Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv
Pravidla fóra
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv
beaswann - když zpíváš v určité tónině a nezvedáš to, tak určitá barva která se mi líbí tam je (když pominu intonaci která se dá zlepšit), ale jakmile jsi tam začal "křičet" tak to je to nepěkné
určitě zpívej, cvič, zpívej...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
martincihak
Zdarec,
tak jsem si zkusil zazpívat jako Eric Clapton
Je to vlastně pokus o imitaci originálu, ale nešahá to tomu ani po kotníky, zde je má předloha http://youtu.be/b6t4Zs5Yq_k. A zde zas moje dílo
http://soundcloud.com/martincihak/eric- ... -in-heaven
Budu rád za každý názor, ale upozorňuju, že je to zpíváno takovým šeptem, skoro jsem do toho nedal sílu, ale za to je ta píseň náročná na techniku =o) vím i o těch intonačních nepřesnostech. Zajímá mě, jestli to jde a pokud ano, tak nad čím ještě makat atd.
Je to taková pohodová písnička, tak přeji příjemný poslech
tak jsem si zkusil zazpívat jako Eric Clapton
Budu rád za každý názor, ale upozorňuju, že je to zpíváno takovým šeptem, skoro jsem do toho nedal sílu, ale za to je ta píseň náročná na techniku =o) vím i o těch intonačních nepřesnostech. Zajímá mě, jestli to jde a pokud ano, tak nad čím ještě makat atd.
Je to taková pohodová písnička, tak přeji příjemný poslech
Minikombo - Roland Micro CUBE
Elektrická kytara - Ibanez Les Paul '76 (made in Japan)
Elektroakustická kytara - Walden O550CE
Mikrofon - Shure C606
Externí zvuková karta - M-Audio fast track MK II
Uzavřená sluchátka - SUPERLUX HD-660
Elektrická kytara - Ibanez Les Paul '76 (made in Japan)
Elektroakustická kytara - Walden O550CE
Mikrofon - Shure C606
Externí zvuková karta - M-Audio fast track MK II
Uzavřená sluchátka - SUPERLUX HD-660
Clapton mi nesedí, ale to bude spíše písní a emocemi, které ji zrodily. To prostě člověk jen tak nepřezpívá. Naopak, Tomáš Klus, kterého jinak nemusím, je přezpívanej celkem slušně
Holt, dvě naprosto odlišné písně. Klus je takovej zpěváckej flegmouš, každej druhej Ostravák (nebo alespoň lidé v mém okolí) to odkecaj/odzpívaj obdobně. Tvůj hlas k tomu ale sedí a dobře se to poslouchá ... byť, jak jsem napsal v úvodu, zpěváka nemusím 
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
Ahojte, ohodnotíte prosím mě
Nejde mi ani tak o zpěv, jsem ve všem špatný, ale spíš o celek.
Snažím se o jednoduchý písničkářství, něco kam bych mohl vložit kus sebe. Nemám žádný hudební vzdělání a vše jsem se musel učit sám tudíž je to tak špatný..Stejně děkuju za jakékoli připomínky, rady, kritiku, pochvalu atd.
http://bandzone.cz/alexandrskribuckij
Snažím se o jednoduchý písničkářství, něco kam bych mohl vložit kus sebe. Nemám žádný hudební vzdělání a vše jsem se musel učit sám tudíž je to tak špatný..Stejně děkuju za jakékoli připomínky, rady, kritiku, pochvalu atd.
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! 
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Tomuhle já fandím, takže skládej a hraj. Když je zajímavý obsah a máš potřebu něco sdělit je to fajn. Technickou stránku věci dopiluješ postupem času, a to jak zpěv, tak kytaru či zvuk.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Díky moc
já vím všechno stojí za prd, hlavně by to chtělo teď lepší mikrofon a zvukovku abych to nějak obstojně nahrál, ono na živo to není zas tak zlý, ale přikrčenej u stolu se mi to blbě interpretuje 
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
Souhlas. Obzvláště v ČR je hromada umělců, kteří na kytaru brnkaj řadu let stále "4 akordy" a hlas + technika je na úrovni místních talentových soutěží ... text je však silnější a lidi to maj rádipupack píše:Tomuhle já fandím, takže skládej a hraj. Když je zajímavý obsah a máš potřebu něco sdělit je to fajn. Technickou stránku věci dopiluješ postupem času, a to jak zpěv, tak kytaru či zvuk.
Pokud má někdo Kluse rád, tak se mu za uvedený příklad předem omlouvám. Například fanoušci Charlie Straight si vše berou osobně a reagují ve stylu "napiš adresu ****, zabiju tě". Takže to neberte jako záměr založení offtopicu, ale osobitý názor na věc a pokus o nasměrování "správným" směrem.
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
Ano Kluse rád mám, za jeho vlhké fanynky ovšem nemůžu a nelíbí se mi to, myslím si, že jeho písně vyjadřují více než ,,všechny holky v sále buďte ze mě udělaný" ..Ale to je mimo mísu..
Určitě se nesnažím o jedny a ty samý akordy, některé písně záměrně navazují (osobci + lžeš) ale jinak se snažím používat celý rozsah kytary a co nejvíc nápadů, problém je, že jsem na to sám..Čili až časem bude doprovodná kytara, tak to bude parádní
Ano zaměřuji se především na text protože se jím snažím něco říct..Nesnáším dnešní rádoby umělce co mají písně o dvou větách a refrén o jednom slově, u toho se koná módní přehlídka a ukázka nejmodernější technologie v klipu, aby z toho zase vlhly davy..Jde mi fakt jen o skromný sdělení
a momentálně jsem rád za jakoukoli podporu, protože opravdu vše jsem si musel vydobýt sám a jsem rád, že jsem se někam posunul 
Určitě se nesnažím o jedny a ty samý akordy, některé písně záměrně navazují (osobci + lžeš) ale jinak se snažím používat celý rozsah kytary a co nejvíc nápadů, problém je, že jsem na to sám..Čili až časem bude doprovodná kytara, tak to bude parádní
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
Tak ono není třeba používat celý rozsah kytary, tak jsem to nemyslel
Jen jsem navázal na to, co napsal "pupack", ze obsah je dulezitejsi nez technika, a tak to ma byt. Jsem to pojal spíše jako úvahu a né jako kritiku vztahující se ke tvé tvorbě, omlouvám se (vlastně i za následující text níže), je to zde snad naposledy
Jen mě mrzí, že je v ČR hromada muzikantů, ale skončí maximálně někde jako předskokani na slavíkovi, případně na TV Óčko s klipem uřvaných lidí ... a za 5 let si člověk marně vzpomene název kapely/zpěváka. Proto oceňuji domácí nekomerční tvorbu více, než hromadu komerčních věcí, ze kterých může rozumná kritika kladně hodnotit tak 1/10 věcí. Takže, ať se daří 
Děkuji
vidím že máme stejný pohled na věc
bohužel pro Čechy bude navždy existovat jen Gott a Von Dráčková ..
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
- nefertiti101
Prosím o názor
Tak tady hážu ještě jednu písničku, kterou jsem zkoušela a chci vědět, jestli se to dá poslouchat
je tam pár tónů, které jsou vedle, to vím, ještě to nemám dopilované, je to nová píseň, kterou jsem se dnes učila
Díky za každý názor 
poslechněte zde: http://ulozto.cz/xskjWaG/vim-ze-jsi-se-mnou-wma
poslechněte zde: http://ulozto.cz/xskjWaG/vim-ze-jsi-se-mnou-wma
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
No, jestli můžu, tak bych Tě rád slyšel zpívat to třeba s tímhle podkladem http://www.youtube.com/watch?v=tOWMJUwK7ME bez Leony
takhle se příliš soustředíš aby jsi frázovala jako ona a je z toho cítit nejistota a nepřitlačíš pořádně 
-
Mr.Freeman
pěkný, dobře se to poslouchá..Axlik píše:Ahojte, ohodnotíte prosím měNejde mi ani tak o zpěv, jsem ve všem špatný, ale spíš o celek.
P.S.: olalá Němčice Nad Hanou! zajdi do hudebky mate ji tam opravdu skvělou! i skvělou dechovou kapelu! pozdravuj v Němčicích! .)
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Děkuji
hudebku tu opravdu neznám, byl jsem tam pouze párkrát a to bylo spíše na návštěvě
čili škoda
třeba by mě tam něčemu naučili.
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
-
vsichnijsmekrasni
hej mén...už jsem sem jednou tuhle náhrávku dával ale zapomenul jsem heslo..ted jsem se ji snažil vychytyt..a... natočil sjem k ní klípek..ta kytara je tam na ****..ale "zpěv" je tam slyšet dobře (měl jsem na stole combo..u něj mikrák..a do toho krákal) takže live..
je to syrové bez jakého koliv efektu...chtěl jsem se zeptat jestli to za něco stojí..je to můj vlastní song...první co jsem kdy složil:))
Jinak vlastním program "Adoble Audition" tak nevíte někdo prosím jaké efekty na zpěv(konkrétně na ten můj krákot)? a na kytaru? zkopušel jsem tam nějáké (podle youtube guilde) ale moc to hučelo a nedalo se to poslouchat...Z první výplaty si kupuji akustiku...jako pádlo:)
je to vám všem pro dobrou náladu:))
https://www.youtube.com/watch?v=dc6eVo-J5WM
jsem drunk..doboru:))...a děkuji ze jakoukoli odpověd
PEKELNÍCI:)
je to syrové bez jakého koliv efektu...chtěl jsem se zeptat jestli to za něco stojí..je to můj vlastní song...první co jsem kdy složil:))
Jinak vlastním program "Adoble Audition" tak nevíte někdo prosím jaké efekty na zpěv(konkrétně na ten můj krákot)? a na kytaru? zkopušel jsem tam nějáké (podle youtube guilde) ale moc to hučelo a nedalo se to poslouchat...Z první výplaty si kupuji akustiku...jako pádlo:)
je to vám všem pro dobrou náladu:))
https://www.youtube.com/watch?v=dc6eVo-J5WM
jsem drunk..doboru:))...a děkuji ze jakoukoli odpověd
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Promiň, ale nestojí to za nic.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nechtěl jsem se vyjadřovat protože můj "um" stojí velmi za prd, ovšem je fakt, že při puštění videa mě napadlo jako první, že si asi někdo dělá vtip, po pár vteřinách jsem musel vypnout..
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
Souhlas s Nerem a Axlikem.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Já bych ocenil alespoň klip
a tu práci okolo. Ten song si pamatuju, že jsi sem dával. Ale neladí to no..sorry
-
fantomas2536
Prosím o komentář(e)
Zdravím všechny, je mi 19 let, zpívám sám doma od 17 let, jelikož sem si myslel ze bylo třeba, tak sem chodil asi před pul rokem na soukromé lekce zpěvu do ZUŠky. Byl sem přibližně na 7 lekcích, potom sem toho nechal a plánuju chodit znovu na ty lekce po maturitě(teď nemám čas). Nezpívám pravidelně ale podle nálady a stavu hlasivek, přibližně dvakrát za týden. Prosím o zhodnocení zpěvu od každého kdo chce a rady od někoho kdo zpívá déle než dva roky kde dělám při zpěvu chyby, nebo jak bych se mohl zlepšit a jakým způsobem bych mohl cíleně cvičit hlas aby byl schopný operního zpěvu - nevím jestli je to správně ale myslím tím silný, někdy ale taky jemný, čistý, dynamický, zvučný, melodický hlas (něco jako má vojta dyk nebo karel gott), naopak se chci vyvarovat toho aby se mi při zpěvu nestahoval krk, abych si nezničil hlasivky a nechraptěl (vadí mi i ten rockový jemný "chraplák")
Chci dělat rockovou a metalovou hudbu ale do toho zpívat hlasem s prvky operního zpěvu, něco jako nightwish, u chlapa je to třeba jak zpěvák od kapely Muse zpívá fefrén v Uprising (myslim studiovou nahravku). Poslední dobou sem si všiml že hlavovým tónem toho moc už neuzpívam(dřív to šlo, teď mi trochu i chraptí, takže hlavovým tónem nezpívu) ale trošku se mi zvětšil rozsah u hrudního, radši zajdu na foniatrii.
Přikládám dvě své nahrávky, cover karla gotta
a od nickelbacka, za špatnou angličtinu se omlouvám, je to nahrané na ten malinký vestavěný mikrofon v notebooku v programu free mp3 recorder. http://ulozto.cz/xyivsdT/how-you-remind ... -cover-mp3 http://ulozto.cz/xTiDryJ/ces-t-la-vie-sing-cover-mp3
Myslím že s takovýmto hlasem ještě nemůžu jít na koncert, tak bych byl rád kdyby mě někdo poradil jak se zlepšit, co s tím hlasem dělat když teď nemám čas dojíždět do hudebky.
Děkuji
Chci dělat rockovou a metalovou hudbu ale do toho zpívat hlasem s prvky operního zpěvu, něco jako nightwish, u chlapa je to třeba jak zpěvák od kapely Muse zpívá fefrén v Uprising (myslim studiovou nahravku). Poslední dobou sem si všiml že hlavovým tónem toho moc už neuzpívam(dřív to šlo, teď mi trochu i chraptí, takže hlavovým tónem nezpívu) ale trošku se mi zvětšil rozsah u hrudního, radši zajdu na foniatrii.
Přikládám dvě své nahrávky, cover karla gotta
Myslím že s takovýmto hlasem ještě nemůžu jít na koncert, tak bych byl rád kdyby mě někdo poradil jak se zlepšit, co s tím hlasem dělat když teď nemám čas dojíždět do hudebky.