Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
rudie
Kontaktovat uživatele:

Re: Bugera

Příspěvek od rudie »

kodl258 píše: asi ji nakonec koupím a budu tahat 10 kilo. bohužel teď kromě thomana nikde není skladem. omezovač má -5w/1w/0.1w.
Co se týče mini lampových komb, dnes už je docela z čeho vybírat Laney, Pevey, Vox, VHT, nebo zakázková práce, je to více peněz, ale na blues, rock, a pod je to určitě lepší varianta...určitě né Crate není to čistá lampa, na vstuúpu má operační zesilovač (měl jsme to doma kdysi a fakt nedoporučuju)
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Kdyby to někoho zajímalo, náhodou jsem narazil na zapojení bugery v 5. Bez záruky.
http://frayo.startlogic.com/stuff/Buger ... ematic.pdf
pepek
Bandzone: www.bandzone.cz/ametist

Bugera 333 Infinium

Příspěvek od pepek »

Tak jsem si konečně pořídil svůj první lampový aparát Bugera 333 Infinium 120w s boxem Harley Benton..zatím naprostá spokojenost,hraje to jak mnohem dražší hlavy,má to k***a koule :D :D
Moleek

Re: Bugera 333 Infinium

Příspěvek od Moleek »

pepek píše:Tak jsem si konečně pořídil svůj první lampový aparát Bugera 333 Infinium 120w s boxem Harley Benton..zatím naprostá spokojenost,hraje to jak mnohem dražší hlavy,má to k***a koule :D :D
O tomto konkrétním modelu tu téma sice není, ale vzhledem k tomu, že se ani na nic neptáš, tak jsi tento poznatek klidně mohl směrovat do obecného tématu o Bugerách :) (To je tak říkám)
Co se zbytku týče, tak nezbývá než popřát ať jsi spokojen i po uplynutí honeymoon efektu a ať má hlava koule pokud možno co nejdéle :twisted:
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 15.10.2012 12:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Provedeno.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pepek píše:Tak jsem si konečně pořídil svůj první lampový aparát Bugera 333 Infinium 120w s boxem Harley Benton..zatím naprostá spokojenost,hraje to jak mnohem dražší hlavy,má to k***a koule :D :D
jo, to je fajn, zkus sepsat pár vět třeba za měsíc, až si ten aparát osaháš, něco na něj odehraješ a třeba porovnáš s jinými. Já když stavim aparáty tak ladim, ladim, večer si řikam jaká je to paráda a ráno to rozeberu protože to nehraje :lol:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
pepek

Příspěvek od pepek »

Stanley06 píše:
jo, to je fajn, zkus sepsat pár vět třeba za měsíc, až si ten aparát osaháš, něco na něj odehraješ a třeba porovnáš s jinými. Já když stavim aparáty tak ladim, ladim, večer si řikam jaká je to paráda a ráno to rozeberu protože to nehraje :lol:
Ty jo,zatím fakt spokojenost,zátěžovej test zvládla na jedničku:-))když to srovnám třeba s třikrát dražším englem,nemůžu si pomoct,ale na bugeru se mi hraje prostě líp a nemusím za to dávat třicet litrů:-)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

nj, on taky engl nic neodpustí :lol:
St.Anley Tube Amps
pepek

Příspěvek od pepek »

teď záleží,jak to myslíš:-)))nakonec,každýmu vyhovujue něco jinýho a je to dobře:-)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

myslim to tak že engly jsou aparáty s hodně konkrétním zvukem, tóny se neslejvaj, mnohem víc je tak slyšet každá případná chyba atd... neřikam že aparát za 10t nemůže hrát a pokud ti vyhovuje je to jedině dobře, jde jen o tvuj názor a spokojenost, protože pokud to neni vyloženě průser tak člověk pod podiem stejně nepozná na co hraješ
St.Anley Tube Amps
pepek

Příspěvek od pepek »

jj..obzvláště pak v malých klubech..někdy i ve velkých a to je docela smutný..člověk to ladí a nastavuje,většinou to poznají fakt jen muzikanti...
nic proti englu,jen ta cena je dle mého zbytečně naškonovaná...u marshalla je to pochopitelný,poměr cena a kvalita je daná..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Chceš tvrdit, že má Engl horší poměr cena/výkon? Abychom si rozuměli -- mně se Engl sound taky nelíbí (dokud tam není dost gainu, aby to kreslilo i jinde než nahoře), ale tvrdit něco takovýho chce v první řadě slušnej rozhled, co se vnitřností aparátu týče.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pepek

Příspěvek od pepek »

přijde mi to prostě drahý,a alespoň já se za ty prachy na p***l neposadím:-)tak jsem to myslel..spíš bysme měli rozebírat bugera,když jsme v tématu o bugeře:-))mně se třeba hodně líbí crunch kanál,v kombinaci s mým stratocasterem je to na blues bomba zvuk..na metalovej zvuk používám spíš roctron zombie :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

co? poměr cena-kvalita je jedna věc, poměr cena-výkon/možnosti druhá. řek bych že třeba poměr cena kvalita u bugery odpovídá, prostě za malý prachy dostaneš aparát z levnejch součástek nízký kvality, u takový mesy sice zaplatíš několikanásobně víc, ale taky tě ten aparát přežije. Otázka zvuku je už jiná věc, pokud ti stačí zvuk z bugery, buď šťastný, hraj a modli se ať nepřijde den kdy se ti začne líbit mnohem dražší aparát a pak už ti bugera nepřijde dost dobrá
St.Anley Tube Amps
pepek

Příspěvek od pepek »

jj..to máš sice pravdu,ale to máš jako s kytarama,taky kolikrát levnější kytara hraje líp jak mnohonásobně dražší,je to o zvuku,netvrdím,že budu mít aparát dvacet let:-)při výběru jsem dal i na velice pozitivní recenze na netu,vzhledem ke stáří značky bugera..je jasný,že se budou vyvíjet a zlepšovat...
Skok z komba Crate Fw 65w je na bugeru k***a velkej a znatelnej:-))
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jsem rád, že se ti aparát líbí, ostatně je to kopie aparátu znatelně dražšího a sám nepochybuju o tom, že hraje dobře.
Jen chci podotknout, že srovnání s kytarou není úplně fér. Zatímco dobře hrající levná kytara bude za těch dvacet let hrát pořád stejně (nebo ještě líp), Bugera za dvacet let dost pravděpodobně hrát nebude.

Musel jsem si rejpnout. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pepek

Příspěvek od pepek »

měla by to být kopie satrianiho peaveyho,když na něj ještě hrál:-)ono je to vždy stejně jen v rukách,protože správnej muzikant umí zahrát i na dřevo:-))a takový ty machýrci,co mají aparát za statisíce a nezahrajou ani rozklad akordu c dur,těm pak je apec na dvě věci:-))
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Přesně jak píše Stanley. Je jasné, že se ti na Bugeru bude hrát lépe, když ti zamaskuje každou chybu a tím pádem lže :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Zrovna Bugery jsem do výběru aparátů nikdy nezahrnul. Proč je celkem jasný, nepotřebuju pokoušet štěstí s aparátem snad nejporuchovější značky.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
lunchie

Příspěvek od lunchie »

me to neda .... ;)

Mejla

Příspěvek od Mejla »

bugera je dobrá na začátek, ale engl je čistší, konkrétnější a hlavně brutálně tlačí, když si stoupneš přes bugeru, tak ti to vlajou nohavice a Engl tě vycukne z kecek :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“