Výběr kláves Roland Juno-Di/Roland GW-8/Korg PS-60
Pravidla fóra
Výběr kláves Roland Juno-Di/Roland GW-8/Korg PS-60
Ahoj, vybírám mezi těmito typy kláves. Můžete napsat pár zkušeností popř. poradit, co vybrat, event. navrhnout něco jiného kolem 12 000?
Díky!
George
Díky!
George
KORG X50
Re: Výběr kláves Roland Juno-Di/Roland GW-8/Korg PS-60
v jednom dotazu kombinujes aranzer a dva syntaky. na tohle se neda odpovedet, pokud sam neupresnis, co vlastne chces, co je pro tebe na nastroji dulezite...
Ono jde o to, že mám nabídky jak na nové Juno Di kolem 12 000, stejně tak i na použitý GW-8 a PS-60 kolem 12 000. Nejlíp se mi jeví ta GW-8, protože je to za tu cenu celá workstation, ne jen synťák, ale nerad bych udělal chybu. Jde mi především o živé hraní v kapele (ska/reagge) a jednoduchost ovládání.
KORG X50
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ale pokud nepracuješ s předpřipravenými podklady (nebo částmi podkladů), tak je ti workstation celkem na nic; respektive platiž zbytečně za ty funkce sekvenceru apod., které stejně nevyužiješ. Proto by se siMHO měl přiklonit spíše k synťáku.
P.
P.
Díky za odpověď
V tom případě bys doporučil spíš to Di nebo Ps-60? Zajímá mě jen názor, nakonec to stejně pojedu vyzkoušet osobně, ale rád bych se předtím poradil.
KORG X50
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No já dál nedoporučuji, protože nemám osobní zkušenost. Takže buď se někdo ozve, ale stejně (jak píšeš) se spíš rozhodneš sám. Být tebou, tak si prosurfuju net hlavně se zaměřením na kvalitu (mechanická výdrž apod.). Zbytek je dost subjektivní (zvuky atd.).
P.
P.
Já mám poznámku zdánlivě nesouvisející ale ...
Píšeš, že Ti jde hlavně o živé hraní. V tom případě doporučuji zvážit, jestli ti budou jedny klapky stačit!
Z vlastní zkušenosti si troufnu tvrdit, že ne - nebo ne moc dlouho!
Takže spíš bych uvažoval o vhodné kombinaci dvou nástrojů - jeden synťákového typu a druhý spíš s piánovou klaviaturou.
Alespoň já jsem se k tomuto řešení poměrně rychle dobral ...
Píšeš, že Ti jde hlavně o živé hraní. V tom případě doporučuji zvážit, jestli ti budou jedny klapky stačit!
Z vlastní zkušenosti si troufnu tvrdit, že ne - nebo ne moc dlouho!
Takže spíš bych uvažoval o vhodné kombinaci dvou nástrojů - jeden synťákového typu a druhý spíš s piánovou klaviaturou.
Alespoň já jsem se k tomuto řešení poměrně rychle dobral ...
co jsi nakonec koupil? taky uvažuju mezi Juno DI a GW 8
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
Já mám dost špatnou zkušenost se zn. Roland obecně a s Juno DI obzvlášť. Tento nástroj mě vysloveně nesedí! Ovšem může to být subjektivní názor. Stejně subjektivně bych z tvého výběru sáhl po Korgu PS 60. Z tohoto nástroje mám naopak velmi dobrý dojem! 
- Shtefix
- Kontaktovat uživatele:
Já mám naopak s Di velmi dobré zkušenosti. Do zábavové kapely jsem potřeboval především širokou základní nabídku zvukových rejstříků - Juno Di jich má přes 1000 a když si člověk dá tu práci se PC editorem, vykouzlit se dá prakticky cokoliv.
Je ale teda potřeba brát v potaz, že Di funguje v patch/performance modu a perf. je omezený pouze na klasický samohrajkovský split a dual, takže se nekoná žádné vrstvení osmi rejstříků apod... Snad nejzásadnějším nedostatkem je pak klaviatura, kterou si musí případný zájemce osahat a uvidí, jestli jo nebo ne (na někoho má dost tvrdý dopad a velmi slabý odpor).
Jak už tu někdo zmiňoval, pokud funkce workstationu nevyužiješ, asi nemá smysl ho pořizovat. Na bazaru jsem zmiňovaný Korg zahlédl snad i za 9 tisíc a na tuto značku jsem slyšel všude jen chválu, ale za sebe bych Juno Di doporučil, protože už jsem si na něj prostě zvykl... tak jako tak je to pořád ještě nízká cenová skupina - za 12 tisíc koupíš klávesy, co hrají jako za 12
OT: Časem plánuji jít do Kurzweilu PC3
Je ale teda potřeba brát v potaz, že Di funguje v patch/performance modu a perf. je omezený pouze na klasický samohrajkovský split a dual, takže se nekoná žádné vrstvení osmi rejstříků apod... Snad nejzásadnějším nedostatkem je pak klaviatura, kterou si musí případný zájemce osahat a uvidí, jestli jo nebo ne (na někoho má dost tvrdý dopad a velmi slabý odpor).
Jak už tu někdo zmiňoval, pokud funkce workstationu nevyužiješ, asi nemá smysl ho pořizovat. Na bazaru jsem zmiňovaný Korg zahlédl snad i za 9 tisíc a na tuto značku jsem slyšel všude jen chválu, ale za sebe bych Juno Di doporučil, protože už jsem si na něj prostě zvykl... tak jako tak je to pořád ještě nízká cenová skupina - za 12 tisíc koupíš klávesy, co hrají jako za 12
OT: Časem plánuji jít do Kurzweilu PC3
It's the augmented fourth, or diminished fifth, depending on your outlook on life...
V případě bazarových kousků koupíš za 12 000 jako za 30 000 
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Scorpi - myslím, že nemáš moc pravdu.
) A jestli ano, tak se omlouvám, ale ... zkus mě na bazaru najít Hammond sk1 - nový stojí 35 - 37 tyček - za 15 a dalších 5 ti dám jako provizi. Kvalitní nástroje se neprodávají až tak moc levně - teda pokud jsou plně funkční.
Samozřejmě dostaneš samohrajku, která se prodávala za 20 litrů v bazaru za 6. Ale Norda za 40 když už ho někdo prodává, tak ti ho nechá za 35! Tak asi tak ...
Samozřejmě dostaneš samohrajku, která se prodávala za 20 litrů v bazaru za 6. Ale Norda za 40 když už ho někdo prodává, tak ti ho nechá za 35! Tak asi tak ...
KORG TR a Triton Le koupíš dokonce i levněji
..
Je to samozřejmě diskutabilní, ale dá se to najít
.
Je to samozřejmě diskutabilní, ale dá se to najít
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
- Shtefix
- Kontaktovat uživatele:
Hush: Moje řeč.. přijde mi, že se klávesy z druhé, čtvrté, sedmé ruky pohybují v jakýchsi čtyřech cenových skupinách.. a že nástroj z určité skupiny může klesnou na její pomyslné cenové dno, ale nikdy nepřejde do nižší skupiny 
It's the augmented fourth, or diminished fifth, depending on your outlook on life...