi pomůže v začátcích, doma jsem si vybavil ministudio a chci začít nahrávat. Aniž bych si nějak věřil, tak myslím, že talent je, jen není čas. Nejde o to něco ochcat, jen si trošku pomoct v začátcích. Nehledě na to, že je mi jasné, že u velkého procenta bubeníků se tohle ve studiu dělá...
vím, že to bude trvat měsíce, roky, než to bude ok, jen hledám něco, co mi pomůže v začátcích, doma jsem si vybavil ministudio a chci začít nahrávat. Aniž bych si nějak věřil, tak myslím, že talent je, jen není čas. Nejde o to něco ochcat, jen si trošku pomoct v začátcích. Nehledě na to, že je mi jasné, že u velkého procenta bubeníků se tohle ve studiu dělá...
-
panbouchal
Studio Kappka by nějakou radu ohledně Sonar Producer x1 nemělo?:-)
ohledne midi zaznamu snad ani zadna rada neni treba, ne?
a ohledne audia toho bude na webu asi dost. zkus treba tohle video:
edit: a kdyz uz tedy, tak tady je neco k ty kvantizaci:
a ohledne audia toho bude na webu asi dost. zkus treba tohle video:
edit: a kdyz uz tedy, tak tady je neco k ty kvantizaci:
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
panbouchal píše:Studio Kappka by nějakou radu ohledně Sonar Producer x1 nemělo?:-)
P.