Pomoc s identifikací Ibanez

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
viccoci

Pomoc s identifikací Ibanez

Příspěvek od viccoci »

Ahoj,
do teď nebyl důvod se registrovat, páč jsem všechno našel přes "Hledat", ale teď jsem narazil na problém s kterým mi snad může poradit někdo z profíků přes Ibanez tu na fóru.

Dostala se mi do rukou tato kejtra (viz. obr.) s nabídkou k prodeji. Prodejce tvrdí, že se jedná o japonku ročník 1976. Tak by mě tak trochu zajímalo, jestli náhodou nekecá. Bohužel jsem ani nic nevygooglil, tak dávám dotaz sem...

Obrázek
Obrázek
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s identifikací Ibanez

Příspěvek od rotten77 »

To výrobní číslo mi nějak nesedí:

Kód: Vybrat vše

1975 to 1986 
Example serial number C800358 
C=March So A=Jan M=Dec 
80 = 1980 year of build 
0358= 358th guitar built for that month. 
V katalogu nějaký podobný strat je: http://s93105080.onlinehome.us/Ibanez-C ... =1976.html
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

nejak nepochybujem o pravosti , v rámci toho že som tu považovaný za "žvanila"
mal by som záujem o nu , dá sa povedať viac?
aj o cene ?
edit: odkial sa ... objavila
forum pro komplexní hráče
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

jazzym píše:nejak nepochybujem o pravosti
Měl bys... 1) Neodpovídá sériové číslo - S na začátku odpovídá továrně Samick pro ročníky 1990 - 95 nebo Sunghan od roku 1995. 2) Žádný ze stratů Ibanez, co jsem zatím viděl, neměl na hlavici nápis Stratocaster - buď tam nebylo nic nebo nápisy jako Challenger nebo Blazer.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

www.thegearpage.net

Sou tam desitky Ibanezu 70-80 roky: takovy sem neviděl s napisem Stratocaster !
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

tak dôvody:
1) aj ja som dopisoval na gitary rôzne " add images" možno by stalo za to skontrolovať podobnosť s SN fendrov
2) gitara vyzera byť opotrebovaná , na mojej '70+ su riadne zošucháne pražce s jamkami prvých polôch
(vrámci toho skontrolovať stopy prepražcovania)
3) ja som sa v ´76 narodil a tuším som ju vtedy už zhliadol 8) :lol:
4) Logo Ibanez vyzera byť kvalitne (narozdiel od stratocaster) a kopie kópii sa tak nejak nevyskytujú , to by urobili asi fender radšej nie ?
nie že by som mal prachy po ruke len hovorím pokial by sa dala ohmatať nemal by byť problem
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tady je stratocaster ze 76, ale má krytou kobylku (což mohl dotyčný sundat), ale výztuha se zde šteluje na hlavě ne vespod krku jak je to u té tvé.

Obrázek
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

http://www.may-studio-music-lessons.com ... 70036.html

táto vyzerá mať aj Serial, aj šrob dolu

edit: ale vynalezavosti chytráku se medze nekladou :roll:
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

jazzym píše:http://www.may-studio-music-lessons.com ... 70036.html

táto vyzerá mať aj Serial, aj šrob dolu

edit: ale vynalezavosti chytráku se medze nekladou :roll:
Tak zrovna, tenhle strat co postuješ v žádném oficiálním katalogu není. V roce 77 se dělal strat pouze s palisandrovým hmatníkem a seřizování výstuhy bylo na hlavě, tak jako v 76. Ani podle zadaného seriového čísla jsem ji nenašel. Takže pokud máš oficiální zdroj rád bych ho viděl prosím.

EDIT: Nevim jestli je to jen můj dojem, ale z té fotky mi také příjde nějakej divnej tvar těla.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

nebude to ono , ten napis je vačši a vyraznejší a inde umiestnený
mam za to že MIJ robili dosť verne každý model, a fender s tym šrobom dolu existuje
chcem ale podotknuť že som si stiahol foto hláv s logom ibanez a tento "dotknutý" je trošku iný :?
aj Fender mal rôzne napisy ...
mal by sa dať nástroj rozoznať pri osobnej prehliadke .. určite napis made in japan , niekedy je sn na krytke hmatnikových šrobov, niekedy potenciometre maju mad in japan.
ja som (dávno) držal len LP Ibanez a mal som z neho dobrý pocit. kvalita by mala byť citit a na fotke vyzerá dobre tak preto si myslím že sme skôr identický na webe zatial nenašli.
ja mám LP Fresher MIJ z 70 tych a ešte som nevidel rovnaký
viccoci

Příspěvek od viccoci »

Díky za všechny informace, koukám, že se to tu občas zvrtlo v zápasnickou arénu.
Všechny ibanez katalogy a informace jak má správně vypadat seriový číslo jsem si už na netu prošel před tím než jsem to sem postnul a nic jsem nenašel. To by nasvědčovalo, že se jedná o fake, ale i přesto jsem se zeptal (třeba se mohlo jednat o nějaký prototyp, nebo custom). Podle posledního výzkumu co jsem provedl, by se mohlo jednat o starou DDR kytaru "Musima Lead Star" s předělanou hlavou.
Jinak na neckplatu měla "MADE IN JAPAN" a hned pod tím bylo stejný ser. číslo jako na hlavě (bohužel fotku mám rozmazanou.

Jazzym: nevím jestli by se Ti vyplatilo jet cca 1200km, aby sis jí jen vyzkoušel :-)
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

nasednu na vláček 8) .. a sem zachvíli u ní .. :mrgreen:
Fořt

Příspěvek od Fořt »

viccoci píše: Podle posledního výzkumu co jsem provedl, by se mohlo jednat o starou DDR kytaru "Musima Lead Star" s předělanou hlavou.
A víš, že mě to taky napadlo? Někdy v roce 1987 jsem po ní pokukoval v NDR. Ty srážeče strun a šroub výztuhy krku dole s obrovskou šachtičkou na pickguardu vypadaly přesně takhle. Hlava by ani předělaná být nemusela, jen přelakovaná, protože v NDR obchodech měli tehdy 2 typy, jeden "echt" stratocaster s "originál" hlavou, a druhý "metalový" s hlavou á la Aria Pro II.
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

kolik by tak koštovala Musima Lead aby sa oplatilo zhanat pracku s made in japan ? a logo kreslit
gitara je zodratá že by bola asi satrianiho alebo moje 8)
co tak "nábehový model Ibanez 11 tej kus" . ten by v prodejním katalogu taky nebyl :roll:
..myslím že pred desiatimi rokmi sa predával law r.MiJ ibanez 12-14tácu

edit: som už tak starý prejána :?
oprava pred 15 timi rokmi 12-14 000 , počul som o Ibanez jazzbass v hodnote 30 000 :roll: to už je asi strop
doba kupy mojej gitary tak si len spominam
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jo, to telo je jasna musima! krk jsem ale zatim videl pokazdy jinej, nicmene oznaceni ibanez stratocaster je nesmysl.
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

http://www.youtube.com/watch?v=q3lNLfDfFcE
na druhom niečo je , ale .
http://www.youtube.com/watch?v=BVCHwSnN1oE
Ironically, by the fall of 1976 Ibanez had redesigned their headstocks to look much like those found Guild guitars.The new headstock design even appeared in the 1976 catalog!

nemusi byť všetko v katalogu ..hmm?
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

no môj result znie , že by sa oplatilo cestovať ..a skontrolovať osobne japonsky pôvod . lebo strat kopii nieje vela.. V tej dobe (ako som čítal(wikipedia)) sa fender orientoval na nízku cenu a naopak japonský výrobcovia lawsuit kopii na kvalitu
cena ktoru som uvadzal sa skor týka kopii LesPaul , odhadujem že "stratocastrov" je menej aj kôli pomeru počtu obrazkov

ešte hypoteza: S1150916 Seria 1 15 den 09 mesiac 16 :roll:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

jazzym píše:.a skontrolovať osobne japonsky pôvod

ešte hypoteza: S1150916 Seria 1 15 den 09 mesiac 16 :roll:
To první hodláš udělat jak?

To druhé je hovadina. Radši prosím tě už nic nevymýšlej.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

:roll: skontrolovať pôvod ... ja som spolu s nerom v inom "thread podla snimačov určil pôvod Tokai fabriky
treba si pozrieť nájsť fotky druhych stran snímačov použivanych fabrikou Gakki
okrem ineho samozrejme

serialove dešifrovanie čísla uvedene na začiatku sa môžu týkať modelov bez právnych konfliktov od 1975

podla mna ide o kratko vyrábaný model do polovice" r. 1976 , potom sa mohli rozhodnuť neuvadzať nazov stratocaster
a serial N. MIJ lawsuit kopii sa niekedy nevyskytuje, tak si myslím že ani z právneho hladiska neni zverejnený klúč na dešifrovanie
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Sériová čísla mají svou vnitřní logiku. Ať už jde o značení data, pořadového čísla vyrobeného nástroje, označení továrny. Výrobci vždy využívají nějaký systém, který je minimálně v rámci nějaké doby udržován. Je dost nepravděpodobné, že by z ničeho nic zkusili na pár měsíců značit svoje kytary zcela nelogicky a jinak než zbytek.

Prosím tě, možná by bylo lepší trávit čas nějak smysluplněji než vymýšlet šílené teorie o nesmyslech. Dokud nebudeš mít podklady pro to, co tvrdíš, radši nic nepiš a nesnaž se mást ostatní uživatele fóra. Tvoje tvrzení má asi stejnou vypovídající hodnotu jako blábol o tom, že to je možná stratocaster z roku 1911, pátý kus vyrobený 16. 9., který pak Leo Fender okopíroval...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“